Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 217
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
МГМ, не знам за семестриални или държавни изпити говориш, но ме съмнява да може само лично и на място да се провери. Звъни по телефона, има оператори с цена 1п към Бг или помоли приятелка да провери.

# 151
  • UK
Аз знам как става взимането на изпитите - изкарваш си индивидуален протокол от сайта на университета, явяваш се в деня на изпита и това е. Въпроса е, че няма как да стане онлайн, някои преподаватели приемат самостоятелни работи по мейла, но изпитите са друго нещо. Писането на дипломна работа също е свързано с ходене до университета. В НБУ не се държи държавен изпит.

# 152
Като казах че съм променяла много неща в живота си и съм зарязвала всичко, нямах предвид че съм си сменила гаджето примерно. От моето образование тук няма никаква полза, когато казах на майка ми че заминавам нейния коментар беше-аз защо съм плащала за образованието ти, за да няма полза от него ли? Ще си хвърлиш дипломата в коша и ще отидеш да чистиш........та мисля че не чак толкова различно това което имам предвид, но както и да е, не ми се спори излишно. Смятам че човек трябва да взима решенията в живота си самостоятелно и ако може да не се съобразява с мненията около себе си, особено ако не ги смята за правилни, за да не се случи така един ден да се оправдава за решенията си с чуждите мнения. Но за да го направи разбира се, трябва да е независим. А независимост се постига трудно.

# 153
МГМ, наистина си странна "птица"! Чета ти мненията в темата и искам да си съставя мнение за теб, за твоя характер. И всеки път като напишеш нещо си променям представите за теб.

# 154
  • UK
Не знам как да го разбирам това, но да, никога не съм твърдяла, че съм нещо друго, освен странна птица.

# 155
  • София
МГМ, непременно се свържи с НБУ по тел. и провери как са нещата. Или някой познатв София да пита на място. Факултета нямат ли мейл за да пишеш?
Съквартиранта на дъщерята в Манчестър учи също в  НБУ. Периодично си идва в София за месец и си взема изпитите.
Завърши си, пък може и да потрябва някъде дипломата.

# 156
Не знам как да го разбирам това, но да, никога не съм твърдяла, че съм нещо друго, освен странна птица.

Добре де, а защо си записала да следваш в НБУ това, което следваш. Не знам коя точно е специалността ти, но предполагам вероятно си или към Журналистиката или към Книгоиздаването и печат, за да работиш като копирайтър.

Тоест, това теб влече ли те, защото това, само по себе си е много хубава професия, а специално в UK има повече възможности за развитие. Макар че аз познавам и успешни копирайтъри и в България.

Просто ми е странно? От всички хора, които пишат тук, имам чувството, че си най-объркана. Всеки си има своите победи и загуби, но ми се струваш крайно неясно с какво и как. Тоест има едно хипотетично нещо към което се стремиш, но май не си съвсем сигурна как ще стане.

Аз не обичам да давам много много мнения, защото опитът ми е показал, че човек си прави, какво си знае, пък и ти не ни питаш за такова Wink. А и доста хора вече са писали повече от достатъчно, така че се надявам да ти се наредят нещата. 

# 157
Здравейте всички   bouquet
Честита Нова 2015!Дано ви донесе много усмивки, прекрасни мигове и сбъднати мечти.

Пиша от компа и ми е супер странно да чаткам на копчетата  Mr. Green Забравила съм коя буква къде е.

Хора, количката с дистанционно на милото току - що се разходи из стаята сама. Няма никой при мен  Joy Thinking Crazy

Отделно открих, че в нашата тема може да се добави и линка за осигурителните права на хора, пребиваващи в УК и документите, които биха им били нужни, ако искат да се възползват от здравно осигуряване в БГ. Много объркана тема в главата ми.
Знам какъв документ искат в БГ, баче прочетох, че ако го изискаш тук, означава че си прекъсваш осигуровките тук, щот един вид си заминаваш. А нали, аз не искам това... Изоб'о мисля, че би било добре да дебатираме тази тема, ако някой го интересува.

МГМ, няма нерви да те изчитам, смятам  че трябва да прастнеш и да станеш реалист, както и тговорен човек, а не само да мрънкаш. Много си негативна.

Относно многото деца, аз напследък започнах да имам еретични мисли за второ дете  Mr. Green Знам, че се бях зарекла, знам. Обаче, някак си така ми се иска моето ммиченце да си има някого, по - точно да си се имат двамата взаимно, когато нас вече ни няма. Аз съм едно дете. Ми тъжно ми е, понякога.
Все си викам, че нее сега моментът. Тъкмо имам рабта, нещата влизат в релси. Имам някакъв социален живот, коит за момента ме удвлетврява. И сега пак да се бутна в къщи с бебе, че и с дете... Но животът си тече...няма да съм вечно млада.

Освен това, се притеснявам, че пак ще стана 200 кила и ще се побъркам психически, като първия път. И ако пак ми е толкова ужасна бременността...

Както и да е , де..
Кажете какво да правя с тази кола сега, дето се мърда сама?!

# 158
  • Англия
Аз пък от както имам бебе, не само, че не съм се бутнала вцкъщи, но и имам най-социалния живот, откакто съм в УК. Това да не те притеснява, толкова много места има където да можеш да ходиш с детето...

# 159
  • някъде в орбита...
Комарче, как така сама бе Shocked

# 160
  • Манчестър
По въпроса за осигуровките в БГ няма много за дебатиране. Вземаш този документ, отписват се от здравно осигуряване тук. И в БГ се записваш и ползваш здравно. И понеже целия процес е hassle, при положение,че в БГ с и без осигуровки пак си плащаш, по хубаво да се плаща,освен ако наистина не се прибираш окончателно в БГ.

# 161

Кажете какво да правя с тази кола сега, дето се мърда сама?!
Извади и батериите. Simple Smile

# 162
  • UK
Изолда - да, там е проблемът. Ако знаех какво искам да правя, щях да измисля начин да го правя. В НБУ има специалност Реклама, нея съм учила, но просто изгубих интерес последната година. Нямам при кого да остана в София, за да си взема изпитите и да се разправям с дипломна работа, пари за хотел за два месеца също нямам. И затова отлагам.

Комар, от теб забележки за негативизъм не мога да приема сериозно.

# 163
МГМ, изненада ме, честно казано. Досега не бях срещала някой да не знае какво иска. Да искат странни неща да, ама да не знаеш точно какво, за първи път чувам.

Не знам какво да ти пиша, ама всеки сам си носи отговорността за себе си и по-млада няма да ставаш и няма кой да ти помогне в тоя живот за някой неща, ни родители, ни мъж.

Комар, как така върви/мърда сама тая кола  Shocked?

# 164
  • Манчестър
МГМ,
аз лично смятам,че е време вече да пораснеш.....Определено показваш несериозно отношение към ученето, а тук в УК , ако имаш образование, имаш и бъдеще с кариера и добър доход.
Пътеката по която си тръгнала може би за старт е ок (работа в магазин), но трябва да покажеш сериозно отношение и амбиция да направиш кариера в retail. Обикновено не отнема много време, почваш от sales,минаваш на team leader ,можеш  и да станеш store manager.

Във всеки случай в момента мисля,че се въртиш в омагьосан кръг и не виждам излизане от него,защото само казваш какво искаш, но не казваш какви усилия влагаш да постигнеш желанията си.
И напълно разбирам майка ти, аз бих била по всяка вероятност същата.

И не, не си странна птица....напротив, харесва ти да си правиш живота сложен....

сори, може да не ти харесва какво мисля, но пък си е мое мнение и ще се радвам да ми покажеш,че не съм права. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт