Дума дупка не прави, или за стойността на виртуалното общуване

• 14 771
  • 231
  •   1
Отговори
# 30
Не съм анонимна.
Пиша неща, в които наистина вярвам и за които имам аргументи.
Давала съм здравни съвети, които лично съм изпробвала в/у себе си, семейството ми и детето ни и знам, че работят.
Примемам, че всеки има право на такова и това, че го е написал, не го имам за натрапване, а за споделяне и посочване на мотивите за него. Натам вече всеки си преценява. Големи хора сме. Дали ще е от нета или съвет от бабите, познати, приятели, човек винаги набира и информация от неспециалисти.
Това не може да се избегне.

П.П. За домашните раждания - аз съм страхлива, никога не бих родила вкъщи, всъщност никога не бих родила по естествен път, което изключва домашната обстановка, но смятам, че всяка жена трябва да има право на избор.
Много бебета умират и в болниците, дори заради болниците, никой не може да знае какво е щяло да стане, ако е родила там. Съдба.
Всеки вярва, че прави най-доброто за детето си, както аз и вие имаме болниците за сигурност, така тези жени си имат своите разбирания. И всеки е прав за себе си.

# 31
Човече, онази жена е имала тежко първо раждане, проблемна бременност и лоши показатели на детето в края и
И въореки това бе убедена да пробва сама в къщи и трагедията не закъсня
И въореки всички доказателства в мрежата, нямаше мерки от страна на прокуратура и сие

# 32
Ако се оплача, че ме боли глава и някой ми каже, че трябва веднага да се прегледам, защото еди кой си умрял от нещо си и симптомът бил точно главоболие, няма да хукна веднага към лекаря, но определено ще отида на лекар. Все пак всеки си знае здравословното състояние и един симптом може да е симптом и на леки и на тежки заболявания.

# 33
Човече, онази жена е имала тежко първо раждане, проблемна бременност и лоши показатели на детето в края и
И въореки това бе убедена да пробва сама в къщи и трагедията не закъсня
И въореки всички доказателства в мрежата, нямаше мерки от страна на прокуратура и сие

При проблемна бременост това развитие е очаквано, независимост къде е тя.
Прокуратурата също не прави нищо, когато лекар убие дете и родилка с очевадна грешка, а какво остава за такъв случай, в който няма как да се пророкува дали резултатът нямаше да е същия и в болница...

# 34
Ако се оплача, че ме боли глава и някой ми каже, че трябва веднага да се прегледам, защото еди кой си умрял от нещо си и симптомът бил точно главоболие, няма да хукна веднага към лекаря, но определено ще отида на лекар. Все пак всеки си знае здравословното състояние и един симптом може да е симптом и на леки и на тежки заболявания.

Съветите, които си даваме тук са именно с такава стойност, просто изразяваме мнение. Всеки има глава на раменете и знае, че крайната преценка и решение трябва да бъде само и единствено негова. Особено когато става дума за здравословни проблеми, тук може само да споделим опит, а не да поставяме диагноза.

# 35
Внимавам какво пиша... вече. Гледам да споелям малко лични неща и то безобидни такива - сега това какво съм готвила, какво ми е настроението днес и т.н. не ги броя за лична информация. И внимавам с даването на съвети защото оказва се, че често хем са поискани, хем после си крив, че си се изказал. Черпя информация от тук, но я пресявам внимателно, именно защото няма да тръгна да лекувам гъбички с наличността ми от хладилника, но съм сигурна, че много хора са се вслушали в тези съвети, колкото и парадоксални да са  Rolling Eyes

Напоследък не се включвам по сериозни теми, защото някак си всичко се видоизмени - сега не е важно какво се пише, мироглед и светоглед, а само как да настъпим другарчето по опашката, да се направим на по-интересни, което често провокира скандални постове и от двете страни на бойното поле. Няма съдържание, а само словесна агресия  Stop Няма как да пиша по подобни теми, да се изказвам и да показвам мнението си - оказва се, че никой не се интересува от това, а само от махленщината. Не знам защо стана така. Но вече съм си намерила по-лежерни теми, да става лафче и това е. Забелязвам и това, че хората толкова са се капсуловали, че не виждат по-далеч от носа си и се раздават едни съвети на кило, но само спрямо собствения ни нос и всичко що не е по нашите виждания е изключено и ненормално. Ако имаме добри отношение със свекървата, отсичаме, че няма как някой да е в лоши такива и сам си прави всичко. Ако е обратното, то е невъзможно да сме в добри отношения и биваме заклеймени като кофти шаблон на ССФ, кой знае какъв кофти живот имаме, ама във форума сме най  Rolling Eyes И още много примери мога да дам, но стана ясно за какво говоря и защо приемам вече форума като едно много странно място, но съм сигурна, че е абсолютно отражение на действителността. Абсолютно и неизменно.

# 36
Поради причини, които вие също сте изброили, изобщо не посещавам здравните подфоруми за раздумка, както и силно се ограничавам, да не кажа, че изобщо не давам акъл какви лекарства да се вземат, правя умерена забележка на хора, които са ми симпатични и ще ме разберат и те да не дават акъл и дори избягвам да споделям аз или моите деца какви лекарства пием.

А пък от СО се щадя неимоверно.

# 37
Аз например съжалявам, че в една тема споделих оплакване от здравен характер. Получих стресиращи за моята лабилна психика коментари, щях да се свлека под бюрото...

Че ти и да споделиш за доброто си здраве, пак ще те налетят пишман психоаналитиците да те диагностицират публично.  LaughingТо не е нормално да се чувстваш здрав, щастлив и позитивен.

Споделям това, в което наистина вярвам и/или това, което лично съм проверила и знам. Обичам да чета и такива коментари, когато питам за нещо конкретно.
А иначе няма гаранция дали ще сгреша или не, когато следвам съвет, прочетен тук. Имала съм доста повече  полза от четенето в този форум, отколкото вреда. Много повече полза. Е, не точно в Клюкарника...

# 38
Че ти и да споделиш за доброто си здраве, пак ще те налетят пишман психоаналитиците да те диагностицират публично.  LaughingТо не е нормално да се чувстваш здрав, щастлив и позитивен.

Съвсем вярно.

# 39
  • Другата България
Много хора, тиражиращи се непрекъснато в публичното пространство имат толкова невероятно сбъркана представа за себ си, но държат да я натрапват непрекъснато и са силно изненадани, че са смешни на някого или някой не ги харесва. За такива, признавам си, сарказмът ми е болезнен, но никога не се опира на нещо измислено.Т.е. коментирам очевидни неща,  но по начин,  по който ги възприемам аз лично,  реални факти, които обаче обсъждам доста крайно,  признавам си. Това е въпрос на характер, на начин на възприемане и отразяване на света. Умен човек вероятно би се засегнал в първия момент, но би видял ползата за себ си. Опасността идва от това, че в зависимост от количеството интелектуален багаж може човек твърде много да повярва на ласкателите си и да се самозабрави.
Казала си всичко, което мисля и аз по въпроса. Peace
Но не смятам, че има "опасност" от самозабравяне, по-скоро такава за останалите пишещи.
Като се самозабрави Пенка единственото, което ще произтече от това е, че именно интелектуалния багаж на останалите ще им "позволи" или "напомни" същата просто да иде в игнор листата.

# 40
Със сигурност няма да навредя на никого с виртуалното си участие. Съвети давам рядко и си държа на мнението. За да кажа нещо, значи има защо. За обидите не отрговарям, не е рядкост някой да се почувства лично засегнат, а аз съм говорила по принцип  Crazy

# 41
  • Galaxy 13197853088
А Карбовски го глобили, за думички.
http://dnes.dir.bg/news/diskriminatzia-martin-karbovdski-18215113?nt=4

# 42
Внимавам какво пиша, за да не навредя най вече на себе си.

# 43
Дума дупка прави.

Почти нямам анонимност във Форума, съвсем пък нямах и в един друг , произлязал оттук, в който пострадах и дълго ближех рани, защото се доверих.
За раждането у дома съм съгласна с W.A. S.P. Все не ми се вярваше, че може да бъде чак пък толкова подло и користно всичко. Мерки не се взеха.

Внимавам какво и къде пиша, най- вече, за да не подведа или навредя както на ближния, така и на себе си. 

# 44
  • София
Поради причини, които вие също сте изброили, изобщо не посещавам здравните подфоруми за раздумка, както и силно се ограничавам, да не кажа, че изобщо не давам акъл какви лекарства да се вземат, правя умерена забележка на хора, които са ми симпатични и ще ме разберат и те да не дават акъл и дори избягвам да споделям аз или моите деца какви лекарства пием.

Току-що се ядосах от една здравна тема. Не в Здравния де.
Аз писах - консултирайте се със специалист.
Другите - нищо няма, и братчеда беше така, ама още е жив и здрав.

Общи условия

Активация на акаунт