Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 2

• 142 220
  • 764
  •   1
Отговори
# 135
В момента пия Б комплекс + витамин Ц, омега 3-6-9 и селен. Нали няма проблем да се комбинират и колко време могат да се пият, трябва ли почивка?

# 136
Аз също ги пиех, в комбинация и с още добавки и витамини, но не съм почивала, докато не забременях  Blush Приемах ги или по време на хранене или непосредствено след хранене. Витамините се обработват най-добре, когато се добавят в процеса на обработване на храната  Peace

# 137
Ние ще подновим опитите чак есента и затова питам за почивки, че не знам дали няма проблем, ако се пият 7-8 месеца поне...Може би ще е добре да почина поне месец посредата или пък през месец да пия, нямам идея Simple Smile

# 138
  • София
В момента пия Б комплекс + витамин Ц, омега 3-6-9 и селен. Нали няма проблем да се комбинират и колко време могат да се пият, трябва ли почивка?
Зависи какви са дозите
Вит.В50 напр. е висока доза и трябва да се правят почивки или да се приема през ден
Селен - не трябва да е повече от 100мкг, освен ако не си с Хашимото или имаш високи нива на др. антитела
Омега 3-6-9 може да се приема почти постоянно, ако е качествена и с хубав състав
Омега 6 от какво е? - Пореч, Масло от вечерна иглика /МВИ/?  - ако не е посочено, не е най-добрият избор / може да е слънчогледово олио/
От полза е най-вече омега 3 /рибено масло, не от лен, защото то е богато на фитоестрогени и с него трябва да се внимава/, МВИ и омега 9

# 139
  • Варна
Денис, искам да те попитам, понеже виждам, че ти си доста запозната- всяка сутрин хапвам половин кисело мляко с една супена лъжица ленено семе, това добре ли е като дневен прием...?  newsm78 

# 140
Лененото семе трябва да е една чаена лъжица до колкото знам Thinking

# 141
  • София
Денис, искам да те попитам, понеже виждам, че ти си доста запозната- всяка сутрин хапвам половин кисело мляко с една супена лъжица ленено семе, това добре ли е като дневен прием...?  newsm78 
Не - почти нищо не си набавяш с това - само леко задействаш метаболизма и перисталтиката Simple Smile
Разбира се, че е по-добре с това, отколкото без него или да си само на кафе

ПП. Лененото семе е добре да е смляно - за да се усвои

# 142
  • Варна
Приемам начупено на ТИТ, доста е ситно, вижда ми се мляно

# 143
  • София
Тогава става  Peace
Не зная каква е целта на приема на ленено семе, но в този си вид, е като лека здравословна закуска - може да включиш овесени ядки, сушени плодове, чиа, пресен плод и т.н.

# 144
  • Варна
Тогава става  Peace
Не зная каква е целта на приема на ленено семе, но в този си вид, е като лека здравословна закуска - може да включиш овесени ядки, сушени плодове, чиа, пресен плод и т.н.

Приемам го, защото ми казаха, че помага за забременяване, но и ми харесва като цяло  Simple Smile  Много благодаря, че ми отговори, Денис   Hug

# 145
Зависи какви са дозите
Вит.В50 напр. е висока доза и трябва да се правят почивки или да се приема през ден
Селен - не трябва да е повече от 100мкг, освен ако не си с Хашимото или имаш високи нива на др. антитела
Омега 3-6-9 може да се приема почти постоянно, ако е качествена и с хубав състав
Омега 6 от какво е? - Пореч, Масло от вечерна иглика /МВИ/?  - ако не е посочено, не е най-добрият избор / може да е слънчогледово олио/
От полза е най-вече омега 3 /рибено масло, не от лен, защото то е богато на фитоестрогени и с него трябва да се внимава/, МВИ и омега 9

Денис, ето го състава на Б комплекс:
Vitamin C - 250 mg.
Thiamin (vitamin B1) (as thiamin mononitrate) - 5 mg.
Riboflavin (vitamin B2) - 5 mg.
Niacin (vitamin B3) (as niacinamide) - 50 mg.
Vitamin B6 (as pyridoxine HCI) - 5 mg.
Folic Acid - 50 mcg.
Vitamin B12 (as cobalamin) - 12.5 mcg
Biotin (as D-biotin) - 12.5 mcg
Pantothenic Acid (vitamin B5) (as D-Ca pantothenate) - 50 mg.
Inositol - 50 mg.
Choline (as choline bitartrate) - 20.5 mg
Natural Powdered Blend (kelp [plant], acerola [fruit], alfalfa [plant], parsley [aerial], rose hips [fruit], watercress [plant]) - 6 mg

Селен - Състав: селен (L-селенметионин) - 200 мкг, на базата на люцерна, спирулина и боровинка, растителна целулозна капсула - 100 мг  (пия го, тъй като TSH е 3.420 и искам да пробвам дали ще се повлияе от добавки, ако не след 2-3 седмици ще ходя на ендикринолог. Всички останали показатели (FT 4 , ТАТ и МАТ) са в норма и нямам Хашимото)

А ето го и състава на Омегата 3,6,9 -
Състав   
ленено масло   400 mg
масло от семена на пореч   400 mg
пречистено рибено масло   400 mg
витамин Е   6,7 mg
алфа линоленова киселина   170 mg
ейкосапентенова киселина   58 mg
дикосафексенова киселина   39 mg
линоленова киселина   169 mg
гама линоленова киселина   62 mg
олеинова киселина   153 mg

В такъв случай правилно ли ще бъде, ако пия Б комплекс през ден и почивам всеки 2-ри месец? Селенът е за 1 месец и ще го продължа, ако повлияе на ТСХ, а ако не, ще го спра. Можеш ли да ми препоръчаш омега с такъв състав, какъвто препоръчваш?
Много ти благодаря!

# 146
  • София
vili_t0
Дозите са ниски - може да се приема и без почивка или на 2-3 месеца прави 10-15 дни почивка
Омега 3 е почти нищо - като кол-во
Селена си го пий, той ти е от полза / заради високия ТСХ - трябва да е под 2.0 - с добавки не може да го смъкнеш - показва трайно Хипофункция - при една бременност може да навреди на ембриона/
Омега 3,6,9 - не е хубава
Ако имаш АД е супер, но в случая не е най-добрият избор - с пореч и лен е, а рибеното масло е много малко
Изпий си я, но си вземи Омега 3 и Масло от вечерна иглика / полезна и за ЩЖ/
Добави и вит. Д / заради хипофункцията на ЩЖ, влияе добре на рецепторите/

# 147
Денис,
този трибулус хубав ли е?

http://www.iherb.com/Supplement-Training-Systems-Tribulus-1100-1 … Veggie-Caps/47447

Трябва ми за подобряване на СГ. Ако е хубав и го поръчам - дозата 3х1 на ден или 2х1 ден е? Ако не е хубав, моля да ми препоръчаш  Praynig

Предварително благодаря!

# 148
Денис, благодаря ти! Ще направя другата седмица конктрола на ТСХ-то в друго лаборатория, че само веднъж съм го пускала и ако пак е високо, заминавам на консултация при Начев.

# 149
  • София
Денис,
този трибулус хубав ли е?

http://www.iherb.com/Supplement-Training-Systems-Tribulus-1100-1 … Veggie-Caps/47447

Трябва ми за подобряване на СГ. Ако е хубав и го поръчам - дозата 3х1 на ден или 2х1 ден е? Ако не е хубав, моля да ми препоръчаш  Praynig

Предварително благодаря!
Хубав е Peace
2х1

Общи условия

Активация на акаунт