Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други мезенца

  • 145 596
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
  • Мнения: 4 239
Затова казах, че моля за съвет на лични. Няма да предизвиквам ядове. Благодаря!

# 241
  • София
  • Мнения: 13 704
защо не пробваш да го накълцаш с нож ?
К'вот кълцах, кълцах... снимала съм, ще видите, но след като е готово ще пусна. Забравих захарта, надявам се да не е от огромно значение. Обаче бутнах 100 гр. зелев сок  Crazy Сложих и всякакви подправки. После ще видим дали са подходящи  Wink. И водка... мъжът ми щеше удар да получи като ме видя как разходвам "Зеленая марка"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: нд, 15 фев 2015, 21:52 от Vache

# 242
  • Мнения: 37 263
щом я следиш темата сигурно си прочела ,че в началото имаше проблем с изписването на страниците където се предлага шунковара. нещо като реклама накратко казано.

аз ли не пиша ясно или ти не четеш правилно?  Laughing
проблемът беше с общата поръчка, не с линковете

и понеже Ваче ме нахъсва допълнително на лс, май ми е време и аз да си взема едно такова чудо на техниката  Wink

Последна редакция: пн, 16 фев 2015, 14:29 от bubanka

# 243
  • Мнения: 738
At last, успешна снимка на новия продукт - пилешка шунка от бут. Обезкостен бут с обичайните продукти (чеснов пипер, солчица, куркума и смлян джинджифил) и сумак (това е подправка за дюнер...), зехтинче. И мънинко коняче. Отлежава 24 часа. Този път варих и с желатин. Пържолките от бут са напъхани напречно, между всяка е наръсено по малко желатин. На мозък е и се реже лесно. Вкусотия.

# 244
  • Мнения: 7 779
и понеже Ваче ме нахъсва допълнително на лс, май ми е време и аз да си взема едно такова чудо на техниката  Wink
ще трябва и да се яде след това.  ойде диетата  hahaha

# 245
  • Мнения: 37 263
с моите 130 кила, ще ям със затворени очи - така не се броят калориите  Flutter

утре го поръчвам, дано дойде по-бързо, защото нямам търпение  Mr. Green

# 246
  • Мнения: 738
bubanka, той си е направо диетичен уреда.
 Laughing

# 247
  • Мнения: 7 779
с моите 130 кила, ще ям със затворени очи - така не се броят калориите  Flutter

утре го поръчвам, дано дойде по-бързо, защото нямам търпение  Mr. Green
дегустацията като за начало дали може да е в мое изпълнение  newsm78
ако оцелея тогава започваш да ядеш и ти  hahaha

# 248
  • София
  • Мнения: 13 704
Аз я направих шунката...  Sunglasses
Технологично се получи идеална, на вкус... така е като не се уча от грешките на другите. Сложих чесън  Sick Една скилидка. Нямам идея защо, обаче ароматът така се засили, че е невъзможно да не се отдръпнеш от удара в носа... Crazy Никога повече чесън няма да сложа!
Иначе се получи супер. По някакъв начин се пресова по време на варенето. Течността отиде над буталото и явно се създава вакуум, който пресова шунката.

Камиче, колко време вариш? Аз варих около 2 ч. и половина. Месото си остана твърдичко. Може пък да зависи от самото месо, но ми се струва, че и факта, че се обработва на 85 градуса изисква по-дълга обработка. Стана сухичко, но се желира по края.
Снимки ще пусна, но сега не ми се източва картата на апарата.

# 249
  • Мнения: 738
Vache, чесън на гранули или чеснов пипер - по избор Laughing, пиперът по неизвестна за мен причина се изнася по външната страна на продукта; и в двата случая има чеснов привкус, няма бесен аромат. Аз така и не съм посмяла още естествен чесън да сложа... след всичките тия мнения... ще пробвам де, да не мислите, че ще ме уплашите Joy
За "сухичко" - хм, не знам. На следващия прасчо аз, както казах по-горе, ще сложа лента сланина, точно защото ми беше сухо. Но си е до вкус, предполагам донякъде.
С варенето при мен е сложно, че единственият ми котлон е капризен инструмент и не съм убедена, че ми трябва термометъра Joy, той самият котлон с много мъка поддържа температурата: аз кипвам водата в електрическата кана и наливам в тенджерата, котлонът само помага; после се пъне час и нещо да крепи на 85 градуса и после го изключвам и оставям шунковара вътре докато спадне под 70. Така че реално два часа и малко се вари.
Честита чеснова шунка  bouquet

# 250
  • Мнения: 2 152
Аз я направих шунката...  Sunglasses


Чудесно, Vache,/b]   bouquet
- не съм пробвал с чесън - със сух идейка, да, но не ми допадна вкуса. За сухичкото - зависи си от месцето - то затова и почти 1/3 се смила. При тебе цяло парче ли беше?
А ще чакаме фотоотчета ...

# 251
  • София
  • Мнения: 13 704
Ааа, който иска да си слага таралеж в гащите да си слага... Wink Joy
Баща ми навремето все ми се караше, че не се уча от грешките на другите. Аз пък се инатях, че грешките на другите може да не са моите. Ето, че не съм се научила и така... Sunglasses
Може би ако чесънът е на прах наистина ще стане. Аз нямах...
Шунката я направих от парчета плешка, хапки. И кайма. На мен проблемът ми е, че с мерките съм скарана. Т.е. на око правя някои неща. А и нямах търпение да пробвам, четох отгоре, отгоре. Но за следващия път ще се подготвя и ще меря всичко както трябва. Снимки ще кача вероятно днес Simple Smile

# 252
  • Мнения: 2 152

Баща ми навремето все ми се караше, че не се уча от грешките на другите. Аз пък се инатях, че грешките на другите може да не са моите. Ето, че не съм се научила и така... Sunglasses


Чедото е на този принцип ... И изобщо не ме слуша кат` й казвам, че умните се учат от грешките на другите, а не недотам - от собствените...  smile3525

а за шунчицата - трябва да се поспазва технологията й

# 253
  • София
  • Мнения: 13 704

Баща ми навремето все ми се караше, че не се уча от грешките на другите. Аз пък се инатях, че грешките на другите може да не са моите. Ето, че не съм се научила и така... Sunglasses


Чедото е на този принцип ... И изобщо не ме слуша кат` й казвам, че умните се учат от грешките на другите, а не недотам - от собствените...  smile3525

Право ти е чедото!  Crossing Arms Laughing

# 254
  • Мнения: 2 152
За това и не му се сърдя ... Joy

Общи условия

Активация на акаунт