Дума дупка не прави, или за стойността на виртуалното общуване

• 14 774
  • 231
  •   1
Отговори
# 15
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Какво означава "да се носи отговорност" в контекста на темата?
Нещо като да дадеш компетентен съвет на някое майче как правилно да осолява новороденото си бебче.  Peace
Да, точно това ми беше в главата, пускайки темата Peace. Това или насаждането на расова и етническа омраза в емигрантските теми. Или почти катурването на голяма банка. И т.н.

Не бих искала темата да се превърне в отчетна "Аз не обиждам другарчето". Най-малкото всеки го е правил поне веднъж. За малко по-съществен вид отговорност питах.

# 16
Вече има прецедент във форума
Темата за домашно раждане беше налазена от разни, имащи се за богини и просветители, агитираха яко и в резултат едно бебе умря, имаше и  увредени родилки и новородени

# 17
  • В Космоса
Вече има прецедент във форума
Темата за домашно раждане беше налазена от разни, имащи се за богини и просветители, агитираха яко и в резултат едно бебе умря, имаше и  увредени родилки и новородени

Close

Мисля, че не съм навредила на никого до сега. Не си позволявам да давам "експертни" съвети. Отделно съм доста мнителна и всичко написано с категоричност тук взимам под съмнение.

# 18
  • София
Аз например съжалявам, че в една тема споделих оплакване от здравен характер. Получих стресиращи за моята лабилна психика коментари, щях да се свлека под бюрото... В крайна сметка излетях с 200 към личната си лекарка и се установи, че нищо ми няма.   Peace Това ми е за урок.
Също така никога, ама никога не бих пила лекарство, предписано ми от форума.  Wink

# 19
Акаша, ти може би
Но онези се бяха специализирали в промиването на мозъци на бременни и мъжете им

После едната намери ново поприще, обучаваше мамите как да правят децата си веганчета

Та както каза Куркума в друга тема и нуждата от прокурор, ето тази тема беше за прокурор и съд

# 20
Аз например съжалявам, че в една тема споделих оплакване от здравен характер. Получих стресиращи за моята лабилна психика коментари, щях да се свлека под бюрото... В крайна сметка излетях с 200 към личната си лекарка и се установи, че нищо ми няма.   Peace Това ми е за урок.
Също така никога, ама никога не бих пила лекарство, предписано ми от форума.  Wink
И аз съм се шокирала много от някои здравни съвети във форума  ooooh! Например лекуването на гъбички с всичко налично в хладилника,увито на тампон и поставено ясно ви е къде  ooooh! #Crazy

# 21
Премислям всичко, което казвам и много често решавам да не казвам нищо. Това е, разбира се, доста глупаво от моя страна, защото неосъществените думи и дела предизвикват катастрофална липса на последици.
Не участвам в "сериозни" теми, не се чувствам експерт по никакви въпроси.
Това, което казва W'A'S'P' за темата за домашно раждане е лудост просто. От една страна на агитиращите, от друга страна на безкритично четящите и взимащи съвети. В този смисъл, по-добре липса на последици, отколкото трагични последици...

# 22
В крайна сметка излетях с 200 към личната си лекарка и се установи, че нищо ми няма.   Peace Това ми е за урок.

В случая не си права. По-добре с 200 към лекар и да се окаже, че нищо ти няма, отколкото 200 човека да те успокоят, че нищо ти няма, а всъщност да ти има нещо и да си загубила ценното време, в което е можело да ти се помогне.
Един и същи симптом може да се дължи на случайно неразположение, но може и да е признак на сериозно заболяване. Работата на лекарите е да преценят и да уточнят кое от двете е, не на Сульо и Пульо по форумите. Отделно, че диагнози от разстояние даже лекарите не си позволят да поставят, само ССФ ги раздава смело и с килограми.

# 23
Какво означава "да се носи отговорност" в контекста на темата?
Нещо като да дадеш компетентен съвет на някое майче как правилно да осолява новороденото си бебче.  Peace

Даващият такъв съвет си мисли, че съветва правилно, също както всички други.

# 24
  • София
Сийке, аз си бях решила до ходя на лекар. Само че щях да го направя след работа, а не полуприпаднала от страх на обяд.  Grinning На никого не се сърдя. В случая аз съм си виновна.

# 25
Много трябва да се внимава със съветите, обаче Ирис е права, че дори даващият абсурден съвет си мисля, че дава правилен. Аз винаги казвам, че човек трябва да се обърне към специалист, а не към форума.

# 26
  • София
Определено мисля, меря и премълчавам.
Гледам дъщеря ми, която в момента прави първи стъпки във виртуалното общуване и първи глупости.
Някак е много по-лесно да обиждаш и да се държиш кофти онлайн, но трябва да се отучим от това, защото то не води до нищо добро.
Също така внимавам какви съвети давам.

# 27
  • Kопенхаген
Те тези където говорят са ясни, а ми онези които ги слушат и вярват, какво да кажем за тях  Laughing Тук се дават съвети за лечението на цялата фамилия, преписват се лекарства и др. подобни абсурди.

Приемем единствено препоръката за специалист в съответна област.

Една друга пък в съседна тема се учи от тук да кара кола  Grinning

Прекаленото общуване във виртуала би навредило повече от колкото помогнало.

П.П. Тук винаги казвам това, което мисля и не съжалявам за нито една моя дума.

# 28
Изумително е колко наистина опасни психари се врат из форумите. Едните, тролове, с цел да провокират и без грам притеснение дали и колко ще навредят на някого, другите - толкова глупави, че какъвто и съвет да им дадеш основният им, неосъзнат стремеж е да си вредят във всичко,  с което се захванат и то качествено!
Аз имам остър език и тук, и в живота, но тези които ме познават, знаят, че на никого не бих могла, не искам и не бих навредила. Понякога намеци не вършат работа. Опитваш се да си внимателен, да не напускаш рамките на добрия тон, но създанието е толкова самовлюбено или заблудено, че накрая изплющяваш мнението си като шамар право в лицето с надеждата да се стресне от остротата на думите и да превключи на нормален режим на мислене. Рядко се получава, но пък защо да не опита човек.
Много хора, тиражиращи се непрекъснато в публичното пространство имат толкова невероятно сбъркана представа за себ си, но държат да я натрапват непрекъснато и са силно изненадани, че са смешни на някого или някой не ги харесва. За такива, признавам си, сарказмът ми е болезнен, но никога не се опира на нещо измислено.Т.е. коментирам очевидни неща,  но по начин,  по който ги възприемам аз лично,  реални факти, които обаче обсъждам доста крайно,  признавам си. Това е въпрос на характер, на начин на възприемане и отразяване на света. Умен човек вероятно би се засегнал в първия момент, но би видял ползата за себ си. Най-неприятно ми е на мен самата, някой да ме "успива" колко съм невероятна, когато очевидно не съм. Опасността идва от това, че в зависимост от количеството интелектуален багаж може човек твърде много да повярва на ласкателите си и да се самозабрави.

Единствено некомпетентни коментари от здравен характер считам за особено опасни!

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 11:06 от Бижy

# 29
  • n/a
По тази тема ми идва наум една аналогия.
Пресичане на кръстовище със светофар.
Предполагам мнозина от нас го имат в жи-
вота си - държим детето си за ръка, обяс-
няваме, че изчакваме да светне зеленото
човече и че правилата трябва да се спаз-
ват. В този момент някой възрастен се за-
пътва да пресича на червено. Носи ли то-
зи човек отговорност за глупавата си пос-
тъпка? И да, и не. Да - защото всяко на-
ше действие Е в обществото и несъобра-
зяването е гадно нещо. Не само защото
не е съобразено, че има дете, което по-