Професионални серии за коса - тема 73

• 76 114
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
  В момента ползвам ДПШ на Label m и маска С8 на напура и като финиш коприната CHI. Доволна съм, а и косицата и тя.  bouquet

# 46
Последната ми комбинация:
Redken Diamond Oil Shampoo  + маска на Phytocode и за финал Philip Kingsley Straight Hair

# 47
Копирам написаното от личното съобщение,което изпратих на една много сладка съфорумка  Hug :
Сега да ти кажа каква манджа разбърках   Mr. Green Измих се с ДПШ на Шварцкопф,след което сложих маска-лично дело,тоест сложих по малко от маските Про-кератин на ЛП и Файбърфорс на Шварцкопф и към тях добавих от протеина за милкшейк терапията ( свърши ми течната част и ми остана протеин и чудейки се да го хвърлям ли,реших да го използвам   Joy ).Така постоях около десетина минутки и изплакнах  Peace Косата ми стана много суха и изпръхнала,страшно много се изненадах...сметнах,че имам нужда от протеин,понеже в последно време е една такава вяла,наелектризирана и без обем...но явно съм сгрешила  Rolling Eyes
Чудех се да влизам ли пак да я мия,но се отказах - направо сложих кремчето на Шу Уемура Art of Hair Essence Absolue Cream Camellia и  след него Express Style Round Trip на Пол Мичъл.Е няма такова омекотяване след кремчето на Шу - нищо общо със сухотията,която беше   Peace,напротив - тежко падаща коса с хубави вълни ( казвам вълни,защото къдриците леко се отпуснаха след около час ),които обаче изобщо не са разхвърчани и това страшно много ме изкефи.
И двата продукта ползвам за първи път,но определено кремчето с камелия ще е сред най-скорошните ми покупки,просто страхотно ( за разлика от Satin Design ,при който с него и без него разлика няма ).

Белисима ,  Hug

# 48
Извинявам се за което, но пак имам питанка за бамбуковата серия на Алфапарф. Ето това копирам от описанието на шампоана в ЗР - "Съдържа комплекс за блясък с екстракт от ленено семе, богат на мастни киселини, омега 3 и омега 6 затваря кутикулата на косъма" Та питането ми е, нали това се води протеиновата серия на Алфапарф, и нали протеиновите шампоани отварят, а не затварят косъма, за да може да поеме последващата грижа (маски,балсами и т.н.).
Моля някой по-вещ да ми обясни, за да знам последно да го взимам ли този шампоан, на Афоджи ш-на и р-ра със зелен чай в началото много ми допадаха, последните 2-3 пъти (след маслена маска, ако има значение) направо ми пресушават, има обем да, но косата ми е направо изпръхнала по дължините, така смело оливам с олио-финиши, че друг път бих се омазнила здраво, сега не... Съвети? Praynig

Да добавя, че пък от хидр. ш-н клепвам без обем, по удачно ми е за хидратация да ползвам маска, но шампоана да не е хидратиращ.
Откога чакам да има наличен в рибата L2 300мл., а сега се чудя дали да го взимам, при положение че ползвам Митик ойл за всеки тип коса, както и спрей-олиото на Макадамия...
Много питанки, много нещо, благодаря предварително на отзовалите се със съвети :-*
Този шампоан ли визираш
http://www.zlatnaribka.com/alfaparf/SHampoan-za-iztoshtena-kosa- … -di-bamboo-250-ml

# 49
Точно него  Peace

# 50
Този шампоан е протеинов. Аз вече писах, че го ползвам и съм страшно доволна от него. Комбинирам го с всичко. Днес преоткрих коприната на Чи. Миналата зима доста я ползвах, но май веднъж прекалих с количеството и ми се омазни косата на следващия ден и спрях да я ползвам. Тази вечер се сетих за нея и засега изоставям олиото на макадамия. Grinning
Днес си сложих пак р-ра на Афоджий без ботокс ампула и си харесах косата след него. Омекоти ми косата добре, а с ботокс ампулата нещо ми става много груба и суха. Thinking Явно тя не ми се отразява добре.

Линда, L2 можеш да си го ползваш и след него да си сложиш митичното олио или друг финиш.
Само с l2 аз не си харесвам косата. Става малко по-твърда и ако не сложа някакво олио ме дразни.

S&S, видях, че си си пуснала в размените крема за къдрици. В неделя ще ми го донесе една приятелка и нямам търпение да го пробвам.

# 51
Да, пуснах го защото ми прави косата повече на клечки отколкото на къдрици.... Сплесква ми я и губи обем. Дано при теб резултата е по- добър.

# 52
Жана, много се радвам, че и на теб толкова ти е харесало кремчето на Шу Hug Hug Hug
Знаех си аз, че една къдрокоска ще го оцени Grinning Все пак сме си с по-сухи коси и винаги имаме нужда от нещо подхранващо за допълнителна грижа.
На мен това кремче ми е любимо в това отношение - и като консистенация, и като аромат Heart Eyes и като действие Peace Единственият финиш, след който не тичам да си мия ръцете, а с кеф втривам остатъка  в тях Mr. Green Попива веднага и ухае страхотно - нежно и приятно, без да е натрапчиво Heart Eyes
Ползвам го всякак - на влажна коса (най-много тогава се усеща ефекта), на суха коса (главно за прибиране на фризита и пощурели стърчащи косъмчета Grinning), на къдрава коса, на права коса..въобще по всякакъв начин и без значение с какви продукти съм си измила косата - хидратиращи, протеинови или балансирани Simple Smile Именно затова ми е незаменим за момента. Единственото, което не ми харесва в него, е цената Mr. Green Но пък е много икономичен и ми стига за дълго, така че като свърши, пак ще си го подновя.

Относно Paul Mitchell Round Trip - допускам, че къдриците ти може да са се поизправили точно от него. При мен се проявява този ефект, но не на цялата коса равномерно, а на отделни кичури. Някои си остават къдрави, на спиралки, а други се отпускат и стоят на вълни. От цялата работа аз изглеждам рошава, с неподредена и тотално недисциплинирана коса Grinning
Затова ти препоръчвам да пробваш кремчето на Шу и това на Пол Мичъл отделно, за да прецениш по-добре ефекта на всеки от тях Hug

# 53
Извинявам се за което, но пак имам питанка за бамбуковата серия на Алфапарф. Ето това копирам от описанието на шампоана в ЗР - "Съдържа комплекс за блясък с екстракт от ленено семе, богат на мастни киселини, омега 3 и омега 6 затваря кутикулата на косъма" Та питането ми е, нали това се води протеиновата серия на Алфапарф, и нали протеиновите шампоани отварят, а не затварят косъма, за да може да поеме последващата грижа (маски,балсами и т.н.).

Този шампоан ли визираш
http://www.zlatnaribka.com/alfaparf/SHampoan-za-iztoshtena-kosa- … -di-bamboo-250-ml
Едно описание е дадено в Рибата, мани, мани... Първо екстрактите от бамбук и ленено семе са доста в края на състава. На челна позиция са меки пенители(без СЛЕС/СЛС), кондициониращи съставки; Омегата става дума, че се съдържа в самото ленено семе, което присъства в състава, но то е доооста надолу, както казах.
За комплекса за запазване на цвета- вероятно става дума за киселините, които видях, както и филмиращите съставки, които обгръщат косъма и боята не може да "избяга".

Шампоана ми беше доста любим- изключително нежен, съчетаваше се идеално с всякакви маски. Харесва ми, че няма гадните пенители, но не е върха.
Бих го купила отново, но вероятно ще се спра този път на Напура  Peace

# 54
  • Сандански
Мерси за темата, Жана!

Нямам категорично любима комбинация, но последните няколко пъти ми хареса резултата с шампоан Редкен Екстрийм, 2-минутен реконструктор Афоджий и Л2 на Лакме.

Няколко пъти се засилих да поръчам шампоана Рипеър на Алтерна, но се спрях, преброих че имам отворени и започнати в банята 8 шампоана  ooooh!

Прочетох, Белисима за бамбуковата термозащитана Алтерна, пак се засилих и пак се спрях. Имам 2 /сигурно не са и презполовени/ термозащити.

Сега си взимам бележника и започвам да си записвам намеренията, и като поизхарча нещо тогава ще мисля според нуждата на косата.

Същите мисли ми се въртяха в главата вчера. Ама абсолютно същите!  Mr. Green Първо тръгнах да поръчвам RepairX, но след няколко коментара в темата се отказах, пък и аз имам n на брой отворени шампоани, повечето от които съм ползвала веднъж или два пъти.
После се замислих и аз за същата термозащита и си я поръчах, заедно с мини вариантите на хидратиращия шампоан и балсам на Алтерна. Чудех се наистина много, защото и аз си водя записки на намеренията  Mr. Green и тези продукти не ми влизаха в графика, но се изкуших и се надявам, че няма да съжалявам. Пък и имам нужда от термозащита, защото моята скоро свършва, а освен това 99% от шампоаните ми са протеинови.

Снощи се върнах към любимата ми откъм мирис маска - Mythic Oil. Ползвах протеинов шампоан Loreal Lipidium и маската Mythic Oil. По принцип имам сухи краища, но сега няма и следа от тях. Малко съм озадачена и приятно изненадана, защото гледах на маската с леко пренебрежение, а и често ползвам масла, на които вярвам повече. Този път обаче маската надмина действието на маслата. Shocked Simple Smile

# 55
  • Стара Загора
Cutie Honey,аз мисля,че добрите ти резултати не се дължат изцяло и само на маската а именно и на шампоана Peace по мое мнение и опит Hug

# 56
  • Сандански
delqna, сега като каза... И аз вече съм сигурна, че не е било само от маската. Съвсем, съвсем сериозно... Белите точки по косъмчетата почти не се виждат, а краищата са по-меки от корените.  Laughing Дори и да е само ефект на замаскирване (белите точки няма как да изчезнат с вълшебство), пак ме кефи страшно много. Благодаря ти за хубавия шампоан! Simple Smile

# 57
delqna, сега като каза... И аз вече съм сигурна, че не е било само от маската. Съвсем, съвсем сериозно... Белите точки по косъмчетата почти не се виждат, а краищата са по-меки от корените.  Laughing Дори и да е само ефект на замаскирване (белите точки няма как да изчезнат с вълшебство), пак ме кефи страшно много. Благодаря ти за хубавия шампоан! Simple Smile
Коой шампоан, че изпуснах?  Blush Blush

# 58
Ползвах протеинов шампоан Loreal Lipidium

За този разбрах аз  Peace , много е хубав наистина.

# 59
Ползвах протеинов шампоан Loreal Lipidium

За този разбрах аз  Peace , много е хубав наистина.
Може ли съставки на шампоана?

Общи условия

Активация на акаунт