Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други мезенца

  • 145 605
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
  • София
  • Мнения: 2 019
 newsm10 Да покажеш резултата

# 511
  • Мнения: 224
Аз поръчах вчера един шунковар и ще продължавам да ви следя с идеи за рецепти докато дойде джаджата.

# 512
  • Мнения: 2 152
в моето шунковарче това съм го предвидил  Laughing
това е окончателния вид. следва експлоатацията  Laughing



това е окончателният вид, но де го???
Много упорито го криеш

# 513
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 686
Ето го моя опит - с малко бъркане - около минута - сместа не беше топла и "запенена", а пилешкото  допълнително добавено - без бъркане.

Мисля си, че бъркането трябва да е 10 минути, но без пилето Simple Smile

# 514
  • Мнения: 2 152

Ставаш все по` и по` добра - вече ще тичаме след тебе

 newsm81

# 515
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 686
 Hug Хайде и ти да се поосвободиш и да ни окъпеш в труд и творчество Simple Smile

Днес ми пристигна curing salt - другия опит ще е с нея  Hug

Аз поръчах вчера един шунковар и ще продължавам да ви следя с идеи за рецепти докато дойде джаджата.

 Hug  супер, тъкмо ще имаме и ние нов съмишленик в групата  Blush

Някой да има проби с телешко? Примерно телешко и сос барбекю + още някакво месо?  Rolling Eyes

# 516
  • Мнения: 2 152
до телешко не съм стигнал - ако утре прекарам ред, ще пробвам с пуешко.

# 517
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 686
Преди време търсех инфо за майонезите и бях попаднала на твоята млечна майонеза. Пробвал ли си дали ще стане в блендер? Много съм правила класическата и с хайвер. Но млечна не съм, а сега и пасатор нямам  Rolling Eyes

# 518
  • Мнения: 2 152
сега имам нов модел майонеза - направо си е с гола водичка. Утре ще правя и ще пробвам в блендера

# 519
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 686
За рибената чорба ли? Четох за другите два вида, не ми е удобно да коментирам тук - малко извън темата - ако има майонезена тема - да мина в нея?

Ще очаквам да споделиш Simple Smile

# 520
  • София
  • Мнения: 2 019
Алена, много добър вид си докарала. Не разбрах пилешкото с какво го комбинира? От къде си поръча curing salt? Мен ме домързя да потърся в Чехия тази съставка, но като се върна ще го направя, ако кажеш, че с нея става по-добре. 

# 521
  • Мнения: 738
С телешко правихме с моя шунковар, докато е на гости: хем добавихме доста сланинка, но пак стана убийствено-суха мръвката... нещо не е добре рецептата.

# 522
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 686
М, да .... и аз имам такива очаквания - освен ако не стане крехко с маринати .... Или да е на по-ситни парчета - примерно 1 см х 1 см х 1 см  Rolling Eyes

shoshi, солта е от британския ибей - няколко паунда за едно пакетче, но при положение, че се ползват 4 грама за една доза .... няма и нужда от килограми Simple Smile Да видим как ще я тегля Simple Smile

# 523
  • Мнения: 37 263
бижутерска везна - мерят с голяма точност

# 524
  • в 1001-та нощ
  • Мнения: 16 686
И аз това си помислих - или в аптека .... или горе-долу у дома Simple Smile  Blush

Общи условия

Активация на акаунт