Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 147
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
  • UK
Аз работих на половин работен ден и ми взимаха към 4-5 паунда месечно, един месец работих на пълен работен ден и ми взеха 45.

# 646
  • До хладилника, който обичам
Взех билети за балет за трите ни с децата, Московския балет в Лебедово езеро, вълнувам се и се надявам и на момичетата да им е интересно Simple Smile Понеже се сетих в съвсем последния момент, билетите ни са на последния ред, но се надявам да виждаме достатъчно Grinning

# 647
  • York
Чета Ви с интерес, въпреки че все още съм в Бг. Така ще е до Май месец.  Mr. Green
Реших да започна да подготвям документи вече. Освен дипломи, акт за раждане на детето и медицински картон, трябва ли да преведа и легализирам друго. Замислих се за свидетелство за съдимост. Дали ще ми е необходимо в бъдеще?  Rolling Eyes

# 648
Не си хаби парите да легализираш нищо, преводи са достатъчни.

Можеш да вземеш от местната община международен акт за раждане, по-евтино отколкото ще ти е превода, мисля (но не съм сигурна), че същото се отнася и за брачното свидетелство Simple Smile

Разбери какви са нелатинските наименования на ваксините, които сте поставяли както и за какво са били. Не е нужно да е формален документ, достатъчно е да можеш да ги кажеш на местния личен лекар на английски. Тук не използват латинските наименования и лекарите може да се объркат.

Ако дипломата действително ще ти я искат, ще трябва да я приравниш към местните в NARIC, те имат услугата да я преведат. Ако не ти я искат, няма нужда да я превеждаш. Ще ти я искат само в тясно специализирани професии, където се кандидатства по специалността.

За свидетелството за съдимост не съм наясно, не ми е трябвало досега, нека някой друг да каже.

# 649
И Нарик приравняването е излишно, според мен и скромния ми опит  Peace
Тук се ползват услугите на Disclosure and Barring Service ( DBS ) за докажеш, че не си осъждан или регистриран в някоя срамна листа като бивш насилник.
DBS, най-общо, се изисква за всички професии, при които се работи с деца или уязвими възрастни, за повечето останали професии, не се иска свидетелсвото за съдимост, както в БГ.
Имам, обаче, смътен спомен, че някои от момичетата са споделяли, че са ползвали БГ свидетелството за съдимост като някакъв вид препоръка.
Ако някой се припознае, да разказва..

# 650
На мен ми искаха свидетелство за съдимост от бг, освен DBS , който те ми направиха.

Дипломи никой никъде не ми е искал. Имам ги само преведени.

Днес времето е чудесно и след една добра разходка из един голям кален парк, се чудя как да прилъжа малкото чудо да спи.

Дебела съм... Не мога да спра да си хапвам. И просто се чувствам като балон.

# 651
Чета Ви с интерес, въпреки че все още съм в Бг. Така ще е до Май месец.  Mr. Green
Реших да започна да подготвям документи вече. Освен дипломи, акт за раждане на детето и медицински картон, трябва ли да преведа и легализирам друго. Замислих се за свидетелство за съдимост. Дали ще ми е необходимо в бъдеще?  Rolling Eyes

Mr. Green Малко съвпадение - и аз съм от Варна, ще заминаваме май месец и сега се занимавам с документите  Mr. Green

По записки от предните теми ще подготвя това:
Международни паспорти;
Европейска здравна карта;
От общината Акт за раждане на агл.ез.;
Ако не могат да ми издадат свидетелството за брак на англ.ез., ще го преведа и него;
Личния ще ми преведе сложените ваксини на детето;
Препоръки от бивши работодатели и хазаите;
От застрахователната компания, че не сме имали иск по застраховките (no claim bonus);
Свидетелство за съдимост;

# 652
  • някъде в орбита...
И на мъжа искаха свидетелство за съдимост от Бг. Периода, за който му се правеше проверка, обхващаше и години, в които още живеехме в Бг, и казаха да вземем документ от там.

# 653
  • York
Имам специфично икономическо образование, а и мисля да поуча малко, та задължително ще си преведа и легализирам моята диплома. Тази на мъжа ми ще се размине само с превод  Wink
За всеки случай ще си извадя си свидетелство, да не се налага после да занимавам и без това не особено любезните роднини  Whistling

# 654
  • Пазарджик/Лондон
Привет  bouquet!

Аз влизам с въпрос към учителките в темата Embarassed.
Малката ми дъщеря е на 9 г., year 5 и за домашна по английски им дават много странни истории, да не кажа по- силна дума, мен ме хвана страх като четох едната Rolling Eyes. Имам предвид Mr Fox например и онази, за вълшебният флейтист , който издавил децата. Смятам да попитам учителя, в четвъртък имаме родителска среща, но да се подготвя предварително Rolling Eyes.
Това , което на мен ми идва на ум , е че искат децата да прочетат история с поука, но все ми се струва , че и по - малко страшна история могат да намерят и пак да има поука.

# 655
  • Лондон
Аз не се учудвам вече, без да го разбирам много, естествено... Моето дете от 3 седмици учат историята на епидемията от холера през 17 век. Още е на 6, но това им е темата в момента по история... като се вкарват в едни подробности Tired как изхвърляли труповете, как докторите всъщност лекували болните... В началото лошо ми стана, но коментарът от учителката беше "това е историята, не можем да я променим" ...

Радвам се, че сте добре, Аелис Simple Smile

# 656
  • UK
Учудвам се, че учат това, понеже тук не знаят дори неща като как сестрите на Пепеляшка си режат ходилата, за да се напъхат в обувката, или че малката русалка умира накрая.

# 657
Колкото по-гадно и гнусно, толкова им е по-интересно  Laughing
Един от любимите сайтове на децата е с хорър истории.

Всъщност Аелис, идея си нямам защо вашият учител е избрал точно тази история.
В програмата няма задължителни истории.
Има само задължителни неща, които децата трябва да знаят на края на годината.
Питай, поговори на родителската среща..

И на мъжа искаха свидетелство за съдимост от Бг. Периода, за който му се правеше проверка, обхващаше и години, в които още живеехме в Бг, и казаха да вземем документ от там.

DBS проверяват и за криминално досие в чужбина. Явно работодателят му не го знае.
Моите проверки винаги идат по-бавно от тези на колегите, заради българския ми период  Grinning

# 658
  • Пазарджик/Лондон
tzvetak, направо цветно си я представих тази епидемия. Сега се сетих как едно от домашните по английски беше част от египетската митология - как Сет(дано не бъркам имената) убил брат си Озирис, нарязал му тялото на парчета и ги разхвърлял надалеч едно от друго та сестрите им да не ги намерят. Да, ама те ги намират и после следват едни описаноя за мумифицирането и никоя подробност не беше спестена. Иначе е добре Катето, хвали я учителя,има си две "най-добри" приятелки и й харесва в у-ще,само където беше потресена от днешната домашна📒.

Мърмотанке, историите на Шарл Перо и Братя Грим първоначално не са били за деца, а за възрастни и колкото по-ужасяващи -толкова по-добре. С времето за ги посмекчили, сложили по един хепиенд и сега са приказки за деца. Та и моята щерка си мисли, че Малката русалка си е жива и здрава и се жени за принца и че сестрите на Пепеляшка са опитали да си напъхат големите ходила в стъклената пантофка, ама не са успели Rolling Eyes.

Толумба(ох,приядоха ми се толумбички сега Joy)- тя моята е една нежна душа, като гледахме Питър Пан и Капитан Хук като изкара рапирата и тя ми вика"Мамо, защо ми даваш да гледам такива неща, тоя чичко може да пореже някой" ooooh!. Е, то това беше преди две години, ама е още същата лиготийка. Та хард и идват тия истории, то и мен тази приказка ме потресе Rolling Eyes.Ще го питам учителя в четвъртък, много ми е симпатичен ама ми се иска да разбера каква е целта на подобни хорър историйки newsm78.

Лягам си, стига съм ви мрънкала Hug.

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 00:33 от Аелис

# 659
  • някъде в орбита...
Сладурани Wink
Аелис, на нейната възраст бях подробно запозната с народни приказки дето бяха все в този стил. Най-гадните бяха руски, немси и арабски. Но съм ги чела в оригинален вариант: с рязане на пети, зачезване на деца, умиращи русалки, сестри убиващи сестрите си, криене на трупове в чужди къщи... Както каза Толумби, това ми беше интересно - звучаха много по-реалистично от лигавите истории за принца и принцесата дето се женят на края. Горе-долу тогава някога минах на древногръцките митове и легенди, и пак голям кеф беше Mr. Green

Толумби, вероятно е така. Нямахме време да се чудим, трябваше да се почне на новата позиция, те поискаха и ние предоставихме Blush

Общи условия

Активация на акаунт