Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 126
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
Оф бе, к'ви са тия теми за раждания..

Някой по-напред беше питал за дипломите от България - аз си работя с моите.

# 61
Мерси за отговора за причините за местенето Simple Smile. За съжаление и моето раждане не беше прекрасно и не остави розови спомени в мен, но минало заминало, така че не ми се връща назад. За дивта не мисля, че тази Коледа я изкарахме без големи софри и даже нямаше за дояждане, оня дем четох из фейсбук че репликата "отави, не го яж това за Коледа е" била заменена вече от "яж, че колко много остана за дояждане след Коледа", цитирам по памет. Много го мразя тоя маниер и макар че ми
Алко ми липсваше Бг по празниците, се радвам че пропуснахме тоя момент.
И пак да питам, побеже това ми е на главата сега, макар че при вас едва ли е на дневен ред....как наехте къщата си, респ. апартамета, а агенция или без, има ли вариант да наемем нещо от не собственик, нямам опит тук и не знам дали се правят проверки или хората принципно са честни и вероятността някой да ни подлъже е малка? След това което сега ми се случва, си мисля че трябва да се опитам да видя всички евентуални проблеми, за да не се окажа много изненадана, така че извинявам се ако питам глупости, но просто не знам.

# 62
В техническата библиотека на Airbus проучваха възможности за електронен формат на книги, списания и публикации. Киндъл сериозно ги шокира с оферираната абонаментна такса, представям си как би изглеждала цената от гледната точка на кварталната библиотека с орязан бюджет.

Брех интересно. Но не се учудвам.

Хм, в нашата библиотека не съм видяла, че може и ел. книги да се наемат. Ще проверя.

# 63
  • До хладилника, който обичам
През агенция. Това дава сигурност и на двете страни според мен, и отношенията са ясни.

# 64
Страшно много сте изписали.
Успех на всички, които започнаха нова работа   bouquet

Аз родих и двата пъти цекцио по медицински показания. Ако имах избор, не знам какво бих избрала, и двата метода имат плюсове и минуси, и при двата може да има сериозни усложнения.

Ако имам финансова възможност, никога не бих делила къща с други хора, НИКОГА. Винаги съм наемала чрез агенция.

Работя си с българската диплома - изцяло зависи от това каква е професията ти.

Нашата основна почивка е обикновено през пролетта (Великденската ваканция) и в момента ми се въртят различни идеи .... за момента вариантите са:
- Йордания (Petra,Wadi Rum,Mount Nebo,Dana Biosphere Reserve,Qasr Amra, Мъртво море).
- Кападокия
- Испания (Малага, Гранада, Дворецът Алахамбра)

# 65
Merry, аз също се учудих как може библиотеката да си позволи абонамента на повече от 100 списания, но е факт. Спестявам си доста разходи по списания, които преди купувах, особено тези за дома и някои тясно специализирани. А и не се чудя после какво да правя с тях и на кого да ги давам да ги чете след мен, че то е срамота само един читател и после в кофата за боклук (е, за рециклиране, разбира се). Много съм доволна от библиотечните услуги тук (ние сме в Essex).

Isolda1, непременно провери за електронни книги, голямо улеснение е. Наемат се също както и тези на хартиен носител, за 21 дни. Могат да се четат на компютър или, както вече споменах, през приложение на iPad.

# 66
Мерси, Милада, ще проверя непременно Simple Smile. Аз старомодно си вземам само хартиени книги Simple Smile.

Аудио не обичам да слушам

# 67
  • някъде в орбита...
amamamama,
Скрит текст:
ние до сега винаги сме наемали директно от собственика. Пак казвам, не че нарочно така търсехме, просто така се случи. Едва като опряхме до купуване използвахме агенция. Винаги сме имали добър договор (параноична съм малко Embarassed) и съм била спокойна до колкото може да е спокоен човек когато наема. Ако наемате от агенция ще ви направят проверка, както правят проверка и на собственика (би трябвало де). Наемали сме от сайт, наемали сме и чрез хора (наша приятелка ни запозна с жена, която си търсеше наематели). Винаги ни искаха препоръки: една от предишният наемодател, една от приятел, и една по възможност от колега. На някои от хората, дето ни дадоха препоръките, са им звъняли.
Едно нещо, което никога не трябва да правите, е да се ограничавате при търсенето. По какъвто и да е начин. Никога не знае човек какво ще намери. Гледайте по агенции, гледайте по сайтове, питайте и познати. Много често снимките не отговарят на реалността - независимо от показаното на обявата, виждала съм жилища дето на живо са ужасяващи, но съм виждала и жилища, които са ме изненадвали много приятно. И наемайте само ако сте сигурни. Също важно е разположението на жилището - влияе както на това колко слънце ще имате, така и на предразположеност към влага например.

Ние пък от както открихме Читанка не сме купували книги. Купуваме само ако нещо наистина ни е впечатлило и искаме да го имаме в "колекцията" (т.е. домашната библиотека Blush)

# 68
  • UK
Лелее колко теми сте подхвaнaли  Heart Eyes
Нaемaнето нa aпaртaмент и нa мен ми е aктуaлнa темa, ние в моментa живеем в споделенa къщa(aко могa въобще дa нaрекa къщa тaзи кочинкa) с още двaмa, кухнятa е под всякaквa критикa, бaнятa също, съквaртирaнтите ни сa мъже, цaпaт, зaхвърлят, ужaс до ужaс... ММ вече зaпочнa рaботa, нaдявaм се и aз дa зaпочнa скоро, че дa можем дa си позволим дa си нaемем едностaен aпaртaмент или студио. По темaтa имaм и въпрос, кaкво ни е нужно зa дa нaемем сaмостоятелно жилище, освен товa ние тук нямaме договор зaнaем и нямaме и препоръки? Освен товa ме притеснявa тaзи кънсил тсксa, колко ще е нa месец?
По въпросa с диетите, aз кaчих 4кг откaкто сме тук, aмa и кaк нямa кaто всеки ден гъчa филии с фъстъчено мaсло и шоколaд. Вече съм оборудвaнa зa тичaне, тaкa че се хвaщaм нa рaботa, нaдявaм се дa подобря знaчително формaтa зa няколко месецa, a и тук спортувaнето нa открито ми е дaлеч по приятно от Бг

# 69
Здравейте, дами Simple Smile
Желая успешна и щастлива година на всички ви, и се записвам да ви следя Simple Smile

На нас ни остана само една седмица и летим за Англия Simple Smile Вече започвам доста да се вълнувам Simple Smile 

# 70
Ние наехме настоящата къща с агенция, изкаха банкова сметка, извлечения от нея за няколко месеца назад, и май това беше. Мисля че референсес от работодател може да свърши работа а ако си без агенция вече змависи от самия човек. Консул таксата обикновено е от 80 до 100 на месец, така мисля. От частно лице мисля че ще иска да види договор че работите, поне на мъжа ти. Успех ви желая, в коя част търсите?

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 09:11 от amamamama

# 71
Момичета, успешна и спокойна нова година на всички!

Дали има някакъв начин да изпратя от България лекарства на мъжа ми. Доколкото знам, е забранено в обикновена пратка. Много ще съм благодарна за някаква идея!

# 72
За наемането на къща,ние сме наемали и през агенця и директно от собственик.Агенциите изискват такси,но за мен си струва,понеже всичко ти е уредено.В момента сме от три години в къща наета директно от собственик.Също ни направиха обичайната проверка-референции от работодател и от предишния хазаин,както и извлечения от банкова сметка за няколко месеца назад.Аз също не бих живяла в споделена къща.Ако сме без дете за кратко време става,но с дете никога.Ако ще е така,направо си хващам багажа за България.И в момента само ММ достатъчно ме дразни в съжителството ни  Laughing ,а какво остава и да има още хора.  #Crazy Laughing
За книгите-поръчвала съм си от Хеликон,пристигат до тук за около 2 седмици.Като цяло обаче гледам да се запасявам,когато се прибираме или някой ни идва на гости.Гледала съм ги в амазон,но са си направо на двойна цена и сякаш излиза по-добре човек да си ги поръча от България.

# 73
Ще се включа и аз с прясно мнение за квартирите Simple Smile мъжът ми замина началото на месеца с уредена работа и започна да търси квартира, за да дойдем и ние с децата. Ровихме доста по сайтове и когато пристигна започва да звъни и така можем да се похвалим, че от първия оглед си харесахме апартамента и взеха че и нас ни харесаха и тези дни ще подпише договора. Апартамента е през агенция, като при кандидатсването платихме 300, които ни обещаха че ще ни върнат ако друг кандидат спечели. Като документи ни искат паспортите на двамата преснимани, писмо от работодателя или някой друг човек и банково извлечение - като това извлечение съпруга ми си беше взел от БГ за тукашната му сметка, защото в UK  сметката му е от 2 дни ( момчето от агенцията му е казал, че ще му свърши работа)!

# 74
Дали има някакъв начин да изпратя от България лекарства на мъжа ми. Доколкото знам, е забранено в обикновена пратка. Много ще съм благодарна за някаква идея!
Не е забранено. В началото баща ми ми изпращаше. Опаковаше ги на място, в пощата. Искат да има копие от рецептата на лекарят. Слага се вътре. В декларацията, която се лепи на пратката, се обявява, че вътре има лекарства. Много сериозно ги вземат нещата, все пак са важни за здравето и живота. Една пратка ми я изгубиха и се започна бързо разследване. Останах очарована от БГ пощи. В крайна сметка ги бяха загубили тук, но се намериха.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт