Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 2

• 142 046
  • 764
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Здравейте, от 17-годишна съм с нередовен цикъл. Имам ПКЯ, и нисък прогестерон. Опитах да пия 3 различни вида противозачатъчни, и от трите вида получавах хипертонични  кризи. Спрях ги, от там стана още по-зле с цикъла. Закъснения, после ми идва 2 пъти в месеца. Доктора ми препоръча Дуфастон от 16 до 27 ден на МЦ, регулира ми цикъла, да, но аз не искам да пия вече хормони.
Няма ли друг вариант, който чрез добавки да си регулирам МЦ дори и да стане по-бавно с по-продължителен прием.  Praynig

# 706
  • София
Здравейте, от 17-годишна съм с нередовен цикъл. Имам ПКЯ, и нисък прогестерон. Опитах да пия 3 различни вида противозачатъчни, и от трите вида получавах хипертонични  кризи. Спрях ги, от там стана още по-зле с цикъла. Закъснения, после ми идва 2 пъти в месеца. Доктора ми препоръча Дуфастон от 16 до 27 ден на МЦ, регулира ми цикъла, да, но аз не искам да пия вече хормони.
Няма ли друг вариант, който чрез добавки да си регулирам МЦ дори и да стане по-бавно с по-продължителен прием.  Praynig
Трябва да изследваш всички хормони, за да може да се определи къде е проблема и да се лекуваш.
Или, първо се поставя точно диагноза, назначава се лечение и след това са добавките.
Има тема за хормоните, може да пишеш и там  Peace
Скрит текст:
ЛХ, ФСХ и Е2 - на 3 ден от МЦ
ТСХ и Т4   на чист ден / да не е пито кафе, чай... нищо с кофеин/
ТАТ и МАТ    няма значение деня от МЦ
Пролактин    на чист ден  / 1-2 дни да не е правен секс и да не са пипани гърдите/
Тестостерон, Андростендион - няма значение деня от МЦ
ДХЕА   няма значение деня от МЦ
17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ
Глюкоза + Инсулин  - на гладно,  няма значение деня от МЦ

# 707
  • София
Благодаря за бързия отговор denis, изследвала съм всички хормони, както е описано. Всичко е в норма, с изключение на прогестерона, който е по-нисък, който пък се дължал на поликистозата... Sad ще изчета и темата за хормони.

# 708
Здравейте, момичета! Нахълтвам с питане Simple Smile правим опити за бебе и от М до О пия вечерна иглика, която ми е предписана и от мамолог. АГто пък ме посъветва да пия герикапс 10 дена 2*1, ест до О, заради опитите. Та въпросът е дали в комбинация двете неща няма да ми навредят-на хормони, на яйцеклетка и т.н

# 709
Много моля някой да ми отговори. В какви дози трябва да се пият Инозитол, Аргинин и NAC за смъкване на висико фсх и лх и какво друго евентуално. Говоря за фсх 60 правено е без да има въобще от месеци цикъл. Не са ми казвали че имам поликистозни яйчници но нямам цикъл явно имам ИЯР. Само ФСХ съм изследвала преди месец сега и ЛХ беше над 27 мисля но остана в болницата изследването и не го помня със сигурност. Просто искам да направя каквото мога за някакво чудо като за последно. След като не се повлиях при хормонална терапия яйчниците ми не реагираха нито на гонала 7 дози по 50мг нито на менопура 7  дози по 2 шишенца и още 2 дози по 3 шишенца с един разтворител все. това за 5 дена.
Сега два месеца ще съм на естрофем 2мг 2 пъти по1т за 14дни после 10 дни 2 пъти по 1т дуфастон. Да видим дали ще се свали фсх то. Той доктора каза без хормони няма цикъл няма овулация с тези пък има цикъл има овулация. А аз се надявам на чудо и се чудя какво да правя. Искам помощ.
Дали е възможно забременяване по време на прием на естрофем и дуфастон заедно със добавки.
Акой инозитол пот този ли и по колко да се пие? http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Inositol-Powder-8-oz-227-g/126

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 14:22 от vtvt

# 710
Бих искала да попитам нещо. Така се случва, че малко след приема на CoQ10, пия кафе. Има ли някакъв проблем, защото знам, че примерно Inositol не трябва да се приема скоро след или преди прием на кафе.

# 711
Vtvt, естрофемът подтиска овулацията, няма как да забременееш, когато го приемаш.
За добавките се надявам и друг да се включи, мога само да ти кажа- инозитол- 2 гр/дневно, най-добре на 2 приема, далеч от прием на кафе, след хранене; аргинин- 1000 мг дневно (на 2 приема), на гладно; НАК- 1200 мг дневно(2 пъти х600), на гладно.
Не мога да ти кажа дали ще ти помогнат. Аз съм с ПКЯ, цикъл през месеци, факт е, че след двумесечен прием на инозитол и намаляване на сладкото (не си обяснявам защо, нямам инсулинова резистентност), цикълът ми идваше през 30-35 дни, което не ми се е случвало от сто години, но незная дали съм овулирала, тогава не съм следяла ову.
Сега имам няколко месеца преди следващата стимулация за инвитро и реших отново да пробвам с добавки, освен инозитол, ще включа и други, включително витекс. Успех  Peace

# 712
  • София
Бих искала да попитам нещо. Така се случва, че малко след приема на CoQ10, пия кафе. Има ли някакъв проблем, защото знам, че примерно Inositol не трябва да се приема скоро след или преди прием на кафе.
Няма проблем, но CoQ10 е добре да се приема след хранене.
Ако приемаш Омега 3 - на един прием с нея - за максимален ефект

# 713
Да, благодаря ти Денис, след обяда си го приемам, понеже той ми е най-богат на мазнини, заедно с Омега 3, но после ми се припива следобедното кафенце, та затова се замислих.

# 714
  • София
Здравей,Денис  ! Сутрин пия Инофолик и след това кафе. Нищо не намирам в листовката за кафето.Противопоказно ли е да се приема добавката след/преди кафе?   newsm78

# 715
  • София
Здравей,Денис  ! Сутрин пия Инофолик и след това кафе. Нищо не намирам в листовката за кафето.Противопоказно ли е да се приема добавката след/преди кафе?   newsm78

Кафето /кофеина/ унищожава инозитола и затова е добре да има интервал между двата приема  поне 1 час

# 716
  • София
Както винаги си точна и бърза! Благодаря,Денис!  bouquet

# 717
Здравейте аз искам да попитам за витамин Е и Витамин Б12 какви са дозите при НЯР.?

Имам липса на Б12(на долната граница), но вземам "Прегнакеър преди зачеване" и в тях има витамин Б12 и Е и пише 100%  за дневна доза, но аз си поръчах Б12 1000мг и витамин Е 400мг и ме е страх да не ги предозирам.

Иначе за НАК, Л аргинин,Q10 и Инозитол разбрах от форума, че са малки дозите в Прегнъкеър и съм поръчала допълнително.

И също така за вит Б12 четох че този с цианокобаламин е токсичен и е по скоро вреди отколкото помага, аз досега пих доста от него без да зная. Има ли начин с чайове или нещо друго да помогна на организма ми да се освободи от тези токсини?

Който пие Б12 да си купува този с метилкобаламин, въпреки че е по-скъп.

# 718
  • В сърцето на любимия човек
На мен пък проф. Паскалева и д-р Персенска ми предписаха Милгамма Н, която съдържа точно цианокобаламин. Не мисля, че точно те двете биха предписали нещо, което да ми навреди, предвид факта, че и двете знаят какъв е здравният ми статус и са наясно с предстоящата ми процедура. Освен това и двете ми препоръчаха да премина на хранителен режим богат на белтъчини и съдържащ червено месо поне няколко пъти седмично (аз даже се старая когато мога едното ми дневно хранене да е месо на скара), а витамините да ги пия за кратък период от време.
Все пак на всяка хранителна добавка е написано, че не замества балансираното хранене и мисля, че трябва да се стараем да си набавяме по-голямата част от необходимите вещества чрез нея, а добавките само да допълват каквото е нужно  Rolling Eyes

# 719
Ами аз го четох в статия, т.к. видях че има два вида Б12 с р-ка в цената и ми стана чудно. Попаднах на статия в която се твърди че количеството токсин, които се отделя е малко и не вреди същественно, както и на статия в която пише че не трябва да се приема. Но почти навсякъде пише че приеман под формата на цианокобаламин отделя този токсин , и т.к. аз вземам големи дози и редовно се стреснах. На мен също ми е предписан поради доказана липса.

Общи условия

Активация на акаунт