Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други мезенца

  • 145 581
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 2 152
нека да видим кво ще каже момето   Laughing

а вече няма ли да се похвалиш с някоя шунчица? или мезенце?

# 226
  • Мнения: 9 462
малиййй къде сте скрили, пък аз се чудя що няма повече дебат за шунковара.
Направо запис, щото още се чудя как и дали да си взема  Blush

# 227
  • Мнения: 7 779
малиии  ша пада лапанье  smile3508

# 228
  • Мнения: 2 152
Малииий , тук си лафим свободно
 smile3532 smile3532

# 229
  • Мнения: 7 779
само почакай да се разнесе миризмата из форума. и тогава отдел "чистота" ще дофърчи.  hahaha

# 230
  • Мнения: 9 462
и не ви е донесъл още никой  Laughing слава на Оня горе  newsm43 bishop

# 231
  • Мнения: 2 152
Свобода на словото и да живеат мръФките

# 232
  • София
  • Мнения: 13 704
Може бе, Божго, можее... как да не може? - аз ще си пийна излишния бърбън, шунчицата ще я пробваме - па и днеска е ден дет` нищо се не отказва ... Joy

Ох! Добре, че мина денят.... Rolling Eyes Twisted Evil  Joy
Днес купих месата, ама утре сутрин ще ги заложа. И маслинки взех. Непременно ще заснема процеса и ще покажа.
Консумацията на шунка и бърбън, разбира се ще се дегустира подобаващо  Hug

# 233
  • Мнения: 738
Аз да се обадя, че се извади шунката от цяло парче и се изяде, но нещо упорито не успях да докарам снимките и този път newsm78... Явно ще трябва да снимам, проверявам, и ако стават - режа и се яде...
Накратко: не ми стигна парчето, та допълних с една пържола от пилешки бут, също овкусена.
Забравих Rolling Eyes да наджвакам месото с винце, така че стана малко сухо, но вкусът въпреки всичко е уникален. Ще се прави ново залагане тия дни.
Овкусяването: месото добре набоцкано с уреда за шпиковане и добре натрито със солчица, чеснов пипер и смлян джинджифил. Намазваме отгоре и отдолу със зехтинче.
Отлежава си пълните 48 часа, с едно обръщане и ново намазване със зехтин.
По идея би трябвало при поставянето в шунковара да се инжектира (както по посочената от колежката рецепта по-напред в темата) със смес от вода и вино.
Моето месо беше изключително нетлъсто, въпреки че беше бут, като грешка отчитам и че не му сложих лентичка сланина в средата.
Но беше вкусно.  chef

# 234
  • София
  • Мнения: 13 704
Добре де... аз имам бут+парчета плешка.... чудя се ако сложа бута цялото парче и около него смляно, за да уплътни ще трябва да инжектирам голямото парче с марината, нали?
Изглежда, че ще пробвам за първи път на по-ситно  Wink

Сега ще трябва да уточня подправките...  Wink

# 235
  • Мнения: 7 779
защо не пробваш да го накълцаш с нож ?

# 236
  • Варна
  • Мнения: 4 239
Ох, що ли ми трябваше да влизам ooooh! Туй, мъжете-кулинари, са страшно нещо.
Сега пУ тоз' повод шИ вЪ замолА да ми подскажете откъде и как да се сдобия с тоя уред изгодно, че сън не спим с моя кулинар у дома. Може и на лични, ако е грешно.
Благодаря! И браво!

# 237
  • Мнения: 7 779
върни се към началото на темата. там е поставян същият въпрос. има и отговори.
не на последно място може да си го направите собственоръчно.  Laughing

# 238
  • Варна
  • Мнения: 4 239
Аз темата я следя от началото, Бонго. С пазаруването в интернет нещата не са константни, а и междувременно се е натрупал опит и яснота.
Ще се справя, няма проблем.

# 239
  • Мнения: 7 779
щом я следиш темата сигурно си прочела ,че в началото имаше проблем с изписването на страниците където се предлага шунковара. нещо като реклама накратко казано. едни са си купили уреда от бензиностанцията , други с поръчка отвън. трети , които незнаят как се пазарува се захващат да си я правят у дома.
мисля ,че това са трите варианта. има линкове в началото ,които предполагам са актуални и сега.

Общи условия

Активация на акаунт