за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 63 331
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • София
didi62 детето ти е страхотно сладурче. На последния въпрос направо ми напълни душата как е отговорило  Hug

# 181
И според мен тази учителка леко се е изхвърлила с това контролно. Подобни е правил синът ми най-рано в 4-ти клас.  Peace

# 182
  • София
За мен е хубаво децата да се тестват и развиват, но не и под формата на контролни. Твърде сложно е за контролно.
Аз например дадох на моя син задачите от тазгодишното Sasmo /ако не се лъжа/, които са на английски. Исках да тествам способността му да се оправи с нещо напълно непознато и си направих изводите след това. Но не съм го стресирала, просто го предизвиках.
Това контролно за мен е извън границите на нормалното. Приемам го само, ако в училище са учили точно тези неща достатъчно брой часове.

# 183
  • варна
didi62 детето ти е страхотно сладурче. На последния въпрос направо ми напълни душата как е отговорило  Hug
Благодаря за милите думи  bouquet!

Благодаря ви за отговорите, жалкото е, че след контролни от този тип децата се обезсърчават.

Последна редакция: сб, 14 фев 2015, 23:37 от didi62

# 184
  • у дома
Излезли са резултатите от Математика без граници http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=87
Моето дете ще е супер щастливо,защото след двата сребърни предишни медала сега е със златен-дано да продължава да има желание  да решава допълнително...
Ако някое детенце от темата е със сребърен медал и си знае точките може ли да ги напише  Hug

# 185
Здравейте,
Ние сме с бронзов медал от математика без граници  и имаме 17 точки.В този кръг организаторите са доста пестеливи в раздаването на медалите.Предполагам,че златен се дава за 20 точки,а сребърен за 19 и 18!

Последна редакция: пн, 16 фев 2015, 09:18 от Mnogodetna mama

# 186
  • София
Моето е със сребърен този път - има 19 точки, на последната задача е писал отг. 1
Да го видя и на Московската какво е сътворил Simple Smile

# 187
  • София
Моят син е с 18 точки и има бронзов медал.

# 188
  • София
Браво на всички деца, чудесни резултати!

# 189
  • у дома
Много благодаря на всички-имаме познато детенце,което е с 18 т и има бронзов медал и аз си мислех,че просто е невъзможно-обаче явно е възможно...
На предишния кръг моето се беше разсеяло нещо и имаше много малко точки 13 ако не се лъжа и изобщо бях отписала всякакви медали,та тогава за 13т имаше сребърен медали и бях много изненадана...
И да,моето е с 20т,като всички задачи си е решил,защото ми обясняваше решенията,тоест сетил се е какъв тип е и как се решават,но последната просто е налучкал,но явно са му дали точки за нея и без самото решение...

# 190
Този път младежът е само с бронзов медал. Сега прегледахме заедно задачите. За последната още тогава каза, че не я разбрал и не я решил. Той и сега не я разбра, въпреки че му я обяснявах по какъв ли не начин. Оказа се обаче, че е сбъркал на една от елементарните "Колко пъти се среща цифрата 1 в пресметнатия сбор 1+11?" Въобще не вдянал, че трябва да реши задачата и тогава да брои. Той си преброил три единици в 1+11  ooooh!  И готов човекът, сигурен в решенията си  Joy
Всъщност доволна съм. Задачите хич не са лоши и са добра проверка за 60 минути работа.
При всичкия този мързел, който го гони в последно време, почти не решаваме задачи допълнително. Сега с желание си прави тестове по английски, защото се е записал за състезанието на СБНУ. Мотивите му: "1. Ще пишат 6 на този, който изкара повече от 45т., 2. Ще имаме някои допълнителни часове по английски за упражнения и така ще скатая някои от другите предмети."

# 191
  • София
ston, моят също здраво го домързява. Явно вече се поумориха децата... Само гледа как да се скатае в стаята си и да си почете книга на спокойствие. Ама и аз съм една - накупих по Коледа една купчина книги, хем знам, че това ще му е основното занимание, докато не ги изгризе с кориците Wink Трябваше да му ги давам една по една.

Излезли са резултатите от Московската олимпиада за втори клас. Още един сребърен медал Simple Smile
Вече има по два от всеки.

# 192
Имате ли представа самите тестове по Математика от състезанието могат ли от някъде да се видят да се разпечатят, защото не сме се представили хич добре и ми се искаше да погледна задачите? newsm78

# 193
Моят син е сръчник, науките не са му стихия... Много съм доволна от резултата му на "Аз и числата"! Честно казано, не очаквах. Има ли начин да видя работата му и задачите?

# 194
  • София
Имате ли представа самите тестове по Математика от състезанието могат ли от някъде да се видят да се разпечатят, защото не сме се представили хич добре и ми се искаше да погледна задачите? newsm78

Ако питаш за състезанията на СБНУ - няма ги никъде публикувани, незнайно защо. Миналата година ги имаше на сайта им след всяко състезание, но може и да бъркам.
Обади се в училището, където се е явявало детето и поискай да ги разгледаш. Би трябвало да ги пазят.

Общи условия

Активация на акаунт