Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 145
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
  • Манчестър
Има нещо свързано с изработените часове, аз не плащах никакви данъци върху заплатата си в Праймарк, понеже не съм работила определен брой часове.

Няма общо с работените часове. Софтуера ти изчислява,че практически до края на финансовата година няма да си наблизо дори до 10000, плюс доколкото си спомням ти изкарваше под или около необлагаемия минимум.

# 496
  • На острова
Софтуера ти изчислява,че практически до края на финансовата година няма да си наблизо дори до 10000, плюс доколкото си спомням ти изкарваше под или около необлагаемия минимум.
[/quote]

Ave, чудесно обяснение за софтуера и края на финансовата година, мерси!

Иначе когато няма какво да се каже положително по даден въпрос, си премълчете тактично. То вече ставате банални с това "вие, пък ние". Като, че ли ям от на някой паницата...

# 497
  • Англия
Е нали това е смисълът на форума-да се казват както положителните, така и отрицателните мнения, ако имаш предвид дискусията за здравеопазването и родилната помощ.

# 498
  • На острова
Не, Ана, аз в такива злободневки не участвам. Имах предвид изказването "Защото не е както вие си го представяте-работите, плащат ви и докато се натрупат 10 000, няма данъци".. Кои сме ние, кои сте вие нали, имаше един лаф  Laughing
Оставам с впечатлението, че хората дошли преди някаква определена дата,  или по-скоро пишещите от създаването на темата са "ние", пък някакви си други питащи са "вие". Ама аз се радвам, че съм съм със широкоскроено мислене и не бих слагала разни етикети наляво-надясно, още повече да правя разделения. Проява на недобро възпитание е  Wink

# 499
Изказването е мое. Четеш изкривено.
Отговорила съм ти ясно на въпроса и изобщо не съм имала едно или друго предвид.
Не слагаш етикет, ама обясняваш кое е проява на недобро възпитание и кое е широкоскроеност.
Аз пък ще ти отговоря с една дума, ясно и просто-неблагодарница!

# 500
Merry, като идваш до Bletchley се обади ако искаш Simple Smile

При нас сняг няма и изобщо не се оплаквам. Оплаквам се обаче от незнаен идиот, който е успял да ми надере колата по преден калник, врата, че и вдлъбнатина на задния калник имам.
На празен паркинг преди обяд пред входа на staples. Да беше станало на претъпкан паркинг вечерта нямаше да ме е яд толкова.

# 501
  • Англия
Айдее, и мен ме наредиха, ако здравната система, ражданията, образованието са 'злободневки', то коя тема е значима за теб? И бъди благодарна, че тези от създаването на темата още пишат и отговарят на питануя, иначе през 2-3 страници ще си обясняваме как да си извадим нин и банкова сметка.

# 502
  Миа ако свекър ти е започнал сега може и изобщо да не му удържат данъци, ако му удържат, а е изкарал под 10000 паунда до април ще му изпратят чек с това, което са му удържали, или поне голяма част от него, не съм много сигурна точно колко, но ще му ги върнат. В първата ми работа тук след декември започналите, които нямат никакъв доход преди това изобщо не им спираха данъци. На сегашната ми и март да започнеш си спират, после трябва да звъниш да ги върнат или да чакаш чек. Щом са му казала така колегите най-вероятно изобщо няма да му удържат. Ако му спират пиши ми на лично да ти намеря номера, на които да звъннете април  Peace

298 попитай в магазина дали няма камера, може да са го снимали

Моето раждане тук беше прекрасно, отношението, базата, реакциите повече от прекрасни. За следенето на бременността имам забележки, но те са към определена личност, не към системата като цяло. За болестите както навсякъде, като имаш пари си пръв, като нямаш седиш и чакаш...Дано не се налага да се сблъскваме с нито една от системите...

# 503
  • Bristol
Миа, не го приемай лично  Hug Разлика винаги е имало и ще има между новодошлите и по-старите емигранти. Аз като новодошла се дразнех от високомерието на старите, всичко знаят. Но сега като по-стар емигрант и от първите пишещи в тази тема, май и аз започнах да давам много акъл  Laughing Въпреки това всички, нови и стари, са добре дошли с въпросите и мненията си!

298, задължително ще ти пиша! Дори синът май ще се навие да дойде! Вие посещавали ли сте парка вече? Много се притеснявам малката да не го намери за скучен. След провала с балета и шекспировата пиеса за деца (на мен ми харесаха, но на нея не) вече не знам какво ще й допадне...

Преди време някой не беше ли питал за York? Планирам посещение там за един уикенд, отдавна исках да заведа семейството. Но толкова неща има да се видят, че времето няма да ни стигне  Rolling Eyes Трябва да отсея забележителностите! Някой с личен опит и информация, ако се включи, ще съм много благодарна!

# 504
Merry, на мен в York ми харесаха York Minster Cathedral, the Shambles, the Castle Museum. Jorvic Viking Centre не ми се стори толкова интересен. Ако имате време да обиколите извън града, непременно посетете Rievaulx Abbey и се изкачете до the White Horse. Castle Howard също е разкошен. Там е сниман филма Brideshead Revisited и няколко други филмови продукции.

# 505
  • UK
И аз съм планирала посещение в Йорк, но може би пролетта.
Тук (Есекс) днес валя на парцали...15 мин.  Rolling Eyes Точно по това време имахме инспекция на апартамента, влиза агентката и вика "Oh, it's so dreadful outside!".  Laughing Ние, като преживели не една и две брутални софийски зими, само се спогледахме.

Ударила съм го на културен живот иначе, съжалявам, че не мога да се включа в другите теми - ни съм раждала, ни съм ползвала засега услугите на NHS, да чукам на дърво. Вчера два часа висях в онлайн опашка, но се сдобих за билети за една постановка с Кевин Спейси.

# 506
Минат не минат 5-6 страници и някой захапва някой тука  hahaha Аз както забравям да влизам, всичко накуп изчитам - започвайки с нин и бенефити, после детски градини, някоя тема за манджа, после билети за мероприятия, наемане на къща и се стига до караница Simple Smile

Май само аз съм недоволна от раждането си тук, ама вече се оплаках за това. Иначе си наехме вип стая, защото бях много зле след раждането и исках мъжа ми да е до мен и да обгрижва бебето. Едвам ни пуснаха на третия ден, след хиляди разправии и обещания, че ако се почувствам зле или почна да припадам, ще се върна в болницата.

Много ми хареса темата за полите и токчетата. Обичам когато жените ходят на работа нагласени и поддържани. С добре съчетани дрехи - без значение дизайнерски или съвсем обикновени, но да се личи, че имат някакъв вкус.

Преди 1 седмица за първи път пазарувах от и-бей.  Money Винаги съм харесвала он-лайн пазаруването, но не и от този сайт. И след като превъзмогнах предубежденията си, сега направо ми е трудно да се спра  hahaha Напоръчвах доста дрънкалки, чорапки-животни и от сорта, и направо се чувствам чудесно.

Говорейки за хобита - започнах да правя scrapbook на бебко. Много добре ми действа. Разнообразявам се първо с ходенето до магазина и избирането на стикери, а после започвам да се вихря с ножицата и лепилото. Вчера реших да почна наново и изкарах един час в Paperchase, за да избера нова тетрадка. Колкото и тъпо да изглежда, наистина ми е една голяма радост, защото по цял ден съм с бебето и почти не излизам навън.

# 507
Miss Fine - Нямат камери, питах ги по телефона, а после отидох за да се уверя, че наистина нямат.

Мери, аз не съм ходила, но дъщеря ми бяха там от у-ще миналата година. Най-много им беше харесало, че не са на у-ще Simple Smile

# 508
Момичета, здравейте!

Чета Ви от време на време (когато имам свободно време).

Тук съм от близо 6 години, скоро ще кандидатствам за британско поданство, преквалифицирах тук, работя интересна работа (макар все още не добре платена). Имам хубави колеги.

Ама си нямам партньор...

Била съм омъжена в Бълария доста години. Моля Ви от сърце не ме нападайте, ама много харесвам английските мъже...

Дайте съвети къде и как. Колегите ми са по-млади, а и не искам да започвам нещо на работа, в офиса. Професията ми е сериозна, не бих искала да си изгубя работата заради едната глупост.

Опитвах сайтове, не става. Работя много, така че социалният ми живот не е впечатляващ. Работя в Wilmslow, Manchester.

Моля Ви, дайте съвети, стари, нови потребители - това няма значение, важни са идеите.

Благодаря Ви.

# 509
  • UK
Минат не минат 5-6 страници и някой захапва някой тука  hahaha Аз както забравям да влизам, всичко накуп изчитам - започвайки с нин и бенефити, после детски градини, някоя тема за манджа, после билети за мероприятия, наемане на къща и се стига до караница Simple Smile
+1  Mr. Green Точно същото щях да напиша. Прави са хората, че в спора се ражда истината, защото доста информация се научава от караниците  Heart Eyes Whistling
Soul78963 кои сайтове пробва? Имам 2 приятелки, които срещнаха половинките си в match.com и са доволни от сайта.
 Аз покрай фитнеса и бягането (участвам в организирани мероприятия като маратони) с бая хора се запознах и все са фит и добре изглеждащи Party Peace Така че и това е някакъв вариант.

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 20:46 от svidni4ka

Общи условия

Активация на акаунт