Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 181
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
  • Англия
О да, и моят беше заподозрян в домашно насилие. Отиваме на преглед с него за детето, а аз се бях изгорила с една таткова ракия-връзвах си компрес на гърлото и имах две рани като изгорено с маша. Лелеее, един разпит, едно чудо. Правят ми час след два дни пак уж за детето, пак за същото нещо. Добре, че отидох сама и успях да ги убедя, че не ме малтретира. Ако знаех, защо ме пита, щях да кажа, че съм се изгорила с машата, ама аз чиста и невинна  разкривам невероятноте бългрски, шамански процедури.

# 541
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте, тези дни ми предстои пътуване до Англия. Някой знае ли дали има ограничение в количеството цигари, които може да си носим?

# 542
Добро утро на всички. Ни осъмнахме със сняг. Не много де, половин пръст, колкото всичко да е побеляло Simple Smile. Ще видя днес дали ще пусна детето да играе, че беше болна.

pitinko68, мисля, че на човек се пада в багажа не повече от стек. Няма проблем и малко повече да вземеш, само разопаковай стековете, за да е ясно, че са за лична употреба. Иначе един наш приятел пренася много повече и не е казвал да има проблем.

Аз искам да споделя/оплача, вчера ми стана изключително гадно, защото от фирмата, в която бях ходила на интервю ми писаха, че не са ме избрали. И по принцип не че е чак толкова драматично, заради единия отказа, но тази работа беше страхотна и беше изключителен шанс. Едва ли скоро ще ми се отвори подобна възможност. Не вярвам в принципа зло за добро. Истината е, че имах възможност и я изпуснах толкова. Фирмата и възможностите бяха много много много добри. Не ми върнаха фийдбак защо не са ме избрали, но аз бях болна миналата седмица като ходих на интервюто, а и доста притеснена и така. Първите месеци тук ми беше много самотно и гадно, но си налягах парцалите, защото никога не съм тръгвала с идеята, че от ден първи ще ми е супер. Пък и така или иначе, то е ясно като отиваш на ново място без близки, познати и приятели, че няма как да ти е супер. Но си викам всяко начало е трудно и т.н. Но вчера просто много се разстроих, толкова ми е опротивяло това седене вкъщи. Обичам си детето, но просто не мога да си представя повече да седя и да я гледам вкъщи, имам чувството, че ще полудея. Аз съм деен човек и обичам да работя и да се чувствам полезна. Не ми харесва да съм домакиня, не е моето нещо и всеки ден това ме скапва.
Кандидатствала съм за един стаж, който е лятото, но 2 месеца събират кандидатури, за там нямам много надежди, не мисля, че притежавам, нещо чак толкова изключително, че да изпъкна сред другите кандидати, пък и два месеца, кой знае какъв масив ще натрупат. Пиша го, защото и там е много готина работата, но вероятността е малка.

Естествено ще продължа да търся, но не променя факта, че ми е гадно и скапано Sad.

И така оплаках се Sad

# 543
isolda1 гуш  Hug. Въпрос на време е.
На мен ми е криво да чакам мъжът ми да ми преведе пари. Дори като бях в майчинство в Бг пак си имах допълнителни доходи, не съм разчитала само на него. Успокоявам се, че е временно.
И тук има 1 пръст сняг. От училището пратиха смс, че днес няма да затварят - да пратим децата с шапки и ръкавици ако можело Simple Smile

# 544
  • оттам, откъдето започва България

isolda1, благодаря ти за отговора.   bouquet

# 545
  • Англия
Мая, правите си един joint account и не чакаш повече от мъжа ти никакви преводи, направо отиваш и се обдлужваш  Party

# 546
  • Bristol
Isolda  Hug напълно те разбирам! Отказите влияят отрицателно на психиката. Понякога съм си мислила, дали не е по-добре нищо да не ми изпратят от колкото черно на бяло написан отказ  Rolling Eyes Късмет с търсенето!

# 547
Merry, М@я, благодаря   bouquet

# 548
  • UK
Isolda, разбирам тр толкова добре! Неколкократно съм се оплаквала, че се чувствах по същия начин и спомените още са ми много пресни. И после някак изведнъж се преобърнаха нещата - вярвам, че и при теб ще е така! Но нервите, отегчението, отчаянието дори са ми оставили трайни следи.  Горе главата и продължаваш напред - работа не намира само онзи, на когото не му се работи! Hug

# 549
Но нервите, отегчението, отчаянието дори са ми оставили трайни следи.   Hug

Да, така си е. Мерси   bouquet

# 550
Isolda1, не се отчайвай от едно неуспешно интервю. Пиши го в графата "опит". Следващият път ще си по-уверена и ще станат нещата. Късмет  Hug.

Момичета, някоя от вас ще ходи ли на концерта на Лили Иванова в Лондон? Аз вчера купих билети. Ще ходим семейно, да видим съпругът и децата дали ще харесат нашата естрада  Wink. Мислих го няколко дни дали да ходим или не. Лили Иванова има разкошен глас, разбира се, но скоро не съм слушала нейно изпълнение, а и в България никога не съм изгаряла чак от такова желание да ида на неин концерт. Тя е за поколението на моите родители. Обаче си казах, че сега е момента, че тя на крака ми е дошла и е срамота да пропусна  Wink.

# 551
  Изолда, аз пък вярвам във всяко зло за добро и съм сигурна, че нещо по добро ще излезне! Стискам палци да е скоро  Hug
   pitinko6 в сайта на правителството пише, че вече няма ограничение на цигарите, но ако имаш над 4 стека, може да те разпитват за да докажеш, че са за лична употреба. На летището в София казват, че до 16 стека може да се пътува. Мои приятел миналата седмица си донесе 20, спрели са го, казал е, че са си за него и са го пуснали, не са му взели цигарите. Трябва да имат бандерол, че им е платено в ЕU митото, но то това е логично.
    Мишел като беше по малка непрекъснато обясняваше, че я бием, че учителките я бият, че децата я бият, всички я биеха  Crazy Чак се притеснявах, да не ни пратят от градината някоя проверка  Crazy

# 552
Много, много ви благодаря за думите   bouquet, момичетата, че вчера вечерта и следобяда си изплаках очите  Tired. Малката ме гледа и се хили, защото не разбира още, слава Богу, защо рева. Не ме е виждала и така.

П.С. milada, тези дни за теб си мислех по повод книгите. Гледах в нашата библиотека има ел. книги, но не са за киндъл. Стават за всякакви други таблети, тел. четци и т.н. Но има и една малка част, които са на pdf формат и те би трябвало да могат да се четат и на kindle. Но не съм проверявала как точно става номера. Защото те нали са един вид на виртуален облак и след 21 дни трябва да изчезнат оттам.

# 553
Isolda1, да, не стават за киндъл. Аз ги чета на iPad-а. Доколкото прочетох в сайта на библиотеката, някои стават за Kindle Fire, но моя не е такъв и не съм се интересувала. И така съм доволна, защото избор има, а и си спестявам ходене до библиотеката. Всъщност нашата библиотека не е много голяма, защото не е централната в града, и ми е по-лесно да резервирам online и да свалям електронни. Детската им секция обаче е голяма и миналата седмица имах време да се поразровя и не се стърпях и подбрах доста книжки за малкия ми син, които сега четем вечер заедно.

# 554
  • Манчестър
Много, много ви благодаря за думите   bouquet, момичетата, че вчера вечерта и следобяда си изплаках очите  Tired. Малката ме гледа и се хили, защото не разбира още, слава Богу, защо рева. Не ме е виждала и така.

П.С. milada, тези дни за теб си мислех по повод книгите. Гледах в нашата библиотека има ел. книги, но не са за киндъл. Стават за всякакви други таблети, тел. четци и т.н. Но има и една малка част, които са на pdf формат и те би трябвало да могат да се четат и на kindle. Но не съм проверявала как точно става номера. Защото те нали са един вид на виртуален облак и след 21 дни трябва да изчезнат оттам.

Изолда, можеш ли да си отговориш за какво плачеш? В края на крайщата е само една работа и това,че не са ти я предложили не е края на света. Я малко се стегни....ти от едно интервю ако се докарваш така, как ще я караш за напред?  Трябва да свикнеш, че колкото и да смяташ,че една работа е точно каквото искаш и мечтаеш, така също трябва и да оцениш ,че има и други хора ккато теб, които вероятно са се представили по добре на интервюто. Не знам в каква област търсиш, но много зависи колко е наситен пазара. Освен това ако нямаш опит в УК задачата ти става още по трудна. Няма да ти казвам колко СВ-та изпратих навремето , докато ме викнат на интервю,съвсем ще се депресираш.
Имай предвид, че СВ-то те представя някой да ти обърне внимание , а оттам ти се продаваш. Помисли как мина интервюто , има ли нещо което смяташ ,че не си отговорила както трябва....ако искаш пиши ми на лични. Понеже съм и от двете страни на барикадата, бих казала,че имам идея за нещата.
Също имай предвид,че има хора,които ги викат на интервю, но понякога са само за benchmark и нямат шансове за работата.
Интервютата са и много различни...моето последно напр. беше 3 часа и беше case study.....

Общи условия

Активация на акаунт