за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 63 324
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ето тук ще изкарат резултатите от състезанието на 17.02:
http://www.sbnu.org/results.php

# 166
bubcheto15, мерси много!

# 167
На опашка в банката чакат само пет човека - Илиев, Колев, Пенев, Радев и Савов. След Колев няма никой. Илиев е преди Савов, но не е до него. Всички са след Радев.
  А/ Третият на опашката ще изтегли пари за да купи компютър на сина си Иван.Как се казва бащата на Иван.
  Б/Последният от опашката забелязал, че всеки клиент стои пред касата 6 минути.Ако първият клиент застане на касата в 10 часа и 10 минути в колко часа Колев ще напусне касата?
  В/ Радев пътува от къщи до банката 30 минути. За това време Савов може да отиде до банката и да се върне.Двамата ходят еднакво бързо.Ако за 1 час Радев изминава 8 километра, на какво разстояние от банката живее Савов?

Е защо не решават обикновени задачи , ами си мъчат малките мозъчета с такива задачи?
Детето само не можа да я реши.С помощ стана работата, но ме съмнява , че наистина разбра как се решава задачата. 

# 168
  • София
Това задача от учебния материал ли е?

# 169
От учебния материал е според мен.
Нашите имат милион и един сборника , които купувахме в началото на годината.
От там решават задачи.
Тази им е за домашно.
Много деца отсъстват от училище- от 20 само 9 са на училище.И госпожата качва домашното във ФБ страницата на класа. Напред сме с модерните технологии. Laughing
Аз взех малкия от училище на обяд и си решава домашното у дома.Та се втрещих. Laughing
И тази не ни е първата такава.

В интерес на истината задачите от Кенгурото му се струват лесни.Имаше затруднения , когато ги решаваме, но не са фрапиращи.Там са повече за съобразителност.

п.п.Иначе адмирации на госпожата за желанието да ги научи.

# 170
Тази задача е конкурсна. Падала се е от минали години, не помня коя.
Просто госпожата е по амбициозна и иска да види кой ще се справи с подобна задача, но всъщност проверява знанията на родителите. Сина ми също не успя да се справи без малко помощ.

# 171
Да амбициозни са и двете.
Странна ни е на нас работата.Но и не питам.Важно в , че съм доволна.
Имаме две госпожици.Едната преподава по част от предметите, другата по другите. И двете са в занималнята.Редуват се. Незнам каква им е системата. Но голямо желание имат момичетата.Толкова много се  занимават с децата.Имат огромно желание.Постоянно качват снимки в групата във ФБ от заниманията на децата.От игрите им и от нещата които творят по ДБ.
п.п.Пу пу да не ги урочасам, че децата ги обожават.

# 172
  • София
Много добре си спомням тази задача. Падна се на средния ми син, когато беше втори клас на КМС. Сега е пети, значи КМС 2011.  Wink
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2011/12/KMS-2011-2-klas-U.pdf
Ето и отговорите
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2011/12/KMS-2011-2klas-R.pdf

# 173
Здравейте, как се справят вашите деца с преразказите, има ли някакво помагало, което ползвате в тази насока? На нас ние е много трудно да правим , да направим глаголите да завършват на - л........

# 174
  • у дома
Здравейте, как се справят вашите деца с преразказите, има ли някакво помагало, което ползвате в тази насока? На нас ние е много трудно да правим , да направим глаголите да завършват на - л........
В училище им дават за домашно от тук
Ако не работите в училище по него,първо минете това - текстовете са много по-кратки и доста опвече насочващи въпроси има...
В училище в часовете по развитие на речта работят и с това помагало

# 175
Днес е на някакво състезание по английски, но така и не разбрах какво. Платихме 5 лв за него. Не става дума за СБНУ, там още не сме занесли 6-те лв. Някой дали знае нещо?
В неделя ги водиха на "Спящата красавица" в музикалния театър. Много им беше харесало.

# 176
Благодаря за предложенията, първо ще взема Преразказ и съчинения за 1 клас, а след това за 2  bouquet

# 177
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Преразказа е форма на разбиране и анализиране на прочетеното, и в тази връзка при нас използваме, като помощен материал
Прочети ме! Разбра ли ме?

http://www.ciela.com/ciela_books/procheti-me-razbra-li-me-knizhk … ne-za-2-klas.html

# 178
  • варна
Здравейте искам да попитам дали вашите деца са правили такова контролно и дали е правилно при наличието на толкова хубави български приказки да учат турски и ромски.Да не говорим за приказките на Андерсен на братя Грим и т.н. А трябва ли да знаят и какво е сарай.Изучиха ли всички български думи че почнахме и турските.

# 179
  • у дома
Здравейте искам да попитам дали вашите деца са правили такова контролно и дали е правилно при наличието на толкова хубави български приказки да учат турски и ромски.Да не говорим за приказките на Андерсен на братя Грим и т.н. А трябва ли да знаят и какво е сарай.Изучиха ли всички български думи че почнахме и турските.
Скрит текст:

Тези приказки имате ли ги в Читанката  newsm78 Нашите си учат по нея,а там няма такива-по спомени от баткото турски,ромски,еврейски и прочие приказки се учеха в периода 4-5 клас...Само по развитие на речта разглеждат допълнително разни произведения,но не ми е направило впечатление да са такъв тип приказки,по-скоро къси разказчета и да ес отговаря на въпроси към тях,за да се усвои четенето с разбиране.
Не ми се рови да видя-ама вашата госпожа ли беше тази с видовете преразкази още от сега ,защото ще им трябва за изпита след 7 клас  newsm78 - следя седмокласната тема и мисля,че питаше там за тях...
Ами то хубаво е да си амбициозен,ама не за сметка на децата и не е зле на някоя родителска среща да повдигнете въпроса-то на изпита след 7 клас се падат и формули за съкратено умножение и куп разни други неща по математика-ами дай да ги учим още от втори клас,що да се чака до седми  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт