Раждане в АГ Пълмед - гр, Пловдив

• 80 563
  • 553
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте! Каква е цената за нормално раждане с избор на лекар, без екип?

# 496
Момичета, някой може ли да сподели как е протекло индуцирано раждане в Пълмед? Кога ви приемат, кога се пускат системи, клизма правят ли, след колко време родихте, каква е обстановката в предродилна зала, по няколко жени едновременно ли сте,  упойкя, кога ви дадоха бебчето? Изобщо всичко, което се сетите, ще ми е от полза. Благодаря!

# 497
Tulip, аз постъпих предходния ден (неделя) и родих в понеделник. В неделя ми направиха кръвни изследвания, МБ, ЕКГ, прегледа ме АГ при приема.
В понеделник сутринта ми дадоха свещичка и към 8:30ч ме заведоха в родилна зала. Там няма предродилна зала - има за оперативно раждане и още една за нормалното раждане - на самото легло му се слагат "крака" и става за раждане. Система с окситоцин ми включиха веднага. Анестезия - при 4см разкритие. Бях сама в залата (нямаше друга раждаща), но постоянно имаше сестра при мен.
Родих същия ден следобяд, а бебето ми го дадоха на следващия ден. Но това при всеки е различно.

# 498
Tanq, много благодаря за споделеното! Мога ли да попитам при кой лекар раждахте? Дали осигуриха контакт кожа в кожа, отложено клампиране, ако сте имала желание?  Направиха ли ви снимки от раждането (при предното ми раждане в Селена имах дори клипче в телефона без да подозирам)? А защо ви дадоха бебчето чак на другия ден - поради медицински причини, или такава е практиката?
Много благодаря!

# 499
За раждането направих най-добрият възможен избор - д-р Карагеоргиев!
Имаше контакт кожа в кожа, но не и отложено клампиране.
Бебето ми дадоха на следващия ден заради тежкото и изтощително раждане.
Не са ми правили снимки, може би защото това е била последната ми мисъл точно в този момент някой да ме снима.

# 500
НИКОГА НЕ РАЖДАЙТЕ В ПЪЛМЕД! ОТВРАТИТЕЛНО ОТНОШЕНИЕ! ВСИЧКО Е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА. НИКОЙ НЕ ТИ КАЗВА В КАКВО СЪСТОЯНИЕ СИ ТИ И ДЕТЕТО ТИ. ЗАХВЪРЛЕН СИ, ОСТАВАТ ТИ ДЕТЕТО И ТЕ ЗАЕБАВАТ!

# 501
Не съм на това мнение!Аз съм със страхотни впечатления от Пълмед .Всичко са много любезни,обясняват обстойно всичко. На ден по три пъти идват неонатолози да преглеждат децата .Всичко е чисто и отношението е страхотно, много съм доволна от всичко и най-вече от израждащия АГ д-р Минчев ,още 10 деца мога да родя при него в Пълмед

# 502
Здравейте! Преди няколко дни ни изписаха с бебчо и бих искала да оставя тук положителната си обратна връзка. Някой из форума беше попитал дали тези 1760 лв си струват да се дадат. Преди 10-Тина години родих по съшия начин първото си дете, но в държавна болница, казвам ви, разликата е от земята до небето (в моя случай).
Ако някой има каквито и да е конкретни въпроси, ще се радвам да споделя моя опит.
Иначе, накратко:
1. Секцио с пълна упойка (наложи се по медицински причини). Коремът ми на 5-ти ден от изписването сега, изглеждаше по-добре от на 5-ти месец с първото. Изключително бързо възстановяване имах. Не знам до каква степен самото изпълнение и техника от докторите оказват влияние, но при мен все едно беше някаква магия, няма никакво, ама никакво място за сравнение с операцията ми в държавна болница.
2. Рехабилитация - двама специалисти идват веднага след операцията и дават съвети за гимнастика още в леглото. На следващия ден започват да те раздвижват без стрес, с мотивация и подкрепа. В моя случай отне 4 опита и успех чак късния следобед. Получих пълно разбиране, а бе направо психологическа консултация. Такъв професионализъм и търпение - просто идилия. Много, много съм им благодарна, думи нямам да опиша. Предния път ме раздвижи санитарката, с много крясъци, упреци и стрес, кръвното ми падна, щях да и припадна в ръцете и, изживяването беше паметно.
3. Грижа за бебето и родилката - безпрецедентно просто. Да, вярно, отпускарски сезон и се усещаше лек недостиг на персонал, но на всеки въпрос беше отговорено и показано. Дори да не могат да обърнат внимание веднага, идват при първа възможност по-късно и откликват на всяка молба. В нашия случай в стая с три жени родили секцио, но твърдо искащи да кърмят, смея да твърдя насърчаването беше уау - всичко възможно беше направено, пози - показани, въпроси отговорени, за да се насърчи естественото захранване с майчина кърма.
4. Храна - аз бих казала идеална, предвид обстоятелствата все пак, но хайде моят вкус е по-скромен. Един съвет - може да си носите нещо дребно, защото вечерята е в 5, закуската към 8/9, това са твърде много часове, ако кърмите обезателно ще огладнеете. Носете си повечко вода. Малките бутилки са удобни. За първи ден след операцията препоръчвам тези с биберон накрайник.
5. На тези жеги въпросът с климатика и стайната температура е малко деликатен Simple Smile препоръчвам да си носите чорапки, тънка жилетка и ваша нощница, в случай че ви се наложи внезапна смяна.
6. Памперс гащите за възрастни са много удобен вариант след операцията 1-2 дни. След това, ако желаете, тези за многократна употреба за родилки са супер, защото са на дупчици и след няколко дни спарване с другите, тези са си доста проветриви Simple Smile

Успех!

# 503
Реших да се обосновя:
1.Персонала не се харесват изобщо взаимно и само се плюят. Оспорват казаното един от друг и си противоречат. Визирам най-много неонатолозите и сестрите при бебета. Особено две руси дами. Едната ти казва бебето се храни легнало (което е пълен абсурд), другата ти казва храни се седнало. Едната ти казва предлагай винаги гърда, другата ти казва не така ще те ползва за биберон и няма да яде. Заплашват, че не може да излизаш тъй като няма на кой да оставиш бебето дори, за да влезнеш да се изкъпеш! Буквално при изписването не можах да отида да си хвърля душ за 1 минута тъй като бебето постоянно плачеше. И те ми отказваха да го гледат. Същото се случи като помолих да го гледат, за да излезна до долу да си взема нещо за хапване.В стаята има повивалник и те оставят да го гледаш още 10часа след операцията! А аз се чувствах страшно зле и им го казах. Хемоглобина ми е много нисък (90) и отделно имах страшни болки. А трябваше да го храня, сменям памперси и обгрижвам. Аз още не можех да отида до тоалетната даже! Постоянно ми се повтаряше, че лесно майка не се става, а това не ми е първо дете.Повтаряше ми се, че не е тяхна грижа да се грижат за бебетата.
На всеки въпрос всеки ми отговоряше различно. Никой не си направи труда да ми каже, как е минала операцията и как е бебето ми! Когато ги попитам само ми казваха ще питате вашия лекар, който така и не се падна на смяна. Помолих ги да ми сменят чаршафите, защото бяха целите в кръв, но ми отказаха, защото нямали чисти 5 дни!!! Храната не ми е фактор, но беше трагична! Едно кисело мляко за начало и след това само тесто кашкавалки на по 3 дни, на обяд 2 супи и никога нито чаша вода, чай или кафе. Буквално нищо за пиене много странно. Визитациите по 1 минута питат те добре ли си и сами си отговарят, че си добре. Никой не те пита дали си ходил по голяма нужда примерно, а това е много важно след операция. Бебешките дрешки са прокъсани под всякаква критика, огромни с петна и прокъсани! Единственият плюс е козметиката, която е на А derma  и това, че има повивалник и мивка в стаята. Половината легла са кожени кушетки всъщност, които са свръх неудобни. Възглавниците са целите в топчета около 2см високи. Памперсите, които ви се полагат са 7 на ден. На жената с мен и се скараха, че нямат и се полагат по 7,тъй като еди кой си ги купувал лично. И били изчислени, как така ще го сменяш на по-често от 3 часа. Затова мъжа и и носеше! Абсурдно е за 2 хиляди лв нямаш чисти чаршафи, чаша вода, нормална храна, здрави дрешки за  бебчето, памперси... Не сме на хотел, изобщо нямаше да пиша този пост ако отношението беше нормално! Тези неудобства се забравят, но просто персоналът е ужасен! Имаше 2-3 изключения.. Не е редно да откажат на родилка да поемат бебето на 2 ри ден и на 5 ден за 10минути.И да кажат, че нямат обезболяващи.
Ако искате да сте един затворник в болницата, който не може да слезне до аптеката дори и няма, къде даже да си сипе топла вода това е вашето място. Правя разлика със селена, която не харесвам, но е класи над пълмед!
Имам още много да кажа, но просто ще спестя, защото е много. Но получих ужасно отношение от жени, които сигурно са минали през раждане. Не можех да повярвам, колко са злобни! И не е било към мен, а към всички наоколо!Просто съм потресена!

Единствения плюс е ако държите на кърменето на поискване, бебето е постоянно с вас буквално и може да предлагате гърда нон стоп.

# 504
Съгласна съм с част от казаното в предишния коментар. Факт е, че има 2-3 сестри от АГ отделението, които клюкарят пациентите. Една-друга не съм ги чула да се клюкарят, но на втората или третата вечер от престоя ми там от коридора се провикваше една сестра, за да покаже колко е възмутена, че жена, която ражда естествено в момента е гладна и е помолила за храна. Мен ме коментираха пред лицето ми, че съм взимала допълнителни обезболяващи против препоръките на лекарите. Като казах, че обезболяващи вече имам, но не съм взимала, защото ми казаха, че не е препоръчително, отговорът беше: “Ами, не знам, еди-коя-си така каза.”

12 часа ме оставиха без обезболяващи след секцио, въпреки че им се молих няколко пъти да ми дадат. Бяха ми дадени в 6 вечерта след секциото и в 6 на следващата сутрин. Видях си всички роднини, но не знам дали им е практика или аз имах лош късмет.

На деня на изписването не знаех как се процедира - чакам в стаята или отивам някъде. Излезнах пред стаята и видях д-р Мирчев. Попитах го най-учтиво дали трябва да чакам в стаята за изписването. Не знам дали не беше в настроение или аз не му бях симпатична, но ме изгледа с отвращение и каза:” ‘Ми, ако искаш го зарязвай, пък върви където искаш”. Явно визираше детето, ама този отговор не ми помогна да разбера процедурата по изписването по-добре.

Като изключим тези неприятни моменти, мисля че в АГ отделението има страхотни кадри и всички останали бяха супер. Особено препоръчвам д-р Карагеоргиев. За мен той е изключително компетентен и професионалист, а в същото време има и страхотен подход към пациентките си.

Стаите и санитарните възли са чисти и просторни. Даваха ми превръзки при поискване, а за бебето имаше всичко и не са ми броили памперсите. Всеки ден идваха да зареждат, ако нещо е свършило - дрехи, памперси, чаршафи. Смениха и моя чаршаф след раздвижването и ми дадоха нова пижама 2 пъти. На мен храната ми хареса и нямам оплаквани в тази насока.

Има опция за свиждания, които се случват в една чиста и светла стая. Може да си вземете бебчето с легълцето на колелца и вашите близки да му се порадват. По спомен, свижданията стават в диапазон от 2 часа, но вие може да излизате без бебето, когато имате нужда.

От Неонатология всеки казва нещо различно и наистина си противоречат. Казаха ми да дам на бебето вода след хранене и после друга сестра ме навика как съм могла да дам вода след хранене. Една лекарка ми каза, че бебето се слага да спи по един начин, друга дойде и каза, че не било правилно, трябвало в друга поза. Единствено д-р Аргирова беше консистентна в препоръките си. Аз ѝ се доверих напълно и ако записваше пациенти, щях да запиша детето си при нея.

Спомням си с добри чувства за раждането и престоя в болницата. Понякога човек може да се фокусира върху негативите, но аз не съм очаквала, че всичко ще е перфектно и ще съм доволна на 100%. Според мен парите са много, но си заслужаваше да ги дам, защото имах спокойствието, че всичко ще ми бъде подсигурено и ще съм в чиста база с добри лекари.

# 505
Здравейте момчета ,искам да попитам ,ако има майчета от Пловдив които ще раждат в Пълмед казаха ли ви какво да носите за болницата?

# 506
Здравейте момчета ,искам да попитам ,ако има майчета от Пловдив които ще раждат в Пълмед казаха ли ви какво да носите за болницата?

Там Ви дават.. за майката нощници и подложки , за бебчо памперси, дрехи и козметика при смяна на памперса. Вие само си вземете за изписването дрехи, тоалени принадлежности, И ако искате за всеки случай си вземете за бебчо мляко, шише и кана да преварявате вода, защото една вечер направиха палза за храненето и може бебчо да реве(по вашо желание залагалка)

# 507

Осигуряват всичко за бебето - памперси, дрешки, козметика, АМ. Носете за себе си превръзки, вода и тоалетни принадлежности. Дават нощници, но моят съвет е да си вземете 1-2 допълнително.
Ако нещо ви трябва, винаги могат да ви донесат.

# 508
Здравейте, тук съм относно едно питане. Първо обаче да се извиня, въпросът ми е малко деликатен.

Чета, че в Пълмед стаите са двойки и тройки дори. Въпросът ми е дали е пълно в отделението с жени от ромски произход. Много се извинявам отново, просто последната година и на двама ни се наложи да лежим по болници по няколко дни и имаше леко казано неприятни моменти.

При наемане на самостоятелна стая в Пълмед, Селена или Торакс допускат ли бащата до стаята, както практикуват в Токуда-София?

# 509
В Селена , да . Ако заплатите за самостоятелна стая/студио , бащата може да стои с вас колкото пожелае .

Общи условия

Активация на акаунт