за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 63 144
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • софия
Моята иска да ходи на училище. От 2 седмици мрънка.  Crazy За мое учудване написа домашното по английски и прочете всички книги. Остана й по руски едно малко нещо. С друго не се е занимавала и нямам намерение да я карам. Тамън ще видя колко и какво помни и знае като започнат.

# 691
Наистина бързо лети времето. Много пораснаха вече. Снощи моята страшно ме изненада. За няколко дни у нас беше племеникът ми, а снощи цялата рода ми бяха на гости и после тя изяви желание да ходи у сестра ми за няколко дни. Това й е първото отделяне от нас. Само 1-2 пъти е спала у майка ми и то чак това лято. До преди 2 месеца спеше само с мен.
Ако някой има нужда мога да споделя какво ни казаха да купуваме за трети клас като тетрадки и т.н.

# 692
На моя син хич не му се ходи на училище. Прочете някои от книгите в списъка + още 1-2 по негово/мое желание. Сега, седмица преди началото на учебната година, се сети, че би трябвало да прочете повече и съответно кой е виновен, че не ги е прочел - "МАМА". Не съм го била накарала да ги прочете  ooooh! Като му кажа да свърши нещо, коментарът е "защо ме караш, сега ми се играе/спи и прочие", ако не го юркам, следва "ти защо не ми каза". Постоянно му обясняваме, че работата, която има да свърши е само негова и никой не може да я свърши вместо него, че ако само я отлага, тя се трупа все повече и повече. Не ги проумява тези неща и това е или не иска да ги проумее. Дребното, дето още дори не е тръгнало в първи клас, отдавна схвана, че ако имаш да свършиш нещо, трябва да го свършиш веднага и бързо, за да си свободен след това да правиш каквото искаш, а големият, уж вече третокласник, още не може да проумее тези толкова простички нещица. Така като го гледам, моткането ще продължава с пълна сила и тази учебна година. Да беше глупав и трудно схващаш, да се примиря някак си, ама на него умът му е като бръснач, от половин дума схваща всичко свързано с учебния материал, обаче простите житейските истини не могат да влязат в кратуната му и това е.

# 693
  • София
Аз в общи линия съм подготвена за началото на учебната година.Няколко нови подвързии  ще купя само.Бих се радвала обаче ако споделиш вашият списък с покупки, за да си сверя часовника за нещо пропуснато Hug Контактна бележка трябва да вземем.Здравния картон  го попълнихме и зверихме още миналия месец

# 694
  • София
При нас госпожата в края на учебната година даде на всички списъка с нещата за 3 клас, включително със задачите за лятото. Така че, няма изненади - купих почти всичко по списъка. Останали само учебните тетрадки по музика и атлас по Човек и обществото...

# 695
На нас списък не ни е даван за предстоящата учебна година. Купих в общи линии това, което и минала година. Ще допълвам в движение. Госпожата сподели мнение, че учебника по ,,Човек и Общество,, е написан меко казано зле и ще трябва да преработва всеки  урок...щО тогава въобще се пишат маса учебници ,които не стават за нищо...

# 696
sssani, за помагалата ние събрахме пари и децата ще ги получат на 15-ти септември. Отстъпката, която ще получим за общата поръчка, ще остане в касата на класа. Иначе - 9 тетрадки с широки редове, 40 листа; 3 с малки квадратчета; нотна тетрадка, една тетрадка от 20 листа, лепило, ножица, блок или скицник, флумастери, водни бои, четки, пастели, цветни моливи, зелена химикалка, черен молив, гума, триъгълник, бележник и лична карта, тефтерче.
Утре ще отида до личната за здравния картон, пък и баткото има ваксина, която още не сме направили.

# 697
  • София
И на нас ни пратиха списък още в края на учебната година. Има тетрадки с редове и квадратчета, както малък, така и голям формат, нотни тетрадки и дежурните неща по ДБТ и ИИ, снимки за ЛК и бележник. Аз ще изчакам да мине родителската следващата седмица и тогава ще пазаря. Ако изкочи още нещо, да не се разкарвам 100 пъти.
Тази година моето ще е в ново училище, надявам се да се впише бързо в средата и да е по-спокойна обстановката.
Изчетени са всички книги, попълнени са сборниците за домашно, но няма желание да тръгва пак на училище, мързелуването е на дневен ред Simple Smile

# 698
  • у дома
При нас няма тетрадки с квадратчета-и по математика ще пишат на тетрадки с широки редове,както и по другите предмети.

# 699
  • София
Нашите пишат още от миналата година на широки редове по математика. Даже така си останаха тетрадките с малки квадратчета не използвани. За сега съм купила няколко тетрадки от 40л. и от 60л., а ако трябва ще  докупуваме в движение.
На моят мишок хем му се тръгва на училище, хем не  Simple Smile.  Доскучава му в къщи, но като се сети какво го чака и размисля Joy

# 700
  • София
При нас списъка е прочетен, чантата е изпрана и толкоз! Simple Smile Сега основната драма е тоалета за първия учебен ден... Sunglasses Нищо не съм купувала, нищо не ни е давано, не знаем и коя смяна ще тръгва на училище. От утре й почва преговорния курс във Фарос, така че ще повлезе малко в час. Направи по 3-4 входни теста по БЕЛ, математика и околен свят заедно с няколко диктовки през последната седмица и май това е засега подготовката за годината Simple Smile Иначе тя определено иска да ходи на училище, но според мен ентусиазмът й ще е кратък  Twisted Evil

# 701
Минах през лекарката за здравно-профилактична карта. Мерихме се за случая - пораснала е с 4 см, много е доволна. Иначе дребничка върви, като мен - сега е 122 см и 24 кг.
Вчера й дадох един тест по математика - реши го без грешка. Обаче пак е забравила датите на празниците, които учиха по Околен свят. Голям зор с тия празници...

# 702
  • София
134см е девойката и е 25кг. Тотал щета на тема дати на празници, спешните телефони и органите на растенията Simple Smile Това показа проверката по околен свят. Иначе жива и нежива природа, домашни и диви животни, сенситивните органи, символите на България, родина, град, континент, задължения и права на ученика, членове на семейство и роднини помни. По математика таблицата беше позабравила и на простата аритметика се затрудни, но навакса, по български се наложи да припомня правилото за изпадащото ъ, частите на речта ги определя ок, проверка на неударена гласна и на безвучна съгласна също се справя, с ьо и йо няма никакъв проблем. Та така Simple Smile

# 703
От къде гледате тестовете за входящо ниво?

# 704
  • София
Младежът дочита последните книги от списъка  smile3529. От вчера чете "Матилда" и толкова му хареса, че за един ден прочете 1/3 от книгата. Това му е рекорд  Wink.
Иначе откъм мерки - 140 см. и 39 кг. Върви си едър от край време.
Нашата госпожа е решила тази година да пишат на тетрадки голям формат широки редове по 60 л. Съответно ще трябва да разнасяме 9 такива тетрадки. Струва ми се раничко за толкова големи и тежки тетрадки, но щом така го е решила... Да не говорим, че ще ни хартисат много тетрадки с малки квадратчета и малък формат от миналата годита. Те на практика почти не писаха на малки квадратчета  newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт