ПЪРВИ клас - 6 тема

• 58 942
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
Аз все се надявах, че ще я израсне, но като гледам тази година, няма такива изгледи. Досега почти никой не е предлагал да вадим третата сливица. Мисля да я заведа пак на УНГ, като оздравее и да видим какво ще кажат.

# 616
Има ужасен вирус с температура, аз над 39 градуса не бях вдигала от детските си години, голяма гадост  ooooh!
Струва ми се, че на малчо му се размина, аз съм се изолирала с маска в хола...

За ските - миналата година я бях записала в "Мачирски" - взимат ги сутрин и следобед ги връщат. Доволна бях, ама все се притеснявах да не й се случи нещо, въпреки че ходеше заедно с братовчедите си. Тази година решихме да спасим една седмица училище и работа и ходихме да покараме на Добринище. Голям кеф Heart Eyes

# 617
Да, аз единствено от тук разбирам за различните състезания, но успявам да вляза и прочета по-подробно единствено в почивните дни, което неминуемо води до пропуски в информираността. Здраве да е! И аз не мисля, че е изпуснал много, а и доскоро се нагаждаше с училищния бит и порядки и мисля, че щеше да му дойде в повече...Догодина!
Узи, мерси, че спомена лавандуловото масло...Прочетох, че и други, които имам вършели работа, та ще ги профилактирам някак, пък дано родителите постъпят отговорно и не водят децата, които са завъдили гадинките...

# 618
  • София
И моят син вчера вдигна малко Т и се оплака от болки в корема, но днес е по-добре и няма да го спирам от училище. И да се оплача, че от август месец, ако не се лъжа, нямаме родителска среща.  #Cussing out

# 619
И  ние в групата на болните. С ужасни болки в гърлото и не много висока температура-37.5.  Вече уж е по - добре ,след 2 дни пръскане с лекарство за афти и изоприносин. Дано само вирусната инфекция не премине в бактериална и не се разкашля. Ама то се очакваше-предния ден на занималнята са играли в снега и цял следобяд с мокри крака и панталон. Тази госпожа е за разстрел, само ми мънка и оправдава. Ако са нейните деца така ли ще ги остави ?

# 620
  • София
  Ние снощи се прибрахме от Банско. Два дни се спукахме от каране. За пръв път Дребен се почувства съвсем сигурен на ските и изкарахме и двата дни по цял ден. Е, не пусна Томба, но като се пуснем по Платото от Тодорка, до Железният мост, без спиране. Това си е към 5 км. спускане и то на скорост. И натиска здраво! Уж кара след мен, а постоянно ми подвиква: "Хайде , мамо, по-бързо, настигам те." и ме задминава. А аз съм си страхлива и по-бързо не мога да пусна.  ooooh! Според някакво приложение на камерата сме достигали до 50км/час. Еми няма нужда от повече, мисля!  Crossing Arms Явно съвсем скоро ще кара с брат си и баща си, а аз ще се моткам по бавно-бавно. Но тази година е с по-дълги ски, даже са му малко дълги, но му дават стабилност при по-висока скорост и си личи.  Sunglasses
  Беше започнал да проточва сополи, но естествено, за 2 дни в планината всичко се изчисти. Много са полезни зимните спортове, много! Студът и чистият въздух закаляват невероятно. Да чукам на дърво, от 3 години, откакто го качваме на ски, не е вдигал температура нито веднъж. Най-много с хрема да се размине, докато цялата му група в ДГ боледува. Дано така продължава!

Мин. седмица моите си получиха медалите от "Математика без граници". И Дребен заявява: "Аз имам медал от второто си състезание. Бати какво толкова се радва, те медалите не се изкарват трудно. "  ooooh! Най-добре повече да не се явява, че да не се разочарова.  Party

# 621
kativita, не е от снега, си мисля. Студът и снегът убиват вирусите. По-скоро се е заразил от болните деца в затворено помещение. Моят син никога не се разболява след търкаляне в снега, даже и по цял ден на Витоша, това са 7 часа на открито, понякога в голям студ и вятър (на Лалето). Но от болни деца в детската градина нон-стоп се заразяваше и разболяваше - там пък не ги извеждаха по цяла зима навън, непрекъснато бяха вътре. Беше като инкубатор за болести.

Да го похваля пак, със златен медал е на Математика без граници.

aunt Ogg, сега те прочетох, браво на малкия скиор! И на баткото за успехите!

И наистина, няма нищо по-хубаво от планината и чистия въздух!

Последна редакция: пн, 16 фев 2015, 09:11 от Анонимен

# 622
  • София
По-скоро се е заразил от болните деца в затворено помещение.
Това е и моето мнение  Peace

... пък дано родителите постъпят отговорно и не водят децата, които са завъдили гадинките...
Да ти кажа, мисля си, че някои родители изобщо не проверяват за въшки. Преди 2-3 месеца, когато беше първата вълна на въшките, госпожата всеки понеделник чакаше долу и искаше бележки от родителите, че децата са прегледани и обезпаразитени. Масово децата се водеха без такива бележки и тя се беше подготвила с листчета и химикалки и родителите "на коляно" ги пишеха.
Да знаеш обаче, че лавандуловото и другите етерични масла нямат натрупване - един ден пропуснеш ли, въшките може веднага да нападнат. В междусрочната ваканция не ги мазах моите хора - казах си, че няма откъде да хванат... Две кина посетихме и единият веднага се сдоби.  Tired
Коте мо напомна, че днес забравих да ги третирам...

# 623
  • Sofia
Гушкан тази нощ по-спокойно спа, още не е станала да видим Т. Вчера в 16ч. беше 38, но в късния слеобед се пооживи и дори хапна на вечеря.
Миналата седмица един ден стана дума и тя казваше, че са 10 деца в клас, 14 отсъстват.

Жас, то на kativita детето е седяло мокро (след играта в снега) в стаята (инкубатора).

Да се оправят болничките.

За постиженията честито!

# 624
Че е вирус ,така е ЛЛ беше категорична-заради афти по гърлото ,доказателство за такава инфекция.  Но простудата вероятно е снижила имунитета. Целия дворе сух асфалт , но те са отишли при оградата , където е  трева и там е снега. Нека ги изкара за 30-40 мин , макар да беше -6 градуса , ама да не се мокрят. Другите деца се обадили на родителите да ги приберат , а моя и още две решили , че могат да издържат. И така са стояли от 2 до 5 ч.Ние не сме от закалените и в ДГ често отсъствахме ,макар последната година само 2 или 3 пъти. И сега целия 1 срок беше без отсъствие , а имаше и -15 градуса. Направо не смеех да се похваля , но ето ни сега у дома. Но станало вече , дано мине без усложнения.

# 625
  • София
aunt Ogg, голямо браво на скиора!
Аз не успях да запиша успех в убеждаването детето да пробва ски  Sad Не ще и това е. Нито с приятелки, нито с баща си.
Болните бързо да оздравяват! Алекс дава леееки признаци - светят й очите. Нищо друго. Обикновено отшумява за часове. Исках да не ходи тая седмица на училище, за да е здрава до неделя, но категорично отказа. Трябвало да даде поканите  Joy
Аз не съм много ОК, но ще видим... Може би от утре ще си дадем малка почивка  Simple Smile

# 626
kativita, бързо оздравяване пожелавам!

И при нас има болни деца, много болнава зима беше тази!

Довечера е на рожден ден моят син, утре и в четвъртък на хор (нали пее в "Бодра смяна"), в сряда на физика. Кака му и тя сряда и четвъртък ходи на уроци и вече ставам разногледа от водене. Събота и неделя малкият пък е пак на 100 неща - съботите ходи на футбол, математика, пеене и пиано, неделя на ски, каката на пробни изпити - вече всички чакаме лятото с нетърпение.  Crazy
Уговорих се с преподавателка от Консерваторията поне да идва вкъщи да им преподава по пиано, да не ги мъкна по школи, че вече нямам сили, буквално. Каката иска и на лека атлетика и волейбол да тръгва, не знам кой къде ще ходи вече, но ми идва на мен да си обуя маратонките и беж да ме няма.  Joy

# 627
  • София
Поздравявам всички, които са успели да покарат ски в планината, че и благородно им завиждам.

Ние както сме запалени планинари, така ни закова варицелата, февруари не сме мърдали от София. Вече и на мен ми идва да избягам.

Сега се чудя колко време да не я пускам на училище след тежко прекараната варицела. Нали дава отражение върху имунната система. Тази седмица ще си стои у дома, но за после не знам.

# 628
  • В светлината на слънцето
Браво на децата с медали!   bouquet Да не изброявам, че сигурно ще пропусна някое име. Embarassed Като не си пия гинкото, така е. Mr. Green
Супер много ви се радвам за ските. Така и не се научих да карам, но аз по принцип мразя да ми е хлъзгаво под краката - изпадам в ступор и... падам. По същата причина не се научих да карам кънки навремето. Иначе желание и за двете имах, но не си преодолях страха. Таткото пък изобщо и не помирисва нещо, от което има вероятност да падне - едно счупване или навяхване на ръка и го връща години назад в свиренето, така че няма вариант. Голямото малко е лудо по зимни спортове (нали тренираше фигурно пързаляне и първа от групата им започна да върти разните скокове, то при нея страх няма). Искаше и ски, но като няма с кого да кара... Имат много хубаво бяло училище в училището (в Добринище), но едната година точно преди него счупи тежко ръката и не отиде, на следващата имаше нещо друго и... така си остана без ски милата. Първокласникът е над тия неща. Щом не може да разглоби ските на дребни частички, значи не става. Mr. Green
За болестите - държим се.  Peace На всички болнички - бързо оздравяване и дано това вече е финалното боледуване за цялата година. Hug
Опс, забравих - много, много добре чете вече. Grinning Сега остава да започне да пише по-красиво. Но както казва класната му - "пише по-бързо и от мен" (пусто нетърпение... Crazy). Така че красиво скоро няма да е. Mr. Green

Последна редакция: пн, 16 фев 2015, 15:39 от lulumba

# 629
Аз да похваля чавето- хем бързо, хем красиво пише. Няма друг в семейството с такъв краснопис. Ясно ми е ,че след няколко години обикновено се разваля, но е факт , че поне за сега и двете условия са спазени. Чете прилично според мен, все по- добре, много рядко се замисля.
Жасмин, на какви пробни изпити ходи дъщеря ти, за  след 7 клас ли?

И ние с мъжът ми не сме скиори, но децата трябва да могат, пък ако искат да карат.

Ние подновяваме плуването на малкия. Все се канихме , айде днес, айде утре и 1 година си мина.

Жасмин, вчера си говорихме с мъжът ми да си сложим една дъска на стената и да си бодем бележки и графици, че имаме много ангажименти. Най- вече той и децата де. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт