БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 52 651
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: X
То има фото рецепти http://www.gotovim.ru/recepts/sbs/vatrutvor.shtml
 Моля за идея как да съхраня хрян ? Настърган и със сол във буркан или настърган във фризера.
 Рецепта за сос със хрян ,но да има по -голяма трайност. Като цяло някакво приложение искам да му намеря . 4 глави са ми пратили от село. Сложила съм ги във хладилника и мирише доста  Grinning
Благодаря!

# 571
  • Мнения: 2 815
Снимките стъпка по стъпка и аз си ги намерих  Rolling Eyes.
С търсачката се справям перфектно, но това не ми даде отговор на въпроса  Laughing ......с езика съм зле.

Хрян - майка го съхранява като морковите, заровен в пясък. Инак май изкуфява  newsm78.

# 572
  • София
  • Мнения: 1 312
пеп4о, това http://pep-4o.blogspot.com/2010/12/blog-post_29.html стана невероятно вкусно!
Благодаря за рецептата   bouquet

# 573
  • Мнения: 22 867
Снимките стъпка по стъпка и аз си ги намерих  Rolling Eyes.
С търсачката се справям перфектно, но това не ми даде отговор на въпроса  Laughing ......с езика съм зле.

polly, аз тези с маята съм ги побългарила или ги правя, както и питите си, не втасвам два пъти. Правя топчета, посплесквам на питка и оставям да повтаса. След това с дъното на чаша, натопено в брашно, правя вдлъбнатинки, слагам плънката, мажа с яйце тестото и слагам да се пекат. Правила съм ги и съвсем набързо - оформям питката с вдлъбнатината от невтасало тесто, слагам плънка (обикновено ми е с извара, тя е по-тежка), оставям на топло да втаса тестото, мажа с яйце и пека.

# 574
  • София
  • Мнения: 10 825
Моля за предложения какво мога да направя с около килограм селари - стъбла и листа.

# 575
  • Мнения: 2 815
Мерси, labrex   bouquet.
Мерси и на yulmana, за отговора на лични   bouquet

# 576
  • Мнения: 9 463
Моля за предложения какво мога да направя с около килограм селари - стъбла и листа.
Мога тази салата да предложа http://pep-4o.blogspot.com/2013/02/blog-post_25.html
Друго - скоро Ели прави печени кореноплодни зеленчуци, където сложи от стъблата, каза, че е вкусно там. 
И тъй като аз нямам други идеи с него, малко ми е остро, слагам в супи, но си нарязвам останалия след салатите материал и прибирам в камерата на хладилника - вадя по малко

пеп4о, това http://pep-4o.blogspot.com/2010/12/blog-post_29.html стана невероятно вкусно!
Благодаря за рецептата   bouquet

много се радвам, че ви хареса! Наистина е много вкусно така вратлето Simple Smile

# 577
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодаря, пеп-4о, ще я пробвам салатката!
Моля ако някой има и други предложения казва, че ми е доста целината  Simple Smile

# 578
  • Мнения: 22 867
Моля ако някой има и други предложения казва, че ми е доста целината  Simple Smile

Само припомням в случай, че си забравила! Simple Smile  bouquet

# 579
  • София
  • Мнения: 10 825
Моля ако някой има и други предложения казва, че ми е доста целината  Simple Smile

Само припомням в случай, че си забравила! Simple Smile  bouquet
Не съм, не съм.... обаче за жалост сега нямам глава, само листа и стъбла са  Cry

# 580
  • Мнения: X
http://www.bonapeti.bg/recepti/Salata-ot-yabalki-selari-i-morkovi/  Тази салата ми изглежда доста добре .
 Също може да си замразиш нарязана за супи и ястия.
  Дано някой се сети за моя хрян или да отивам да го стържа и във фризера Grinning

# 581
  • Мнения: X
Хрян - майка го съхранява като морковите, заровен в пясък. Инак май изкуфява  newsm78.

Дали и ряпата, и цвеклото трябва да се съхраняват в пясък?

# 582
  • София
  • Мнения: 12 702
Благодаря, пеп-4о, ще я пробвам салатката!
Моля ако някой има и други предложения казва, че ми е доста целината  Simple Smile

Аз също правя салата със стебла от целина - Салата с риба тон, ябълки и орехи

Освен това приготвям Фиде със зеленчуци по азиатски

# 583
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодаря, yulmana и Vanja77   bouquet

# 584
  • Мнения: X
Моят хрян  е със изстъргана кора и май е мит / някой го е дал на свекърва ми и тя старателно го е почистила / - затова не става да се съхранява по този начин - няма я почти кората.
 Мисля си за нещо като за се накисне в смес от олио и оцет или някак да се настърже и като паста - но искам да избегна стерилизация .
 А хрян се ползва рядко в къщи .
 Също някаква горчица с хрян има -ама не открих рецепта.
 Тази дето намерих нямаше точни грамажи и пишеше да се сложат ядки и семена -ама какви не е уточнено и то по мяза на песто май .

Общи условия

Активация на акаунт