за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 63 302
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравей.
На нас ни бяха в списъка за миналата година и осмен "Ние врабчетата", беше другата книга, която остана непрочетена. Някак му вървяха много трудно текстовете. Малката кибритопродавачка изобщо не успя да разбере, че е умряла накрая. То така е написано... ooooh! Може би са за по-късна възраст тези приказки.
Иначе сега прочете "Приключенията на Моливко и Сръчко", която не ни е в списъка, но изскочи от един кашон с детски книги от моето детство. Допадна му доста  Peace.

# 616
Имаме ново име на темичката  Laughing. Как само лети времето! Моята девойка вече прочете две книги от списъка, сега чете приказките на Андерсен. Тя няма притеснения от мъртви хора и т.н. Но покрай брат си се е нагледала на всякакви зомбита и т.н., та е "калена".

# 617
  • София
Моите и двете минаха "Пинокио", сега мъчат "Книга за джунглата". Междувременно едната приключва с поредицата на Хари Потър, но тези от списъка засега не я грабват като гледам.
Написаха част от домашното по немски, направих им 2 диктовки и решаваха малко задачи, като едната не се справи много добре, май и бях подбрала по-сложни за нея задачи.
Мерси за новото заглавие Simple Smile

# 618
  • София
Девойката приключи Емил от Льонеберия, Матилда и Мечо Пух. Започна вече Малкия принц. Днес замина на лагер и сме се разбрали освен да си я дочете, да прочете и Ането и През гори и води. Двете са много тънички, така че мисля, че с тези 3 ще се справи за седмица. Книга за джунглата я има и в нейния списък, но ще е по-нататък.
По въпроса за страшните приказаки - така и не можах да им прочета Палечко Simple Smile Просто момента с прерязването на гърлата на 7те дъщери не измислих как да го адаптирам Simple Smile Иначе досега май не сме имали казуси с някакви тежки книги.

# 619
Аз пък рева като магаре на Майчина сълза, а детето хич не се впечатлява ни от кървища, ни от тъжни неща. Мечо Пух му допадна, смее се с глас на глупавите животни Simple Smile .
Днес е именник, да е жив и здрав, четенето не му е страст, но няма как, борим го бавно и полека Simple Smile

# 620
Ние си четем полека. Каквото му е интересно на господина- това. Има си виждания свои. Според него, например, "Ян Бибиян на Луната" е по- хубавата част.
Ходи си на шах, на футбол, на английски. И започна да си ходи на заветния руски. Очарован е. Както и от шаха. С английския не му е точно така, например, но знае, че му трябва. Сам вижда- където и да отидем в чужбина, все с английски се оправяме.
Тази неделя отива на лагер в планината с една школа по математика.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 13:54 от Judy

# 621
Judy,  в София ли сте? Къде ходи на уроци по руски?

# 622
Не сме в София.
На частни уроци ходи, намерих една учителка. Дадоха ми координати на няколко души и аз избрах нея. Т.е. детето си я избра, защото му хареса и... защото има огромен персийски котарак.  Laughing
Карат по няколко учебника за деца. Учителката е подбрала няколко, защото нито един не й харесва изцяло и го занимава с по нещо от всичките, допълва си ги.

# 623
  • София
Най-после намерихме Книгите - тези за малкия Никола са първите, които чете без някой да я ръчка и то ежедневно Simple Smile
Има ли някой на който детето му да тренира спортно катерене към НСА? Бяхме веднъж и ни хареса, имам впечатления и от Аутиус и Боудърленд и искам да реша къде да тръгва сериозно от есента. Като че ли тренировките към НСА, най-много й допаднаха (и на мен), но за тях знаем най-малко.

# 624
  • София
Лекси нямам отзиви, но бих се радвала ти да споделиш повече за тренировките в НСА. Моите все още се опитват да ни накарат да ги водим на спортна гимнастика в НСА, но и това биха се радвали да опитат.
Малкият Никола им хареса първата и втората, когато им ги четох, но песле загубиха интерес. Радвам се, че сте открили вашите книги. При нас това бяха тези за Хари Потър, лошото е че вече е на последната към средата и не знам после какво ще иска да чете.

# 625
Благодаря ти, Judy.  Simple Smile

Лекси, къде сте ходили на тренировки на НСА? Как се заплаща, кога се тренира? Аз за каката питам, че много я влече и постоянно я хвалят някакви инструктори, когато ходи чат-пат да катери в Боудерланд.

П.П. Намерих това , актуално ли е?

# 626
  • София
Aila, щом са харесали Хари Потър, пробвайте и с това: http://chitanka.info/book/1797-eragon
Мисля, че също ще им допадне. Simple Smile

Ние много се изкефихме на Матилда, сега чете Румцайс и също му харесва. Не съм го пробвала още с Хари Потър.

# 627
...Радвам се, че сте открили вашите книги. При нас това бяха тези за Хари Потър, лошото е че вече е на последната към средата и не знам после какво ще иска да чете.

И на моята дъщеря Хари Потър бе голямата ѝ страст. След тях мина на една друга поредица (от 5 книги) - Маговетри. Там може би я заплени, че момиче беше главната героиня. След тази поредица мина през Хрониките на Спайдъруик, които май я поуплашиха. С което поприключи с фентъзито. Мина на Роалд Дал, но май само Матилда я впечатли. Сега чете Вълшебникът от Оз, тръгна ѝ много интересно, но след като Дороти се върна в Канзас позагуби интерес.

# 628
  • София
И Румцайс е любима книга Simple Smile
Free Soul, актуална е информацията. Бяхме преди няколко дни. Доста дечица бяха, първоначално заедно са направили обиколка на стадиона и стандартната загрявка. После са ги разпределили при различни треньори. Моята малката заедно с две нейни приятелчета са били заедно (само те). Катерили са две стени и боудър, но е било някак под формата на игра и на нея много й е харесало. На моменти са си предавали и топка, докато успоредно са катерили боудър (на страни). Каза, че повече й харесва отколкото в Боудърленд. Първата тренировка беше безплатна. Другата седмица пак ще отидем. На мен лично катеренето не ми изглежда много интересно, но и двете ми дъщери много го харесват, а на голямата май й е любимия спорт, при положение, че малко или много се е занимавала с почти всички стандартни спортове.

# 629
  • София
Лекси по телефона си се обадила и си записала час за пробна безплатна тренировка ли?
Има ли изисквания специални за обувките с които ще са на тази тренировка?

Общи условия

Активация на акаунт