ПЪРВИ клас - 6 тема

• 58 644
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Иначе тренира 1г и 2 месеца - има вече натрупани впечатления от спорта и като прибавим, че няма шансове за "високо спортно майсторство", си беше в реда на нещата да се откаже.

Моята щерка тренира 2 години и се отказа.  Peace Но тя пък започна късно, чак в 4 клас.
Вече има познания в 100 области и в нито една няма медал. А, излъгах, има, но то е в нещо, в което аз я карам насила да се занимава (математика).  Laughing
Иначе в другите е точно до средата, ходила е на какви ли не танци, балети (класически и модерен), пя по хорове, свири на пиано и китара, ходи на плуване, езда, ски, сърф, шах, рисуване, театрално ателие, писане на есета... Но хич не я вълнуват медали и класирания.

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 14:05 от Анонимен

# 76
  • В светлината на слънцето
И моите са минали през много неща, особено каката. Тя: почти 5 години тренира таекуондо (първият й треньор я обяви за сървайвър, защото е луда глава, вторият я караше да прави демонстративно лицеви опори, за да видят момчетиите как едно момиче може да направи повече от тях Mr. Green); 3 години танцува модерен балет - прекъсна, след което преди 2 години се върна към балета, та вече стават 5; 1 година беше мажоретка; 1 година учи класически балет; 5 години - плуване (смени двама треньори, а започна с идеята за синхронно плуване); близо 2 години тренира фигурно пързаляне (това й е страшна тръпка и продължава да го иска, но пък няма кой да я води всеки ден на тренировки в Зимния дворец, тъй като я готвеха за сериозен състезател); 1 година свири на китара плюс малко солфеж (това не го броя, защото беше домашно и от време на време се завръща към свиренето, а и се глезоти пред баща си, който е учителя в случая); с рисуване започна да се занимава от една година (пак не го броя, защото е домашно - там пък аз съм учителя, но понеже съм по-строга от татко й, при мен глезотиите не минават Mr. Green); една година учи английски във Фарос, прекъсна и от тази година ходи на Аво бел; трябваше да пее в "Бон-бон", но просто нямаше кой да я води по това време на репетиции и отпадна. От всичко изброено, нещата които категорично продължават да я вълнуват са: модерен балет, плуване, фигурно пързаляне, рисуване. А пее като змей, но категорично не иска да се занимава с пеене. На 5 години пееше перфектно оперни арии - само от слушане по тв, но тя е абсолютист като слух и с голям диапазон, та й е супер лесно. Но не иска да пее.
При него: 4 години тренира таекуондо (не иска да чуе вече за него), 4 години тренира футбол (харесва му), 4 години учи английски (нищо не научи, само отделни думи, но то и не беше много сериозно - в ДГ някакъв допълнителен курс), половин година свири на китара (умори се Mr. Green) и това е. Сега не иска нищо, а и аз не го натискам, че гледам първо да научи четенето и писането - знаете ни драмата там. Mr. Green

# 77
  • sf
Аз като бях малка минах през баскетбол, лека атлетика, пеене в хор, мажоретки, барабани, фотографски курс.... сигурно и още е имало, но съм забравила  Rolling Eyes та бързи ми писваше всичко и се отказвах след няколко ходения. Нашите винаги са ме оставяли да правя каквото си искам, та на нищо не се задържах и сега адски ме е яд.

# 78
  • Варна
Леле, девойки, скрихте ми шапката! Браво на вашите деца!  bouquet
Аз като малка бях всячески спирана от всичко, с изключение на СИП-математика в училище. Записвах се сама (понякога тайно, понякога напук) - ходила съм на спортна гимнастика няколко месеца (навехнах китка и спрях), на баскетбол, на хор, на театрално и на китара. Но трите последни неща като ученичка в гимназията. Затова и жертвам времето си сега, за да може Маша да опита от всичко. Каквото е поискала - станало е (освен плуването, но и него съм го обещала напролет като се пооправи кожата). Просто ми се ще и тя да направи усилие, а не само докато е забавно и лесничко да ходи... Иначе не се оплаквам - има интереси детето Heart Eyes

# 79
А мен никога не ме водеха на нищо и аз си го изкарвам сега върху децата.  Grinning
Нашите бяха прекалено ангажирани с работа, следване и специализации; отделно много ходеха командировки в провинцията и чужбина, наскоро майка ми разказваше как е сменила 3 задгранични паспорта навремето, защото са се препълвали с печати и визи.
И аз вкъщи с баба ми.
А най-много исках да съм балерина, бяха ме записали за малко, колкото да ми хареса и ме отписаха, тъкмо се научих да танцувам с палци. И няколко месеца на пиано и това беше.
Единственото нещо, на което се записах аз като по-голяма, беше стрелба с пушка. Не за да си отмъщавам, разбира се, просто имаше стрелбище в училището ни.  Grinning

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 16:20 от Анонимен

# 80
Морена, много хубави книжки си показала както винаги. По темата знаете ли дали обсерваторията в Борисовата градина работи и дали може да се посещава. Моята щерка има голям интерес към астрономията, но да си призная никога не съм я водила в обсерватория, пък ми се иска...
Дайв, и на мене ми беше криво когато моята госпожица се отказа от балета, ходи 3 години и се справяше прекрасно. Накрая обаче й омръзна и ходеше насила и без желание. Реших да не настоявам, но не ми стана приятно  Confused
Иначе и аз като малка сама се записвах на какво ли не - от народни танци до хандбал  Crazy Нашите не бяха много инициативни в това отношение. Може би затова сега дъщеря ми ходи на пиано, айкидо, плуване, зумба...   

# 81
  • В светлината на слънцето
Единственото нещо, на което се записах аз като по-голяма, беше стрелба с пушка. Не за да си отмъщавам, разбира се, просто имаше стрелбище в училището ни.  Grinning

hahaha Жаси,  Peace

Като се замисля, и аз май не съм минавала през много неща и затова сега давам зелена светлина на всяка идея или желание. Като дете пеех в "Пим-пам" (в първата формация, когато създадоха групата), малко на волейбол (1 година само), малко китара (3 години, защото всъщност исках пиано) и рисувах. Последното обаче беше много времеотнемащо, защото става дума за ежедневни многочасови уроци по графика, живопис, градски пейзаж, скулптура, перспектива, скици... И точно преди кандидатстването, обърнах палачинката на 180 градуса и се отказах, залитайки в друга посока - пак изкуство де. Рисуването ми остана като хоби. Blush

# 82
  • Sofia
Благодаря за вниманието Скай, Рони!  Hug
Скай, "Звездни разкази и игри" още не сме я чели, затова снимах. Шрифтът е дребен, та за четене не става особенно (освен на четец, ама не съм се научила как става номера Wink ), но все пак ще добиеш представа за книжката.

От тук нататък...

Днес беше на у-ще Гушкан.
Взели са буква Ж, по мат. на единици, десетици и т.н.  На диктовката - не писала хубаво.  Mr. Green
Това да са ни проблемите...

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 17:28 от Morena

# 83
  • София
"Звездни разкази и игри"
И аз я имах тази книга. Заради нея се записах на астрономия в Пионерския дворец и после дойде 10 и спряха дейността там. А заради тази http://media.snimka.bg/s1/4217/034678286-big.jpg?r=0 картинка, казвах че съм с прическа Горгона Медуза. Мерси за книжката, а и за спомена. Hug
И пианото отказах заради прехода, нямах инструмент в къщи, а премахнаха свободното свирене в читалището. Май и от волейбол се отказах по подобна причина, че все ни гонеха отбора от корт на корт, от зала на зала. За това пък после ходих на барабани, като Донси. После станах момиче и тръгнах по гаджета и приключих с извънкласната дейност. Laughing

На моето момче му се ходи само на спорт, но не е спортна натура и двата са му достатъчни на този етап.

# 84
А в Хиполенд има 40% намаление на някои Лего конструктори.
http://www.hippoland.net/top-oferti
Моят син хареса тези:
http://www.hippoland.net/top-oferti/lego-chima-gorila-mashinata-na-gorzan-70008
http://www.hippoland.net/top-oferti/lego-the-movie-duel-s-zheleznija-70807

# 85
  • Перник
И мен на времето на нищо не ме водеха - все нямаше кой. В нашето училище съм ходила на волейбол, лека атлетика, рисуване и ...кръжок по медицина. Затова аз искам Калоян да пробва различни неща, но аз самата нямам възможност да го водя и затова не настоявам много, защото татито ще измрънка, че всичко е на негов гръб. Той му е обещал да го запише на карате, но кога ще се случи това събитие, не е ясно - голямо избиране на треньор пада  ooooh! И аз като Лулу, заради четенето и писането не настоявам за друго.
Иначе, и той се отказва при първата трудност, което мен много ме дразни  #Cussing out

# 86
  • Sofia
Днес пуснах на Гушкан...
Скрит текст:
"Арабела" - два епизода и е запленена. Няма търпение за следващия епизод После разиграва филма...
И ние с татето гледахме и се смяхме.  Laughing

И след две книжки Лили чудото, днес започна Снежното еленче / Холи Уеб.
От няколко дни има дневна програма (по примера на едно домашно по роден край) и много добре ни се отразява на всички.  Sunglasses  Покрай нея и часовника ще научи скоростно, че нещо много ѝ се опъва иначе.  Mr. Green

Снощи късно по нова тв даваха "Евтиното е скъпо", ако не сте го гледали... голям майтап беше.  Joy Joy Joy...  Аз малко закачих от него и съм си го приготвила за тази вечер. Ако не пребори Мърфи...  Wink

# 87
Ronique аз съм водила Нико в нашата обсерватория, но му доскучава там. По мои спомени и на мен навремето ми беше чудно, къде ги виждат тези мечки, стрелци и разни други фигури. Но беше очарован от макетите на космически станции и сателити, които децата са правили и изложили в коридорите.

# 88
  • София
Ми че били братя близнаци... Тъй, а за тях какво важи, нали имате близнаци в класа, какво им е на тях особеното, питам? И тука вече: "Ами понякога се карат и се бият, друг път - не!"

Joy Joy hahahaМи правилно е забелязало детето, какво... Heart Eyes

# 89
  • София
Ние сме болни, с бронхит и на АБ  Sad
Тази седмица ще сме си вкъщи.
Вчера се чух с класната, питах я с какво да го занимавам вкъщи, за да не губи тренинг и съответно после да му е по-лесно наваксването. За щастие в момента половината деца са на ски-лагер и тази седмица няма да взимат нов материал в училище. Единствено каза да му обърна внимание със задачи по математика, които включват три събираеми; може и някоя диктовчица по български да направим, както и да упражнява азбуката на английски.
Днес е толкова хубаво времето навън, а как не можем да излезнем  Confused

Ако има други болнички, бързо оздравяване пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт