Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XLV

• 51 013
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
Аз не можах да разбера Still Alice защо "не ми хареса".  Това не са точните думи, разбира се, но с нещо ме "подразни" този филм.
Имах чувството, че е сниман в някаква лаборатория с чеклист от екип от специалисти. "За да състрадава драгия зрител максимално на героинята, значи тя трябва да е красива, умна, щастлива, успяла /редовно тичаща  Tired/ нюьоркчанка с мъж, с деца, на която всичко да и е наред. Друга и да оглупее преждевременно, кой ли ще забележи..."
По-малка трагедия ли е ако си отиде един не толкова красив ум? Това чудех още след на Ръсел Кроу.
Не само такива хора ги сполетяват такива неща, бедните, самотните и грозните също плачат.
Аз ще викам за Марион Котиар, ако не за The Immigrant, то за Deux jours...

# 361
  • Belgium
Флип, по този начин просто беше наблегнато още веднъж на ужасяващата болест.

Представи си какво е за един лингвист да започне да губи думите. Аз работя с думи, така че определено ме ужасява подобна възможност. Разбира се, че и грозните и бедните страдат, но ако цял живот си казвал на маркера "that thingie" няма да ти е чак такъв зор, ако започнеш да губиш думите. Това само за първата фаза на болестта разбира се. На по-късен етап драмата е еднаква за всички.

# 362
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Между другото, коя е другата катерица, освен Рийз?
Фелисити Джоунс, и тя има същата прекалено пълна със зъби уста.

Мен не ме подразни, че Алис беше красива, богата и успяла. В крайна сметка откога не може да се правят драми и за тези хора, а все трябва да се рови в утайката за най-бедните и онеправданите? Понеже би могло да се каже и така- за да състрадава драгият зрител максимално, дай да му поднесем възможно най-очукания человечец, за "достоверност" Simple Smile))

# 363
Понеже би могло да се каже и така- за да състрадава драгият зрител максимално, дай да му поднесем възможно най-очукания человечец, за "достоверност" Simple Smile))

Нямах това предвид.

# 364
Извинявай тогава, това
Не само такива хора ги сполетяват такива неща, бедните, самотните и грозните също плачат.
ме наведе на тази мисъл. Ако не е така, значи съвсем не разбирам раздразнението ти Simple Smile.

# 365
Имала съм си работа с Алцхаймер, човекът който ме учеше на математика се рязболя от Алцхаймер, не на 40/50, а на 70, но е същото. Аз го учех на математика и играехме видеоигри, за да повишим двигателната памет, красив ум, но пак забравяше по-бързо отколкото научаваше, един от многото.
Пресолена е манджата във фима, изкуствен, стерилен, симетричен, "балансиран" филм- FAKE- това искам да кажа.
Бедните и богатите не са от такова значение като перфектните, застрахованите, невинните, младите, добрите майки, семейните, загубеняците, откачалките, талантливите, бездарниците.
Всички са равни пред болестта. Фълмът не постига или не се интересува от тази истина.

# 366
Ясно, сега разбрах. Аз не го почувствах така Peace.

# 367
  • Belgium
Флип, аз не разбирам раздразнението ти. Ясно не те е докоснал филмът, няма лошо.

Но лентата си показва, че всички са равни пред болестта дори богатите, умните, приливигированите нямат вариант за борба с нея.

# 368
Бедните и богатите не са от такова значение като перфектните, застрахованите, невинните, младите, добрите майки, семейните, загубеняците, откачалките, талантливите, бездарниците.
Всички са равни пред болестта.

Тук има материал да се поспори. Като как удря болестта да, еднакви са. Но разликата идва от това как болестта преминава за околните поне. Щото болният си е болен, за тва да се разберем, ама нали, в къщата, на плажа, дори в хубав дом за специални грижи ако щете. Ако нямаш достатъчно пари, положението е много по-трагично. Драмата е еднаква и за двата типа, бедни и богати, но богатите могат да платят на специализирана помощ и да се разсеят малко от тегобата, докато тези с ограничените финансови възможности ги чака дебела тояга... ей такива ми минаха през главата.

Филмът беше ок.

# 369
Флип, аз не разбирам раздразнението ти. Ясно не те е докоснал филмът, няма лошо.

Но лентата си показва, че всички са равни пред болестта дори богатите, умните, приливигированите нямат вариант за борба с нея.

Докосна ме, поради гореспоменати причини, разсополивих се порядъчно, ще го преживявавам още дълго.
Какво раздразнение? Аз така си говоря. Grinning

Точно, филмът си беше ОК.

# 370
  • Belgium

Пресолена е манджата във фима, изкуствен, стерилен, симетричен, "балансиран" филм- FAKE- това искам да кажа. 

Ъм, от това ми се вижда, че не те е докоснал, ама може грешно да те чета  Laughing

# 371
  • София
Изгледах Принцесата на Монако!
Ейййй, толкова много неща мога да кажа и то все лоши.
Първо за мен филмът нямаше никаква стойност като философия - повече приличаше на евтин ром-ком, отколкото на филм за жена-легенда. Нямаше никакво послание... Любов, любов ала Никълъс Спаркс...
Второ - откога филм, в който не се случва нищо, ама нищичко е подходящ за фестивали.
Трето - НИКОЛ КИДМАН НЕ СТАВА ЗА НИЩО! Еййй, тооооооолкова я харесвах тази жена. Обаче освен, че на снимките не прилича на нищо, то във роля и във филм, които се предполага да бъдат емоционални (поне така разбрах режисьорските решения) как по-точно изразява емоция без да може да помръдне и един мускул на лицето си! Всички тези близки кадри бяха ужасяващи. Егати пластмасовата история. Пресдтавям си ги хората дето са я гледали на огромнейш екран. Сигурно после не им е мърдал коктейла валериан-глог-мента и куршума за страх! Докато гледах се чудех Рение за Грейс Кели ли е женен или за лелята на Грейс Кели!  ooooh!

То вие като писахте, че не става филма, аз очаквах, че може би нещо няма да ми хареса, но все си мислех как имаме различни възприятия и не е възможно да е толкова зле. В първите минути си мислех кво пък толкоз - странно е заснет, ще свикна. Е, не очаквах такава пародия. Егати смеха бяха последните кадри с "различните" настроения...  #Crazy

Една снимка за оправяне на вкуса  Heart Eyes

А тя се е усмихвала доста широко всъщност

# 372
Филмът се крепи на един куп клишета и недостатъци, това което ме докосна е Джулиан Мур, лека нощ.  Peace

# 373
  • Belgium
Между другото за мен адски силен филм на тема терминални болести е You Don't Know Jack (http://www.imdb.com/title/tt1132623/?ref_=nm_flmg_act_9). Шапка му свалям на Ал Пачино, ревала съм като съдрана.

# 374
Ау, Лу, златна си Hug Hug Hug. Един филм на Пачино, който да не знам, още сега отивам да тегля   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт