Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 121
  • 732
  •   1
Отговори
# 45
  • До хладилника, който обичам
а фактът че могада избирам дали да е секцио или не, показва че имаме доста голяма свобода в Бг и то точно защото самите лекари предпочитат секциото като по лесно за тях.
Изборът сам по себе си не е такъв проблем, а че липсва адекватно информиране и ангажирано решение в общия случай.
Сигурна съм, че всички знаем за такива случаи (секцио, назначено заради "голямо бебе", което се оказва дори по-дребно от стандартното, секцио, защото анестезиолога ще излиза в отпуска и няма кой да сложи епидурална упойка на повикване, защото на лекарят "не му се занимава да ги чака да родят естествено" (цитирам лекар, който някога много харесвах какво отношение и ерудираност имаше към родилките и раждането Sad ) и всичко това обикновено без да предупреди родителите за възможни минуси и плюсове, за възможни усложнения при видовете раждане и прочее, и прочее.
Това за мен са ежедневни факти, а не мерене на по-по-най-майки.

# 46
За много години, момичета! Аз пак проспах 1-2 теми. Но честно казано няма да се връщам назад да чета. Дано не съм изпуснала нещо интересно  Crossing Arms Ако не беше един линк за кърменето на Бу, сигурно щях да пропусна още 1-2 теми.

Хващам се за последния пост, понеже сравнително скоро преминах през това. Още имам травма и съм ужасена от раждането си. Искрено се надявам да го преодолея някога. Верно в Б-я постоянно тикат секциото, което не е правилно, но и тук да гледат да се размине без него е пак кофти. Няколко дни преди термина усетих, че на бебето движенията са по-различни, при положение, че той си имаше график на ритане и блъскане, и си го спазваше доста точно. Реших да изчакам насрочената ми дата - 2 дена след термин, защото нямах никакви симптоми за раждане. Вече около датата просто усещах, че нещо не е точно наред - някакъв майчин инстинкт и го споделих с midwife на консултацията. Тя беше безкрайно груба и ми каза едва ли не, че това са глупости, ако бебето ритало - всичко било наред. Три пъти ми зададе въпроса - бебето рита ли повече от 10 пъти на ден. Два пъти се опитах да и обясня, че рита, но не както преди и по принцип ми е казано, че ако забележа разлика в движенията - трябва да съобщя. На третия път и казах, че не знам дали рита по 10 пъти. Тя се ядоса и каза, че ще ме прати за запис на тонове /което досега не бяха ми правили/. Също така ми махна и част от тапата - това по мое желание. В болницата след записа на тонове ми казаха, че нещо не им харесва и трябва да отида да ям и пак да повторим.Попитах какво не е наред, отговорът беше - разходи се и хапни нещо.След 1 час ми казаха, че бебето е happy и всичко е ок. Надявах се на ултрасаунд, но не ме огря. Пропускам следващите дни и минавам директно на приема. Беше 4 часа посред нощ, нямаше други родилки и чаках 1 час да ме приемат, а толкова ме болеше вече, че се гърчих по кушетките в триажа. Пратиха ме в birthing center. Пропускам 10 часа, в които се молих на акушерката да ми даде нещо за болката, а тя се ми викаше ей сега идвам. Би ми инжекция pethidine, което въобще не исках да слагам, но мислех, че буквално щях да умра от болка. С малък таз съм и съм дребна, и това се виждаше много добре от пръв поглед, но явно въобще не ги интересуваше. Резултатът беше 3rd degree tear - загубих 700 мл кръв, което за моите размери е доста, почти ме насилиха да ми преливат кръв,защото бях малко под критичния минимум, но отказах. Бебето се роди посиняло - с 2 пъти омотана пъпна връв около врата. Слава Богу, показателите му бяха 10 от 10 по всички левели. Но всички тея мъки щяха да ни ги спестят с един прост скан. Можеше да не се стигне до цезарово, но щяха да ни пратят в родилното, да ми бият епидурала и всичко да е далеч по-спокойно.

# 47
  • След завоя в дясно
Какво се заръфахте след новогодишно не ви ли стигнаха мезетата покай празниците Mr. Green
Дайте да отворим една тема за диетите сега са много актуални, да се доизядем дет се казва Crazy
Мilada - Хеликон и аз съм го запазила и това http://star05.net/infusions/booklib/book.php знам,че не са това дето търсиш, но може пък и да си харесаш нещо.
Тzvetak-браво на детенце само напред и нагоре. Кажи как минаха ските?
Мери и от теб пресконференция чакам Mr. Green
Къде се загуби МГМ?

# 48
  • До хладилника, който обичам
Съжалявам за неприятните спомени от момент, който трябва да е хубав, gali_portokali!
Да, крайностите не са хубаво нещо.

След три седмици гостуване на майка ми, прекарани като че ли само във врътня в кухнята, определено имам нужда от по-лек хранителен режим  hahaha

# 49
Ell, благодаря ти за сайта. Hug Аз чета и на kindle и на iPad-а, ама най-приятно си ми е да разлиствам хартиени страници. Май и аз ще мина на варианта мама да ми праща в колет Grinning. Как върви при вас подготовката?

# 50
  • Bristol
Зависи от работодателя и от професията ми. На мен на сегашното ми работно място ми искаха дипломата, но това е и първото работно място, което има нещо общо с квалификацията ми. На предишните нямаше значение.

В България под ножа, тук парите на NHS не стигат и гледат да избягват секцио. Но ако си на частно, не съм сигурна дали ше те разубеждават да не правиш секцио...
Аз да се наредя до перфектните мами, но по две  Mr. Green Естествено раждала, дори доброволно отказала обезболяващите, акушерката ме порица за това, но чак след като свърши раждането. Кърмила, вторият път по-успешно от първия. И с децата обичам да деля леглото. Синът отдавна ме отсвири, но с щерката още сме комбина  Wink Толкова бързо растат и стават самостоятелни, че се наслаждавам на всеми момент на близост  Heart Eyes Ех, ако само тези неща бяха достатъчни да сме перфектните родители...

За диети не говорете! В работата дояждаме коледните лакомства, а в къщи френските деликатеси. Докато не ги приключа диети няма!

# 51
  • Пазарджик/Лондон
milada, защо подскочи така? Въобще не съм целяла да те засегна, да обидя нивото ти на английски , да покажа пренебрежение към майчиният си език или да намекна нещо си за носталгии newsm78. Това , което исках да кажа в едно изречение е, че четенето на английски спестява много разправии с доставчици, мъкнене на книги по летищата и излишни разходи за доставки - още си спомням първият ми полет до Лондон и физиономията на съпруга ми като видя съдържанието на багажа Rolling Eyes.
Та така, сега , като си прочетох поста отново - вярно може да се разбира двуяко, но се надявам да повярваш, че не съм влагала никакъв скрит смисъл или намек.

По темите да диетите - аз официално съм на такава, че не се побирам в дрехите си  Embarassed.

# 52
Да, аз тъкмо това щях да напиша, че гледах доставките на книги от Хеликон са си тези като на бг пощите. И нормално де, тоест единствената разправия, която ти спестяват е да караш някой да ти ги купи и праща.

Иначе почнаха и разни ел. книги да пускат на български, но като процент не е голям. И освен това формата на книгите не е съвместим с киндъла, което адски много ме дразни, имат DRM защита. Купувала съм си няколко ел. книги на български и ги четох на таблета.

gali_portokali , това което разказа ми е като сбъднат кошмар. Радвам се, че сега всички сте добре.

# 53
Аелис, съжалявам, вложила съм грешен смисъл в думите ти Peace . Литературата, която ме интересува, и на която искам да следя развитието, е българската, на български език, затова и питането ми беше свързано с нея, а не с книгите на английски тук, които естествено са лесно достъпни. В България не купувам англоезични книги, които са преведени на български, и които, ако толкова ме заинтересуват и си струват прочита, мога да прочета в оригинал. Да не говорим пък колко са им стойностни преводите. Напоследък винаги се връщам с куфар с книги от съвременни български автори. Чета много, имам време за това, доставя ми удоволствие, имам много книги, но искам още  Laughing.

Isolda1, и аз не съм открила начин за закупуване на български книги  за моя kindle. Дали, електронен четец закупен от България ще позволява това?

# 54
Милада, Ами всеки друг ел. четец, който не е kindle, ще ти свърши работа. Проблемът е в спор за монопола на другите кноготърговци с Амазон и затова те в отговор срещу политиката на Амазон продават ел. книги с DRM защита, които не могат да се четат на Kindle. На Kindle само заглавия от Амазон.

Книгите от Читанка с един бърз конверт, за да станат в .mobi и стават за Киндълите Wink

# 55
Хелоу, дами!

И аз се присъединявам към желаещите да са на диета  Embarassed Определено имам нужда и не само заради отминалите празници  newsm78 Седя затворена вече 4м. и липсата на движение ми се отразява. Майка ми е много доволна, че съм сложила някое кило ( от размер 4 вече влизам в 6  Rolling Eyes )

Аз искам да ви помоля да споделите опит. По Коледа синът ме се прибра от нърсърито с пакет коледни картички надписани лично за него  Shocked Нямах представа за такава "традиция" тук и съответно ние не сме подарявали на другите деца  Embarassed Та...... за Великден прави ли се нещо подобно или по другите празници  newsm78 Не искам да попадна отново в същото неловко положение като по Коледа  Tired

Аз от както съм тук наблягам на електронните книги (безплатните), но ги чета през телефона. В момента съм на една трилогия на английски, поради липсата на български превод. Нивото ми на владеене на езика не е добро, но успявам да я разбера.

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 20:07 от vany666

# 56
  • някъде в орбита...
amamamama, преместихме се заради работата. Голяма част от договорите по които работехме с мъжа бяха извън Лондон (тогава още и двамата бяхме self-empl). Съответно пътуването ни разказваше играта, и като си направихме сметката решихме че не си струва, и се изнесохме. А извън Лондон, за парите за които наемахме стаята +£100 отгоре си наехме самостоятелен апартамент (и спестихме доста от пътни). Пък и случихме на златни хазяи Wink

# 57
Милада, Ами всеки друг ел. четец, който не е kindle, ще ти свърши работа. Проблемът е в спор за монопола на другите кноготърговци с Амазон и затова те в отговор срещу политиката на Амазон продават ел. книги с DRM защита, които не могат да се четат на Kindle. На Kindle само заглавия от Амазон.

Ясно. Аз свалям електронни книги от библиотеката тук понякога, но за това ползвам приложение на iPad; само на kindle не могат да се свалят книгите от библиотеката, на всякакъв друг четец става. Да, ама аз имам kindle.  Close Намирам четенето на него за по-лесно и по-приятно отколкото на iPad-a,  но пък iPad е много добър за четенето на списания например. Аз свалям някои списания през библиотеката и качеството на изображенията е отлично. Въобще библиотечните услуги тук са на ниво, но предполагам и в България новите технологии са намерили приложение в библиотеките.

# 58
vany666, само преди Коледа си разменят децата картички. Не се притеснявай, че не сте написали такива, не си знаела, а и въобще не е задължително.  Hug

За диетите - дори не искам да се включвам в дискусията, че и аз имам да свалям килограми, ама нямам достатъчно силна воля за това Embarassed.

# 59
  • Bristol
В техническата библиотека на Airbus проучваха възможности за електронен формат на книги, списания и публикации. Киндъл сериозно ги шокира с оферираната абонаментна такса, представям си как би изглеждала цената от гледната точка на кварталната библиотека с орязан бюджет.

Общи условия

Активация на акаунт