за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 63 159
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, ще купувате ли тази година раница? Ние ще взимаме, защото моят юнак иска друга, да не е толкова детска....ако имате някаква идейка бихте ли я споделили?
Ние четем, и то без да го подканям...купихме всички книжки - През гори и води на Ем.Станев я започна,но каза че не му е интересна и я остави. Прочете Вълшебникът от Оз и сега е на Алиса...а  по между другото имаме цялата поредица на Малкия Никола и я препрочита постоянно....от време на време го препитвам за таблицата и английския..

# 646
  • София
Привет, ние купихме вече нова. Старата се изтощи, милата Simple Smile Разбирай - от ритане и прочие вече не и работят ключалките Simple Smile
В Декатлон има много хубави модели - започват от 15-20 и стигат до 60-70 лева. Ние взехме един модел, който е 55 лева и е супер лек и удобен за техния размер.

И ние четем - сега сме на Карлсон. Много се забавлява с него Simple Smile Но все още е насила четенето. Надявам се, че като попорасне ще му стане навик, а не задължение.

# 647
И ние вече купихме раница, две години изкара с една Габолска и вече се позакъса ..
Взехме на Модан 2 в 1, много е лека, с удобен гръб .. реално са две раници, които се закопчават с цип една за друга.. Ще е на занималня и ще трябва да разнася част от учебниците всеки ден с малката раница

# 648
  • София
Не, няма да купуваме - раницата не е мръднала, а 100 и кусур лева през година не съм ок да давам. От друга страна компроми с качеството не ми се прави, така че ще изкара с тази до 4ти клас, не е бебешка, не е с детски десен. След 4ти клас ще говорим за нова.
От 15те книги в списъка й останаха 3, така че съм доволна Simple Smile За рождениия ще получи киндъл от един прекрасен човек, та дотогава ще еизчела задължителните и минава на пожелателни. Да видим дали ще чете с повече кеф.
Досега с най-голям интерес и най-бързо и лесно прочете Мечо Пух и Малкия принц. Най-голям зор видя с Емил от Льонеберия.

# 649
  • София
Ние купихме нова раница. Май е на Модан, но не съм сигурна. Старата ще седи за резерва или ще се опитам да продам.

Досега е прочела само Тошко Африкански и ще започва Малкия принц.
Алиса и разреших да прочете адаптираната версия като в замяна ще прочете някоя книга от незадължителната литература. Wink

# 650
И ние няма да купуваме. Раницата не е мръднала изобщо, но пък беше доста скъпичика. Ако взема нова, няма начин да е по функционална от тази, така че продължаваме с тази със сигурност до 4 клас, а ако му харесва и по натам.

# 651
Ние вече купихме нова раница,със старата /беше на Габол/ изкара 2 години и се захаби и скъса на 2-3 места и не става вече за ползване.Новата е по-голяма,с анатомичен гръб и дъщеря ми много си я харесва,надявам се с нея да изкара през следващите 2 години  Laughing Laughing
Бубче,браво на Ина,много книги е прочела  Peace
Дъщеря ми днес започна четвъртата книга /ама тя все със зор чете,ако няма кой да и напомня, сама изобщо не се сеща да започне да чете/ Rolling Eyes

# 652
  • София
Раницата на сина ми е от първи клас-купихме я за 20-на лева от Спортсдирект-а, на Каримор мисля беше. Доста е голяма и спортна. Сега парчето покрай ципа се е поскъсало от самия цип, но говорих с шивачка, ще го ремонтира срещу 3-4 лева.

# 653
Нашата раница е Лего, супер здрава, сигурно ще изкара нас до 4 клас и после някое друго дете поне още 4 години ( съдя и по раниците на щерката), а най-хубавото е че покрай новите серии на Лего по CN стана и модна  Mr. Green
Та няма да я сменям  Mr. Green

# 654
  • София
И моят чете, но съм го оставила на пожелателна литература Simple Smile Все забравяме списъка,като отидем в библиотеката Embarassed  Иначе е изчел поне 10на книжки от началото на ваканцията и то прилично дебели, но не всички са от задължителните. Даже се налагаше на плажа да го подканям да остави книгата и да ходи да се къпе Crazy
Раницата му е на Belmil и ще кара и тази година, а може и догодина с нея Peace

# 655
  • София
Даже се налагаше на плажа да го подканям да остави книгата и да ходи да се къпе Crazy
Ето това при нас няма как да се случи, тамън никога Mr. Green Даже не се носи книгата на плажа...Отвреме на време се налага да подканям да излезне от водата  Laughing

# 656
Прочел е май 2-3 книги досега. Заминаха за 10 дена с баща си на нещо като почивка и му сложих "Тошко Африкански", уж да чете там. А познайте - днес малкият се бил излегнал с тази книжка на една поляна и се задълбочил в четене. Няколко глави си прочел. Какво е разбрал и идея си нямам, изказът не е като за шестгодишен, но му било интересно и чел. Разбира се, през това време батко му си е намерил къде-къде по-интересни занимания от това да чете някаква си книга.

Раницата му е Ташев, платът е кордура и въобще не е мръднала. Дори още не се е налагало да я пера. Понеже няма бебешки или други модни картинки по нея , може да я носи сигурно още поне 5-6 години. Не вярвам да успее да я скъса, няма и да му омръзне, защото раниците хич не му правят впечатление. Сега мисля да купя такава и на малкия за първи клас. Само трябва да си избере цвят.

# 657
Какво ти четене на плажа - моите се договарят всяка година на морето да не ги карам да четат - 10 дни почивка искали. Все едно това е най-голямото наказание на света. Аз им предложих да им взема книги, та ако им се дочете.... нямало такъв шанс.
Раницата и нашата ще издържи, на Лего е, от немските магазини беше, 60 лв. Не е мръднала две години, не е и толкова детска (бебешка) картинката.

# 658
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Дъщеря ми ще е втори клас и май ще се наложи да купуваме пак раница. От миналата година има две раници, които не се оказаха удачни. Едната я взехме от чужбина, но до края на първия срок се скъса, иначе беше голяма. Втората я взехме от Оринж и е здрава, все още, но е малко по-тясна (около 10 см е ширината на дъното) и няма външни странични джобове за вода.
Търся инфо от родители на второкласници относно количеството и обема на учебни помагала - повече ли е от това за първи клас? Взеха да гледам раниците на Herlitz с твърдите страни и капак, тъй като ми са виждат доста стабилни и здрави, но се чудя дали не са за първокласници и ще събере ли нещата за втори клас?

# 659
  • В мечтите
Като обем учебници са същите,да има разлика с 3-4 помагала,аз също ги гледах тези на Herlitz,но из чужд.сайтове харесах раница на Samsonite.На сина ми,раницата е Timberland и излезе доста здрава,имайки предвид какво количество учебници мъкнат в 4-ри клас. Peace

Общи условия

Активация на акаунт