за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 63 208
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Аз го изместих след завършването на първи клас, решението го взех много трудно и до последно си мислех че е голяма грешка, и че ще бъде голям стрес за детето, тъй като не е от най-адаптивните. Оказа се че това е най-доброто нещо, което съм могла да направя. След първата седмица вече имаше приятели, и през цялата учебна година ходи с огромно желание на училище. Но ние просто изкарахме късмет с хубав клас, и страхотен педагог.

# 436
В момента в клас има дори дете от Азия, не говори почти български и класната успя да го приобщи и децата го приемат. Добрия педагог си е добър педагог.Просто проучи внимателно.

# 437
  • София
Изпуснала съм ви. Основно със седмокласника се занимавам и дребното е на самотек Simple Smile Дори в тетрадките му рядко поглеждам Embarassed
За през ваканцията мисля да му взема нещо за допълнителна подготовка.
Нищо не се говори при нас за завършването и за подарък, а аз индивидуално нямам порив да подарявам нещо. Ще имат  една еднодневна екскурзия през май, но той е на  състезание тогава и няма да ходи. Искаше на море да го пращам, но 10 дни ми се сториха доста, при положение ,че не ходил никъде с преспиване, а и нашата почивка ще е веднага след това.

# 438
В момента в клас има дори дете от Азия, не говори почти български и класната успя да го приобщи и децата го приемат. Добрия педагог си е добър педагог.Просто проучи внимателно.

♥ LOST ♥ , благодаря ти за съвета  Peace
liani , дъщеря ми вчера се върна от зелено училище /което беше 4 дни/,първите 2 дни бяха ок,но след това почти всички деца започнали да мрънкат и на мен 10 дни ми се виждат доста и поне до 4 клас не смятам да я изпращам на море с класа  Peace

# 439
Попадали ли сте на примерни тестове върху целия материал по БЕЛ и математика? Моля за линкове.

# 440
  • Варна
 Miss_74, преместих дъщеря ми след 1-ви клас. Беше много бързо решение, имах известни колебания- класът, който напуснахме беше спокоен, с добри деца, но разчитах на адаптивността на малката и не сгреших.  Сестра и също е сменяла клас, пак без проблем.

# 441
Аз също преместих дъщеря ми след първи клас. Много бързо се адаптира, и се чувства добре. Самата тя положи много усилия, защото се премеси в училище по изкуства с приравнителни изпити и оценки и трябваше да се подготви , за да влезе .

# 442
  • София
И аз преместих моята още през април миналата година - нямаше да издържа цяло лято да я мисля как ще свикне с новото място. Въпреки че старият й клас беше много задружен и тя беше близка с децата, свикна бързо и лесно и не съжалявам за смяната.

# 443
Момичета,благодаря Ви много за отговорите,ще помисля до края на седмицата и ще взема окончателно решение. Аз най-вече искам да я преместя дъщеря ми заради госпожата, защото не ми харесва отношението и към децата /не говоря за учебния процес,то е ясно,че навсякъде се учи/,но викането,дърпането на уши,коси и унижаването на децата ми идва малко в повече  Sad
Говорих с директора на училището в което искам евентуално да я преместя,каза ми че засега имало 1 свободно място и ако реша да отида да подам молба  Peace

# 444
  • sofia
Мис, направо отивай и подавай молба.
Големият го местих след втори клас и още се чудя на себе си как издържах цяла година и чак тогава го преместих. И при нас госпожата беше кофти човек.

# 445
  • София
miss_74, и аз преместих заради класната. не го мисли толкова - децата свикват много по-бързо с промените от възрастните, а и в този динамичен живот е по-добре да свикват с промените от по-малки.

# 446
Да ти кажа, дъщеря ми и до днес, след толкова години, има страх от изпитване на дъската чак до степен на панически атаки, и други проблеми, всичко заради истерична учителка в начален етап...и там бяха обиди, коментари, крясъци...мачкаше децата ужасно...почти целия клас се премести...

# 447
Мили мами,как процедирате преди преместването? Трябва ли предварително да се уговорите с новата учителка?-това когато се сменя само класа.Ако се сменя училището пак ли при учителя или при директора се ходи?А какъв довод се използва например ако сме недоволни от учителката ама не смеем да кажем , защото може би директора и старата учителка са близки? Изобщо как става най- безконфликтно?Защото се опасявам от последствия...

# 448
Аз местих в ново  училище и не съм давала обяснения...иначе от учителката се бях оплаквала многократно и хич не ми пукаше. Уговорих се на новото място, заявление, отпусно, записване и готово. За един ден. Старата учителка беше казала на децата че сме сменили
жилището...и затова и училището...

# 449
Мили мами,как процедирате преди преместването? Трябва ли предварително да се уговорите с новата учителка?-това когато се сменя само класа.Ако се сменя училището пак ли при учителя или при директора се ходи?А какъв довод се използва например ако сме недоволни от учителката ама не смеем да кажем , защото може би директора и старата учителка са близки? Изобщо как става най- безконфликтно?Защото се опасявам от последствия...

Не е задължително, но ако сменяте клас/ училище поради несъгласие с методи на преподаване и комуникация от страна на учители и ръководство, аз бих препоръчала предварителен разговор на новото място. Не за друго, а да усетите човека срещу вас, да не се окаже ситуация, подобна на тази, от която се спасявате.
Ако ще местите в друг клас, опасявам се, че е не е добър избор, щом причината е спасяване от учител. По- добре сменете училището. И не е задължително да се обяснявате на новото място. Но зависи от конкретната ситуация и човека срещу вас. Понякога би било добре да си кажете какви са очакванията ви.

Общи условия

Активация на акаунт