Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 184
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
  • Cambridge, UK
Здравейте, живеем от 3г. в Кеймбридж и се чудя има ли мами наоколо?

ние доскоро бяхме в Кеймбридж, но се прибрах в България, за да родя Simple Smile
в края на лятото се връщаме обратно, мъжът ми нон стоп лети София - Кеймбридж

# 451
  • Англия
Прибрала си се да родиш в Бг? А аз като бях бременна не посмях да си ида за Коледа да не вземе да стане нещо и да трябва да раждам там. За раждането тук и престоя в болницата се сещам само с усмивка, колкото и проблематично да беше. Аз също съм в Кеймжридж.

# 452
  • Cambridge, UK
ако ми беше за първи път сигурно щях да родя в Rosie, но аз предпочетох спокойствието на това да родя в позната обстановка, с познат лекар, въпреки че цялото местене обратно беше голяма галимация  Crazy

# 453
Здравейте,
Имам въпрос към вас. Все още сме в България, но планираме преместване. Може и да е необосновано, но основното ми притеснение в момента е как децата ще се адаптират в училище ( 3-ти и 6-ти клас). Та, как беше при вас, знам че е индивидуално и си зависи от детето, но...

G&B, ние също сме с планове за преместване и дъщерята е 6 клас. Със сигурност ще е трудно и със сигурност адаптацията ще зависи от самото дете, и темперамент и мотивация. Те учат ли английски сега? Дъщерята извън английския, който учи, сама си вади термини, за сега основно по математика, защото там и е силата на нея.
Ориентирай се коя година точно ще бъдат, зависи и от това кой месец са родени и потърсете материали в нета за тези години. Ако имаш нужда от помощ пиши на лични Simple Smile
Ето един готин сайт, препоръчан от една мама от темата и харесан от дъщерята Simple Smile
http://www.primaryhomeworkhelp.co.uk/

# 454
Скрит текст:
Здравейте,
Имам въпрос към вас. Все още сме в България, но планираме преместване. Може и да е необосновано, но основното ми притеснение в момента е как децата ще се адаптират в училище ( 3-ти и 6-ти клас). Та, как беше при вас, знам че е индивидуално и си зависи от детето, но...
[/quote
G&B, ние също сме с планове за преместване и дъщерята е 6 клас. Със сигурност ще е трудно и със сигурност адаптацията ще зависи от самото дете, и темперамент и мотивация. Те учат ли английски сега? Дъщерята извън английския, който учи, сама си вади термини, за сега основно по математика, защото там и е силата на нея.
Ориентирай се коя година точно ще бъдат, зависи и от това кой месец са родени и потърсете материали в нета за тези години. Ако имаш нужда от помощ пиши на лични Simple Smile
Ето един готин сайт, препоръчан от една мама от темата и харесан от дъщерята Simple Smile
http://www.primaryhomeworkhelp.co.uk/
Благодаря!

# 455
Здравейте!
Следя ви от известно време и много ми харесва темата!   bouquet

Има вероятност със семейството ми да се преместим в Бристол, където вече сме живели 2 години.
Толумба, т.като дъщеря ми ноември ще навърши 5 год. и предполагам ще е Y1 през септември, би ли ми казала с какво са натоварени децата?

# 456
Прибрала си се да родиш в Бг? А аз като бях бременна не посмях да си ида за Коледа да не вземе да стане нещо и да трябва да раждам там.

И аз го обмислям същото, ако след време решим да имаме второ. И се радвам, че даже има кой да питам как го е организирал. Точно вчера си говорихме с мъжа по този въпрос. Аз раждах в частна болница в България и съм супер доволна. Психическият комфорт да раждаш при някой, когото вече познваш, както и да си сам в стая и още доста неща за мен са важни. За някои може да са лиготии, ама в крайна сметка, аз съм тази, която ще ражда.

Важното е, че всеки сам си решава, а най-важното е да се чувстваш доволен от избора си  Peace

# 457
  • Cambridge, UK
Прибрала си се да родиш в Бг? А аз като бях бременна не посмях да си ида за Коледа да не вземе да стане нещо и да трябва да раждам там.

И аз го обмислям същото, ако след време решим да имаме второ. И се радвам, че даже има кой да питам как го е организирал. Точно вчера си говорихме с мъжа по този въпрос. Аз раждах в частна болница в България и съм супер доволна. Психическият комфорт да раждаш при някой, когото вече познваш, както и да си сам в стая и още доста неща за мен са важни. За някои може да са лиготии, ама в крайна сметка, аз съм тази, която ще ражда.

Важното е, че всеки сам си решава, а най-важното е да се чувстваш доволен от избора си  Peace

когато забременях мъжът ми преложи да родя в частна болница в Англия, но аз отказах, в София съм раждала във Вита, не бих сменила докторката си за нищо на света, насреща съм за всякакви въпроси

# 458
  • Англия
Да, така е, важно е всеки да направи максималното за спокойствието си. Аз тук в болницата се чувствах вип, погрижиха се по най-добрия начин за нас, преди и след раждането. Обикаляха ме денонощно в продължение на цяла седмица И това не ми е струвало едно пени. А пък местенето при втора бременност ми се вижда мисия-невъзможна, особено, ако по-голямото ходи на училище.

# 459
Хм че тук не те ли изписват след 2-3 дни? Поне това за едната сецмица, го разбирам, че толкова сте останали. Не сте ли в обща стая? Поне другите раждали това бяха споделяли.

Аз питам, защото ми е полезно да събера информация. То моето малко като нероден Петко  Mr. Green, но преди да се навия някога за второ, трябва да съм сигурна, че ще ми е добре поне като раждам.

# 460
  • Манчестър
Хм че тук не те ли изписват след 2-3 дни? Поне това за едната сецмица, го разбирам, че толкова сте останали. Не сте ли в обща стая? Поне другите раждали това бяха споделяли.

Аз питам, защото ми е полезно да събера информация. То моето малко като нероден Петко  Mr. Green, но преди да се навия някога за второ, трябва да съм сигурна, че ще ми е добре поне като раждам.

Аз престоях около 8 часа в болницата. Раждане - самостоятелна стая, след това в обща, разделено с перденца.

# 461
  • Англия
Оставаш в болницата толкова дълго, колкото е необходимо. Никой няма да те изрита след един ден, ако не си възстановен или ако има проблем с бебето. Аз раждах два дни в самостоятелна стая и останах още 5 в отделението. На третия ден им се молих да ме изписват, това лежане по цяла седмица при естествено раждане ми се вижда напълно излишно. Е не ме пуснаха да си ходя докато не се увериха, че се справяме с кърменето. Не че детето засука, но купихме помпа и тогава си тръгнах. После един месец идваха в къщи постоянно, за да ме консултират пак заради това пусто кърмене и накрая нещата се получиха. Миже и аз да съм имала късмет да случа на тези обстоятелства, но и всички майки,които срещам ежедневно , са ми разказвали, че са много доволни

Последна редакция: пт, 30 яну 2015, 14:17 от ana.ana

# 462
Оставаш в болницата толкова дълго, колкото е необходимо. Никой няма да те изрита след един ден, ако не си възстановен или ако има проблем с бебето.

И двете ми раждания бяха тук и съм много доволна от лекарите и акушерките. И с двамата ми сина стоях по 6 дни в болницата (имаха силно изявена жълтеница, защото бяха големи бебета, и ги държаха в кувьоз на лампа). Потвърждавам думите на ana.ana, че тук не те изписват, докато не се уверят, че родилката и бебето могат да се справят сами и здравословното им състояние е добро. Родилната помощ тук е на много добро ниво, според моя опит с тях. От другите звена на NHS има и какво да се желае, но за безплатна помощ си е много добре даже.

# 463
  • Оптимист по принуда
И аз получих прекрасно отношение, по време на раждането /в самост. стая/ и след това в отделението /общо/. Можеше да поостана по-дълго,защото не успяхме да се напаснем с кърменето, но по-добре, че се прибрахме, вкъщи нещата си дойдоха на мястото. Имаше други забележки, свързани с моето състояние, но като цяло не съм си и мечтала за такова раждане и отношение.

# 464
  • До хладилника, който обичам
Толумба, т.като дъщеря ми ноември ще навърши 5 год. и предполагам ще е Y1 през септември, би ли ми казала с какво са натоварени децата?
Не съм Толумба, но ако дъщеря ти ще навърши 5 през ноември 2015, през септември 2015 ще бъде reception, не Y1. Y1 2015 ще станат децата, родени преди септември 2010.
Малкото дете сега е reception, учат четене и писане, но не е натоварена прекомерно. Вчера в двора си намериха сламената къщичка на едното от прасенцата, за нещастие, вече разрушена от вълка, а прасенцето е избягало при братчетата си Grinning ей такива неща правят.

Общи условия

Активация на акаунт