ПЪРВИ клас - 6 тема

• 58 684
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, бихте ли ми препоръчали материали за запознаване с Космоса и всичко свързано с него.
Да е интересно, независимо дали е филм, книжка или игра. Grinning

# 136
За нас са хубави някой филми за вселената. Но най-любим ни е филмът Вселена. Има го в колибка -http://kolibka.com/2.html  И филмът Експедиция до Марс. Въобще обожаваме всичко по темата.
Енциклопедии има много но често се повтарят едни и същи неща. Децата на тази възраст не разбират още колко големи са числата , а информацията е суха и статистическа. Ходихме преди време на едно място с Ники и прожектираха филм за планетните. Най- запомнящото се беше, че ако имаш голяяяяяма.. голяма вана и пуснеш Сатурн вътре - той ще изплува. Ами така трябва да им се поднася информацията на тях.
Та разгледай и вземи коя да е енциклопедия и не е нужно да трупаш от всички, защото нещата се повтарят. Има една книжка - Манга списание Защо. На тема Вселена. Един брой, Никс много го харесваше. Морена също препоръча по-горе две книжки. Ами това се сещам за сега, ако имате интерес ще допълваме в бъдеще.

# 137

Права си за енциклопедиите.
Ние ползваме една много богата, английска/аз превеждам/. Mr. Green Тя се харесва на цялото семейство.
Книжките на Морена ги мернах/май беше като че ли 1 за Космоса/- сега ще я изровя.
Но ми се иска да му намеря и нещо интерактивно.

# 138
  • Sofia
Защо не ви касае? Нали ги дават сутрин.
Нали си носи моята, та затова. Всеки ден. Simple Smile
В дните с плод/зеленчук взима каквото им дават и го хапва по пътя когато я взема.

# 139
  • София
Момичета, бихте ли ми препоръчали материали за запознаване с Космоса и всичко свързано с него.
Да е интересно, независимо дали е филм, книжка или игра. Grinning

"Космос" по НатГео. Поредица е, хубаво е направена. Не съм сигурна, че е подходяща за нашите дребчовци - в смисъл, сигурна съм, че Врячо не разбира всичко - но пък му е интересно, пък... каквото "хване".

# 140
  • Варна
Добро утро Simple Smile
Вчера като взимах Дребла възпитателката от занималнята ми даде за подпис поредните 2 контролни по математика. Много учудена останах, че освен "Отлично!"-то имаше и по една шестичка завъртяна отдолу! Shocked Нали нямаше да има оценки в първи клас! И докато се чудя и мая, чувам госпожата да казва на една друга майка: "Добре е, добре е - ето 5 и половина има!" Rolling Eyes Че и половинки... То вярно, че имат точки за всяка задачка и накрая броя точки общо е написан, ама толкова прецизни оценки с цифри... При вас така ли е, момичета?
Иначе Маша имаше 3 грешки общо на двете контролни. Едната: 17-12=3. Питам я не знае ли колко е 17-12, а тя: "5, бе мамо, много ясно... ти пък какви неща ме питаш! Laughing" Питам защо го е сгрешила тогава, а тя гледа и не вярва на очите си. После почна да ми обяснява как контролното било еди кога си в първия час и на нея мноооого й се спяло още. После гледам една задачка е сгрешила с броене на фигурки, а тя там се справя много добре. Обясни ми, че била писала първо 5 (правоъгълника) - верния отговор, обаче другите били писали 4 и тя си го поправила! Shocked Та дръпнах една лекция за подсказването и преписването... колко разбра ще стане ясно по-натам.
И последното нещо, което разбрах снощи е, че стои на последния чин! А тя никак не е висока! Освен нея на последното редче има 1 празен чин и 1 момиченце и 1 момченце. Момиченцето е наистина много високо (поне според моите критерии, но е към 140 см), момченцето също, но той освен това е и черната овчица на класа. И се чудя сега защо и мойто диване е метнато отзад. newsm78 Питах я дали не пречи на дисциплината, дали говори в час, дали не е втора по височина (което искрено я разсмя Laughing). Нейното обяснение: "Ами не, аз просто всичко си знам и не е нужно да стоя отпред - там стоят тези, на които госпожата трябва да им помага". Ама хич не й липсва самочувствие, нали  Heart Eyes

# 141
На занималнята им пишат "Отличен 6", но само толкова. Ако не е за отличен 6, е подпис. За мен това не е оценка в истинския смисъл на думата. Никс хич не го впечатлява 6 ли има, или подпис. Работи си той по нещата, къде добре, къде не толкова. Подписът е само повод да изясним кое не му е ясно.
Герка, не те разбирам какво имаш предвид под интерактивно?!! Книжката от Морена за джуджето Кнопкин е една чудесна основа в астрономията, не я подминавайте с лека ръка, само защото е ретро. За мен е по-ценна от коя да е енциклопедия със суха информация.

# 142
  • София
При нас няма никакви оценки. Когато госпожата е доволна от безгрешно направена работа пише "Браво!" и неин подпис има винаги. Когато нещо е грешно, поправя с червен химикал и слага подпис.
Няма думи "Отлично", "Много добър", както няма никакви цифри.
Това с 5 и 1/2 си е направо оценяване; не го одобрявам  Confused
А разпределението по чиновете при нас е съобразено с ръста на всяко дете. Моят син е дребничък и стои на втори чин; пред него на първия има едно момиченце. На последните чинове стоят най-едрите и високи деца, и така ми се струва редно да бъде.

# 143
  • Варна
Кали, абсолютно съм съгласна и за оценяването и за подредбата. Рано ми се вижда за тези оценки. Затова повдигнах въпроса... А за мястото в класната стая - какво да кажа - аз винаги съм била от дребните и чак в гимназията започнах да сядам по-назад. Иначе все на първия чин ме строяваха. Та ми стана чудно, че не я са я сложили на 6-тия чин - тя е 122 см все пак! Веднага ми мина през ум, че може да е заради дисциплината, но досега никой неин преподавател (треньор) не се е оплакал, че разваля дисциплината, че е буйна или нещо такова... Не знам... ще почакам още малко и ще повдигна въпроса пред класната. В този ред на мисли, РС няма ли да има в края на първия срок? newsm78

# 144
gerka ако имате възможност посетете Планетариум. Синът ми е ходил 2 пъти и е много впечатлен. Иначе имаме една хубава енциклопедия "Космос" от където още преди 2 години научи за планетите, звездите, Слънцето, Луната, спътниците, астероидите.
При нас оценки няма, само на някакъв тест за външно оценяване им бяха сложени оценки, въз основа на точкова система. А ежедневно госпожата ги оценява с печати _ много добре и отлично.  Д. често има печат "много добре" и препоръка от рода "старай се повече" - няма нито една грешка, но краснописа е уникален Mr. Green Често е събота прави само това  -преписва , трие, пак преписва, въпреки че според неговия си стандарт не пишел грозно Laughing

# 145
Обикновено има РС в началото на втория срок-за отчитане резултатите от първия.
 Аз пак се ядосвам на занималнята-по-точно с извеждането навън.  Ясно е ,че не може цял ден да с а затворени , тази седмица поне
има слънце и не вали. За обяд за 30 минути го разбирам(макар че
 те откарват и повече от час) ,но защо ги изкарват от 17 до 17.30
навън ? Снощи духа , то вече тъмно , половината и моя без шапка ,
 незакопчани якета. Казвам на госпожата не е ли студено, а тя били
положителни температурите ...   То вярно ,че аз съм зиморничава ,
ама от три дни пак ни протече носа и сега се боря с хрема .

# 146
  • Варна
Чудно как пишат така оценки... При нас госпожата рисува усмивки, пише "Отлично!" например, или Много добре, старай се повече!
Но най-любимо ми е как прави голяма шестица и я рисува като усмихнато човече с цветенце, трябва да снимам една да ви покажа. Беше още от първите "оценки" по писането на букви и синът ми страшно й се радваше Simple Smile

# 147
При нас също няма оценки. На домашните има усмихнати човечета и "Браво", ако са работили добре, а на самостоятелните работи в клас - "Отлично", "Много добре" и т.н.

Dive, ако детето вижда достатъчно добре от мястото си и се чувства окей там, аз не бих се притеснявала. Но е чудно наистина как ги подреждат. Моята дъщеря е доста висока и седи на третия чин  newsm78

Хубав петък, момичета Simple Smile

# 148
  • Перник
При нас госпожата в занималнята пише оценки в тефтерчето. Всъщност, не знам дали пише друго, освен 6 - ние само това получаваме  Mr. Green Преди обед работят основно в учебниците и учебните тетрадки, където госпожата слага печати за добре свършена работа.
Аз вече не знам на кой чин и с кого седи Калоян - от време на време ме уведомява, че си е сменил мястото, защото еди кой си негов приятел седял сам, че другарчето отсъствало. Госпожата явно няма нищо против. Разбрах, че един чин е отделен от редичките и сложен най-отзад и на него седи само едно момченце, което  не внимавало, говорело в час, пречело на другите. Не одобрявам особено този подход, но не съм учител все пак  Confused
За подсказването - вчера Калоян получил оферта да реши задачите на едно момченце срещу 1 лев  Shocked Последва дълго обяснение по темата, но подозирам, че след някоя и друга година ще почне да реализира нерегламентирани доходи  Laughing
Снощи ходихме по спешност на зъболекар - Калоян имаше разклатен зъб, удари се, при което зъбът почти падна, потече малко кръв, от което милият се "стресира". Не даде ние с баща му да махнем зъбчето, та се наложи да посетим специалист, където опищахме клиниката "не защото ме боля, а защото имаше кръв"...мъж...

# 149
При нас също няма оценки. На домашните има усмихнати човечета и "Браво", ако са работили добре, а на самостоятелните работи в клас - "Отлично", "Много добре" и т.н.
И ние сме така.  Peace Когато има "Браво!", понякога е придружено с "Можеш повече!" или "Старай се повече!".  Peace
За занималнята не мога да коментирам - Матей не ходи.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт