Дума дупка не прави, или за стойността на виртуалното общуване

• 14 768
  • 231
  •   1
Отговори
# 60
Недобросъвестност може да има при всякакви теми. Не знаех за случая на родилката. Все пак аз, когато изказвам мнение, предполагам че общувам с що-годе интелигентен човек.
Не давам категорични съвети и се надявам, че думите ми се отсяват. Ако не... не е моя вината.
Дразнещо е понякога ровенето в личните отношения и категоричността на някои.
Аз се старая да не го правя, но по теми като тероризъм, глобално затопляне, кучета, се отпускам и споделям моята позиция. Никого не съветвам там и същото мнение бих изразила и в реала. Но в тези теми си чешем езиците и е безобидно.
В теми, в които се иска "съвет" никога не съм била крайна. не мога да кажа "зарежи мъжът си, защото ми се струва дебил", защото потребителката най-вероятно пише в момент на афект, а и не представя 100% от информацията.
За болести пък съвсем. Единственото което предлагам е посещение на специалист и име на такъв, ако имам под ръка.

# 61
  • Ямбол
След виртуалното изсекване на Дари, която заяви, че ще се нагълта с хапчета и не иска да живее повече и след като тогава наистина се притесних, а тя ни се изсмя толкова брутално и нагло, вече нито се връзвам, нито се съобразявам дали отсреща чете някоя лабилна куха лейка и как би възприела думите ми.
С потребителите, с които по-често сме се засичали из темите и за които знам малко повече виртуална история, като че ли повече внимавам, но не винаги.
От друга страна, по въпросите, по които се чувствам компетентна не се спирам да заявя, ако видя, че някой греши с мнението си, дори понякога си позволявам и да съветвам на база моя опит.

# 62
Най не вярвам на такива изказвания. Някой напише ли, че само се забавлява, а е от доста време в същото това пространство, определено ми светна лампата. Човек се увлича в общуването, не може да избяга от себе си. По-скоро го възприемам като някаква защитна реакция от човека, все едно казва "аз не съм такъв".
факт, че хората в реалността са съвсем различни, отколкото във виртуалното пространство. Simple Smile Поне по-голямата част са така.

# 63
Абе, има здравни съвети и здравни съвети.
Едно е потребител да се оплаче, че има хрема или болки в гърлото и да помоли за изпитан метод за облекчение, друго е някой да търси диагноза или успокоение, че нищо му няма, за да си има оправдание да не отиде на лекар. Като го видиш такъв, как да не го нариташ да отпраши с 200 в час към най-близкия лекар?
Това и в реалния живот го има, за жалост. Появи му се на човек някакъв проблем, оплаче се на близки, те го успокоят, че нищо му няма и го посъветват да маже нещо, което на тях им е помогнало, да пие еди-какво си (или нищо да не прави, то само ще мине), нещата се влошават и се стига до тежки операции, ампутации и дори смърт.
Мога да разкажа доста конкретни случаи, но ще се въздържа, че и доста хипохондрици четат тук.
Те пък са другата крайност - от всяка муха правят слон и са апетитна хапка за тези, които мрат да се изживяват като лекари, без да са такива на практика (или недоучили студенти - те са най-опасните). И ръсят ли, ръсят съвети за лечение на килограм...

# 64
Преди да се регистрирам , години наред следях няколко интересуващи ме теми във форума , свързани главно с образованието на децата ни. Разбира се, 'хвърляла ' съм око и на други теми. Потребители, в желанието си да бъдат полезни /?/, понякога налагат мнението си или дават съвети с такъв тон , че могат да накарат  и най-полезната и оживена дискусия да замре. В този смисъл думата може да направи дупка. И не толкова с достоверността на информацията , а с налагането на собственото мнение, преднамерената грубост и удоволствието да си 'контра' на повечето участници в дискусията докато тя замре.

# 65
Повечето хора в този форум са някак озлобени, което на мен лично ми е много чудно. До сега не бях попадала на толкова злобни хора из виртуалното пространство, но явно тук всеки гледа да изпусне най-лошото от себе си, като развъдник на отрицателна енергия е тоя форум.  Laughing Но няма нищо, някои се храним от тези чужди емоции.  Laughing

# 66
След виртуалното изсекване на Дари, която заяви, че ще се нагълта с хапчета и не иска да живее повече и след като тогава наистина се притесних, а тя ни се изсмя толкова брутално и нагло, вече нито се връзвам, нито се съобразявам дали отсреща чете някоя лабилна куха лейка и как би възприела думите ми.
С потребителите, с които по-често сме се засичали из темите и за които знам малко повече виртуална история, като че ли повече внимавам, но не винаги.
От друга страна, по въпросите, по които се чувствам компетентна не се спирам да заявя, ако видя, че някой греши с мнението си, дори понякога си позволявам и да съветвам на база моя опит.

Лиляна, много хора се почувстваха така  Confused. За мен, не е направила кой знае какво с този пост, но четейки и пишейки във форума след него, би следвало да се появи в темата и да се извини. На всеки се случва да изперква, но да четеш загрижени постове и да не кажеш нищо беше тъпо.
Тя си получи урока де..., а и в нейния случай повечето хора знаеха, че е драма куин Wink.

# 67
  • Ямбол
Повечето хора в този форум са някак озлобени, което на мен лично ми е много чудно. До сега не бях попадала на толкова злобни хора из виртуалното пространство, но явно тук всеки гледа да изпусне най-лошото от себе си, като развъдник на отрицателна енергия е тоя форум.  Laughing Но няма нищо, някои се храним от тези чужди емоции.  Laughing
Много къса памет имаш или себе си се изключваш, като говориш за злобни и отрицателни енергии. Ти си Дари номер две.

# 68
Трябва да се нахраня.  /Шегичка./ Laughing Сега се замислям над думата "храниш" някого, когато му причиняваш отрицателни чувства. Колко точна дума.  Simple Smile
Най-интересното е, че най-отрицателно настроените хора, които причиняват най-много вреди на другите, точно те претендират, че другите го правят.  Thinking Истина е това, че всеки открива у другите собствените си недостатъци.

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 13:34 от EXIT_HUMANITY

# 69
факт, че хората в реалността са съвсем различни, отколкото във виртуалното пространство. Simple Smile Поне по-голямата част са така.
Мне точно.  Раздвоението на личността е диагноза...
Ти беше писала, че си си измисляла разни проблеми, за да се забавляваш,  а после като са разбрали хората нещо им се променило отношението и не ти харесало...

# 70
Ами аз мога да си пиша всичко, чудя се колко трябва да си наивен, че да вярваш на всичко, което се пише из интернет пространството... има хора  с толкова богата фантазия, че не можеш да се усетиш даже как тънко те работят.  Laughing
В тоя форум поне може да се получи достатъчно "храна". Никъде другаде няма такова изобилие от отрицателни емоции.  newsm68

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 13:34 от EXIT_HUMANITY

# 71
Ама много смешно, да. Да ти кажа, личат си психарите...  Mr. Green Получаваш храна, ама гледай да не ти приседне.  Twisted Evil

# 72
Ами да, психарите имат нужда от публика и си я получават.  bowuu

/Не можете да схванете тънката ирония./

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 13:35 от EXIT_HUMANITY

# 73
  • Ямбол
А какъв е този, който си измисля разни лудости, за да наблюдава и да се радва на реакции от измислиците си. Това го правят децата и психариите.
Т.е. някой тук си признава, че е психично нестабилен и това е някакъв напредък, защото има такива, които даже не се усещат колко са зле.

# 74
А вие защо му обръщате внимание? Това е все едно да видите човек с психични отклонения на улицата и да започнете да спорите с него.

Общи условия

Активация на акаунт