за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 63 329
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • у дома
Лекси, не в купа, а трябва да са обелени, нарязани и курдисани пред тях  Laughing

И ако се бутне купата докато са пред компа всичко се омита  Joy Joy Joy

И аз не съм съгласна,че вкуса се възпитава-много обичам плодове и зеленчуци и салата-у нас винаги целогодишно има плодове,зеле моркови,през лятото и домати и краставици...Малкото яде,но големия яде само краставица  и като бебе не ми е искал и плюваше домата например...У нас готвя еднакво и винаги съм си гледала сама децата,помощ от баби не съм имала.Големият като цяло много обичаше супа като малък,от няколко години я отказа и изобщо не иска-дребното не я искаше още от детската кухня като я взимах и никога не е искал да я пробва...Големият яде пиле,риба,шишчета,въобще обича месо-малкият никога не е ял и не иска и да опита месо.Големият много рядко ще вземе прясно мляко,кисело-не,а заради малкия винаги има,защото пък той без мляко не може.Та общо взето каквото не яде единия го яде другия и обратното-захранвани са и хранени като бебета еднакво.

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 21:23 от svetlaem

# 151
  • София
Да отиде до тоалетна сутрин и да пие чаша вода преди да излезе, са задължителни неща, за които настоявам още от детската. Защото не знам какви ги върши там. Защото когато е с мен събота, съм я пробвала, и спокойно , ако не я накарам, може да си кара цял ден без да е пила, яла и ходила до тоалетна.

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 21:43 от bazel

# 152
Лекси, истински полезната храна не изисква много готвене.  Simple Smile Просто трябва да се предлага постоянно и основно тя. Нека винаги има плодове под ръка вкъщи и нищо друго сладко. Плодовете, обаче, следва да са хубаво узрели, ароматни с добър външен вид.

Извини ме, но ако плодовете не са с добър външен вид, да не ги ли ядем? Laughing

За вас е както искате. Simple Smile Но ако желаете да привлечете към тях човек, който принципно не ги потребява, трябва да се постараете и за външния вид, и за вкуса.
Моят малкият много обича плодове и зеленчуци. Но към кафяв банан и спарушена ябълка няма да посегне никога.

За физическото натоварване Лекси вече е писала, има го детето.

Джуди имаше друго предвид. Да не са поизгнили, сбръчкани и т.н., а не да са пластмасови.

Разбира се и постът бе ясен. Говорихме за миризма на храната /от кутията/, за външен вид и натурален вкус.

А вкусът подлежи на възпитание. Имаме култура на хранене, т.е.  нещо, което се придобива и развива. А не нещо, с което се раждаме. Не става въпрос за това, как си държим вилицата и куртеро, радзбира се. Стига да се започне от рано и да не се бъркат разни вредителски практики. И да има плодове и зеленчуци, когато детето започне да поема изкуствено сладко, солено, тесто, край него населението се храни като в онази американска поредица по Травъл ченъл, с месищата и мазнотиите, то забравя натуралния вкус на храните и поема по нанадолнището на полуфабрикатите и пластмасите, забравило какво е храната. Грешки много могат да се допуснат и се допускат. Хората рядко си ги виждат. А и не искат. Чест прави на родител, който се осъзнава и търси начин. А начини има. 

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 21:25 от Judy

# 153
  • София
Благодаря за съветите. Стараем се и двете, надявам се трайно да променим нещата. При нея наистина е много важно как изглеждат нещата. Много е гнуслива и впечетлителна. Месо почти не яде (единствено под формата на кайма) от както преди 2 години на едно село една баба й показа как се обработва кокошка след като е заклана... Спагети в училище спря да яде, след като кашкавалът в термокутията й се е поразтопил и слепнал и заприличал на "гадна кора" и т.н. и т.н. Трябва много да се старая храната да изглежда добре, всичко се бели, почиства, по кората на банана не трябва да има кафяви точки, в млякото - каймак и от сорта.
bazel, мен майка така все ме караше. Резултатът е, че като затръгвам за някъде и преди лягане ходя минимум по 2 пъти до тоалетна (без да има реално нужда). Много е неприятно и досадно. Затова съм си казала, че няма да се меся в естествените нужди на децата си, само често говоря колко е опасно да се стиска.
 Judy, когато съм успявала няколко дни да не й давам сладки неща, определено е по-склонна да яде плодове и мед. Днес е един такъв ден - почти не яде торта заради смлените орехи в нея, така че не беше проблем да яде банан.

# 154
  • София
Хаха, и аз така правя, но мен пък не са ми се месили на нуждите. Но честно, не мога да издържа на мисълта, че цял ден ще стиска, като знам, че наистина го може тоя номер.

# 155

Judy, когато съм успявала няколко дни да не й давам сладки неща, определено е по-склонна да яде плодове и мед. Днес е един такъв ден - почти не яде торта заради смлените орехи в нея, така че не беше проблем да яде банан.

Аз знам какво е сладкото. С другите пороци в храненето се разделих по- лесно и то на по- зряла възраст, но с него ми беше /и ми е/ най- трудно. Обичам шоколад и понякога ям. Знам, че когато започна да ям сладко, зарязвам полезните храни. Затова гледам да удържам фронта, доколкото мога.
Големият син пие един шейк /сам си го прави/ с прясно мляко, банан и мед, по препоръка на инструктора си. Било вкусно, а не сме опитвали. Simple Smile

# 156
  • софия
За ходенето до тоалетната е същата работа моя момък, може да стиска до безкрай, затова още му напомням.
Лекси, все едно моето дете описваш, да няма черно червено зелено, каквото се стиш там по храната, затова го записвам на стол, но дали яде се съмнявам дано се по пречупи малко, миналата година седеше със запушен нос в стола Rolling Eyes
Моя син е болен след като се върна от ски лагера, сутринта ходих до учителката, доста неща са взели, как ще му ги обяснявам не знам.

# 157
  • София
запис,да ви следя с моят второкласник Crazy

# 158
И дъщеря ми беше болна,днес я пуснах на училище,доста неща написа от домашните през тези 3 дни,но каквото е останало ще наваксва през почивните дни  Simple Smile
Още от миналата седмица госпожата започна да и пише оценки вече за втория срок  Rolling Eyes
Програмата ни я смениха -намалиха по 1 час математика и 1 час английски език и увеличиха 1 час БЕЛ и 1 час изобразително изкуство!
Иначе до тоалетна и тя не ходи в училището,стиска до последно и като отида да я взема към 18.00ч. първата и дума е "много ми се ходи до тоалетна"  Mr. Green

# 159
  • София
При нас нямам идея дали вече са по нова програма, но не са ми искали да вписвам в бележниците нова все още.
За тоалетната в училището я ползват, но от миналата година при нас имаше инициатива за събиране на някаква минимална месечна сума от всеки родител, плащаме на 6 месеца и централно се заражда всичко. Сапун за ръце, хартия за ръце, тоалетна хартия. Също мисля има наети допълнително жени, които по-сериозно и редовно почистват и зареждат неща по тоалетните. На родителската среща преди месец ми се наложи да ползвам тоалетната и останах много доволна от положението, беше заредено и почистено. Мисля, че това има отношение и към желанието на децата да ползват тоалетните в училище, а при нас е важно, тъй като всички са от 8 до 5 следобед там. Преди това почистването на тоалетните се изразяваше в лисването като цяло на една кофа вода от леличката, а тоалетната хартия си я държаха децата по шкафчетата.
Четирите почивни дни сега съм ги записала на ски на Витоша, а от 6-ти февруари заминават на зимен лагер от училището. Останалите деца ще са в сборни групи или които искат може да си останат вкъщи.
Реално вторият срок тепърва започва, а аз имам чувството, че предстоят само празници и ваканции и почивни дни, априлската, зелено училище, трети март и тн и че почти сме свършили годината  Mr. Green

# 160
  • София
Аз Ина вчера я оставих вкъщи, ходи само за състезанието, нещо от уши се оплака, но днеска си отиде на училище. Иначе принципно сме се организирали, когато някое дете е болно, пращаме на родителите всеки ден какво са писали в клас през часовете и какво има за домашно от деня и аз лично я карам да прави нещата ден за ден - взимаме нещата от клас и после си пише домашните, за да не й се затрупва много. Това в случай, че не й е много зле разбира се.
До тоалетната в училище ходи, за което съм доволна, тя пие много течности през деня и не би могла да стиска до нас, особено в дните, в които е по цял ден.
Аз се чудя на нещо странно - от 3-4 дена бележниците им са в класната, на въпроса ми защо, Ина каза, че им ги е събрала да нанесе срочните оценки... По мойте сметки до 4ти клас имат само годишни, при вас пишат ли срочни?

# 161
Събрали са им бележниците. Или ще впишат всички не вписани оценки до момента или ще имат и срочни. Ще видим като ги върнат.

# 162
  • софия
Дали  ще имат срочни оценки newsm78

# 163
  • София
Аз доколкото също знам, не би трябвало да имат срочни, на нашите не са им събирани бележниците, всъщност те си стоят в училище и не съм много сигурна като се замисля. Ще питам довечера.

# 164
Аз вчера попитах за срочните оценки- няма да имат такива, само накрая годишни.
Моят син вчера също ходи на състезание по математика- "Аз и числата". Но не можа да ми каже нищо за резултати. Щели да ги награждават, но така и не разбрах подробности. Само, че една задача не решил, защото не могъл да я разбере. Той не ми е математик, но изяви желание, а аз го пуснах- нека да свиква, тепърва му предстоят конкурси, матури... Неговата стихия е другаде!
Та, ще попитам и учителката им, но питам и по-опитните в тези мероприятия от вас- къде и кога могат да се видят резултатите?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт