Професионални серии за коса - тема 73

• 76 112
  • 742
  •   2
Отговори
# 30
  • Велико Търново
Г-ца Калина, косата ти е сходна на моята в началото, сега има голямо подобрение/след тригодишно използване на проф.продукти/ и бих ти препоръчала да не се хвърляш веднага на Керастаз- разбира се, ако си отделила определен бюджет за марката, ще напиша своите предложения, но пишеш, че използваш сешоар и преса, което означава, че трябва задължително да включиш и термозащита + маска след ш-на, т.е. над 100лв. ще ти трябват за Керастаз. Не че е лоша марката, не ме разбирай погрешно, но от един продукт няма да усетиш ефект и ще се разочароваш.
Има много добри марки на по-достъпни цени - напр. бих ти предложила следните варианти - серията Про кератин рефил на Лореал - ш-н +маска, или маска - http://www.enzo.bg/loreal-professionnel/serie-expert-fiberceutic … i-povredena-kosa/, може да се комбинира с горепосочения ш-н.  Друга серия - http://www.zlatnaribka.com/redken/extreme--za-silno-iztoshtena-k … n-extreme-250-ml; доволна съм и от това - http://www.enzo.bg/nioxin/system-3-kozmetichen-paket/, http://www.zlatnaribka.com/shampoani/shampoani-za-slaba-i-tanka- … lm-thickening-duo,  Всички тези серии са протеинови, придаващи плътност на тънката коса, аз специално от сериита за обем не съм доволна - обемът се постига по-скоро със стилизанти или спрей за обем и издухване със сешоар.
В тази връзка, ето този термокрем е много добър - http://www.zlatnaribka.com/TERMO-ZAshtITA/termo-krem-kerastase-d … e-termique-150-ml, ето друг - http://www.zlatnaribka.com/TERMO-ZAshtITA/Termo-krem-za-izsushav … tin-refill-150-ml
Освен термозащита, аз ползвам и някакъв финиш за краищата/нанасям го само там, предпазвайки ги от цъфтеж и изтъняване/ - http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/olio-i-spreyove … l-treatment-30-ml, http://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/mythic-oil/mythi … i-tip-kosa-125-ml

Лу, знаех си, че не напразно си записвам твоите комбинации Wink моята коса е абсолютно същата, дори и дължината Simple Smile за краищата използваш ли нещо?

# 31
  • Живее на Луната
Момичета имам въпрос относно термо защитите - как е правилно да се използват. Ако ползвам Цимент Термик трябва ли да съм ползвала преди това протеинови ш-н и маска или може и хидратиращи?

# 32
Момияета ,хжанала ме е липсата напоследък  Hug кога сте изписали старата тема ,кога нова сте  започнали  HugHug
По въпроса : Аз не обичам да смесвам различни серии ,но комбинацията ,която ми допада е маската Озмо с почти който и да е хидрат. шампоан : Елексир, Бейн сатин 2 , червения Тиги ,ДПШ на Лакме

# 33
  • София
Аз от два дни правя странна,но сполучлива комбинация.Измивам с шампоан Pro kerati на Loreal,после слагам от червения балсам Label M за обем и завършвам с L2 на Дакме.

# 34
Извинявам се за което, но пак имам питанка за бамбуковата серия на Алфапарф. Ето това копирам от описанието на шампоана в ЗР - "Съдържа комплекс за блясък с екстракт от ленено семе, богат на мастни киселини, омега 3 и омега 6 затваря кутикулата на косъма" Та питането ми е, нали това се води протеиновата серия на Алфапарф, и нали протеиновите шампоани отварят, а не затварят косъма, за да може да поеме последващата грижа (маски,балсами и т.н.).
Моля някой по-вещ да ми обясни, за да знам последно да го взимам ли този шампоан, на Афоджи ш-на и р-ра със зелен чай в началото много ми допадаха, последните 2-3 пъти (след маслена маска, ако има значение) направо ми пресушават, има обем да, но косата ми е направо изпръхнала по дължините, така смело оливам с олио-финиши, че друг път бих се омазнила здраво, сега не... Съвети? Praynig

Да добавя, че пък от хидр. ш-н клепвам без обем, по удачно ми е за хидратация да ползвам маска, но шампоана да не е хидратиращ.
Откога чакам да има наличен в рибата L2 300мл., а сега се чудя дали да го взимам, при положение че ползвам Митик ойл за всеки тип коса, както и спрей-олиото на Макадамия...
Много питанки, много нещо, благодаря предварително на отзовалите се със съвети :-*

Последна редакция: ср, 07 яну 2015, 15:21 от Анонимен

# 35
  • Варна
Linnda недей толкова да гледаш  описанието в рибката. Аз вече се убедих за себе си, че описанията и съветите на консултантките им не са особено верни. Протеинов е според мненията на изпробвалите го. Аз съм ползвала маската от серията и смело мога да кажа, че е протеинова Peace

# 36
  • София
Лу, понеже съм много отворена съм писала ей така, без да погледна. Не е безсулфати Денсифик, не знам защо така съм решила, но докато не ти видях въпроса и съответно не огледах опаковката си живеех с тази заблуда  Joy Може би, защото при мен го няма този остъргващ ефект. Да уплътнена е косата, но въобще не е остъргана, така както споделят някои момичета.

Сега се замислям, че аз много рядко ползвам ДПШ. Може би на 3 месеца. Абе не чувствам нужда, защо така? Обяснявам си го с това, че не ползвам много стилизанти и водата, с която се мия е хубава.  Иначе имам само един такъв - на Алтерна - донесоха ми го от Америка. Вече втора година го ползвам и има още около 1/5 от него - добре, че срока на годност му е 24 месеца.

Ето този е:

Продукта до него също е от около 2 години. Много добър за изправяне с преса. Освен термозащита има и лека фиксация, но никакво лепнене или дори и спомен за фиксация след изсушаване и преса. Аз рядко го ползвам, защото не си изправям често косата с преса.

Момичетата, които питат за шампоаните за обем какви са /протеинови, хидратиращи или балансирани/ трябва да знаят,  че всеки шампоан за обем е протеинов или най-много балансиран, защото за да се постигне обем е необходимо втвърдяване на корена, а това с хидратация не става.

# 37
Днес минах през магазина на рибката, на мен ли така ми се струва или са вдигнали цените, не съм проверявала в сайта?
Запомнила съм, защото продукти, които при моята фризьорка преди бяха по-евтини в Рибката, сега са с по-висока цена...На някой друг да му е направило впечатление?

# 38
Linnda недей толкова да гледаш  описанието в рибката. Аз вече се убедих за себе си, че описанията и съветите на консултантките им не са особено верни. Протеинов е според мненията на изпробвалите го. Аз съм ползвала маската от серията и смело мога да кажа, че е протеинова Peace
Да, и мен са ме подвеждали. Досега когато и да съм се консултирала с онлайн чата на Арлен, винаги са ми отговаряли адекватно. Имало е случаи, в които са казвали "да по-описание на производителя еди си какво, но нашите клиенти твърдят, че усещат еди си как"  Peace

# 39
РуСа-Мамма, моля те да коментираш съставките на един крем без отмиване. Влие ми много хидратиращо на косата и виждам, че има много масла, но дали ефектът не идва по-скоро от друга съставка. И като цяло как ти се струва състава (кремчето е средна цена, не очаквам да е перфектен, но поне ми действа добре)? И още нещо - в няколко блога чета, че е балансирано, както казах обаче на мен ми действа хидратиращо, какво е всъщност? Mr. Green  Embarassed

Скрит текст:
Water, Cetearyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Glycerin, Ceteth 2, Cetrimonium Bromide, Bisamino PEG/PPG 41/3 Aminoethyl PG Propyl Dimethicone, Dimethicone Bisamino Hydroxypropyl Copolyol/Algae/Aloe Barbadensis/Chamomile, Hedychium Coronarium Extract (White Ginger), PEG 12 Dimethicone, Algae (Seaweed) Extract, Aloe Vera (Aloe Barbadensis) Extract, Anthemis Nobilis (Roman Chamomile) Flower Extract, Lawsonia Inermis (Henna) Extract (Henna), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Extract (Jojoba), Rosmarinus Officinalis (Rosemary), Triticum Vulgare (Wheat Germ) Amidopropyl Ethyldimonium Ethosulfate, Citric Acid, Blue 1 Lake (CI 42090), DMDM Hydantoin, Iodopropynyl Butylcarbamate, Methylparaben, Propylparaben, Fragrance (Parfum), Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexylcinnamal, Limonene

За мен си е чисто хидратиращ  Peace Да, има масла, глицерин, силикон,киселини за маскиране...

# 40
Магнолия, много благодаря за отговора! Страшно полезна информация намирам в тази тема!  bouquet

# 41
  • На точното място
И аз да се запиша. Докато си чакам новите неща, реших да направя експеримента с обратното миене. И без това нямаше накъде да стане по-зле  Joy   Намазах си корените с масла, а дължините обилно с червеният балсам на Тиджи. Знам, че той няма много подхранващи съставки във състава си , но нямам друго. Постоях със шапка около час. После измих с хидратиращ шампоан+балсама. И о , чудо - косата ми стана по-плътна, прибра се и е доста лъскава. Естествено още е леко твърда и суха в краищата, но видях някаква светлина в тунела  Sunglasses

# 42
  • Belgium
Мдам, има полза от обратното миене от време на време.

Сега новата мода е co-washing - миене само с балсам. Уж Гуинет Полтроу и била запален фен  Laughing

# 43
  • На точното място
Да бе  #Crazy . Тя и Блейк Лавли само с маска от майонеза си поддържала блясъка  Outta Joint
Аз от толкаво майонеза дето съм си слагала на косата, да бях станала като огледало!

# 44
  • София
Мерси за темата, Жана!

Нямам категорично любима комбинация, но последните няколко пъти ми хареса резултата с шампоан Редкен Екстрийм, 2-минутен реконструктор Афоджий и Л2 на Лакме.

Няколко пъти се засилих да поръчам шампоана Рипеър на Алтерна, но се спрях, преброих че имам отворени и започнати в банята 8 шампоана  ooooh!

Прочетох, Белисима за бамбуковата термозащитана Алтерна, пак се засилих и пак се спрях. Имам 2 /сигурно не са и презполовени/ термозащити.

Сега си взимам бележника и започвам да си записвам намеренията, и като поизхарча нещо тогава ще мисля според нуждата на косата.

Общи условия

Активация на акаунт