Дума дупка не прави, или за стойността на виртуалното общуване

• 14 780
  • 231
  •   1
Отговори
# 180
И с това, че изнесе на публично място инфо за някого

Не, не съм изнесла, цитирала съм публично изнесено инфо.
Попитаха ме напред в темата, обяснявам какво се е случило. И информирах модератор за предния ми постинг.

Последна редакция: вт, 03 фев 2015, 14:26 от Анонимен

# 181
  • Другата България
 Laughing Разбирам те.
Това, което аз исках да кажа, е следното :
Вие си имате някакви търкания и това си е между вас. Четете и пишете в теми, в които например такива като мен /с големи деца/ предполагам не пишат и не четат. Съответно там някъде или на подобни места тя/или ти/ изнасяте лично инфо, за което си носите отговорност.
Но прехвърлено тук, където и такива "клюкарки" като мен надничат, то става достояние на всички.
Разбирам, че потребителката е била некоректна, което не е редно и според мен.
Но пак поне според мен такива...сблъсъци, които са лични би било добре да са с ЛС. Peace

П.П. Знам, че не ти е важно, но това, че се редактира говори положително за теб самата.Понякога е по-добре да отвърнем на простотията или глупостта с пренебрежение и да отминем.

# 182
П.П. Знам, че не ти е важно, но това, че се редактира говори положително за теб самата.Понякога е по-добре да отвърнем на простотията или глупостта с пренебрежение и да отминем.

Да, има предистория. На няколко пъти там триха и модератори, даже се намесиха и админите. Но наистина си права за другото - "добре да отвърнем на простотията или глупостта с пренебрежение и да отминем".
Просто прекалено много се ядосах, защото касае децата, иначе бих махнала с ръка и отминала. Надявям се модераторите да са прочели предния ми постинг - махам го. Наистина няма смисъл да занимавам потребителите с нещо, което ме е засегнало лично.
Извинявам се на всички тук!

# 183
  • Ямбол
Няма какво да се извиняваш. Така или иначе напред в тази тема е станало дума за анирам* и за нейните вечни препирни с всеки и за всичко. Тя все с някой се кара, все търси сметка, все нейните деца трябва да са най. освен това го прави по много брутален начин, отворете ѝ профила, тя във всяка тема, в която участва,  се дъвче с някого.
Нищо лошо в изнесеното от Жасмин не виждам. Дала е прекрасен пример по темата.

# 184
  • Другата България
Няма за какво да се извиняваш, Жасмин. Peace

# 185
За мен това е новост - сблъсък с подобно явление. Познавам поне 20 души от форума лично, сигурно около 50 други през социалната мрежа, имаме групи по теми във Фейсбук, даже в нас са идвали на гости 5-6 съфорумки, в отлични отношения сме. С никого не съм имала такива ядове и неприятности, като с тази потребителка.

# 186
     Повдигам темата заради дискусията, която се водеше през последните дни в темата за въпроси към модераторите и администраторите.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=699073.5145;topicrefid=20
     Там се поставиха въпроси за защита на авторското право и сродните му права (АПСП), за задълженията и отговорностите. Твърдеше се, че собственикът на форума – юридическо лице, носи отговорност за нарушенията, извършени от потребител. Аз такива норми в закона не отрих (извън случаите, когато физическо лице е в служебно или договорно правоотношение с дружеството), но и не съм специалист по АПСП.
     Поставям въпроса тук, не от юридическа, а от житейска гледна точка.
     Трябва ли друг да носи отговорност за нарушенията на авторското право, които извършваме ние като потребители? Има ли механизми, с които тези нарушения да бъдат доказани (при липса на сигнал от автора и при липса на предписание от Министъра на културата)? Ако мислите, че трябва друг да носи отговорността - защо, справедливо ли е?
     И най-сетне, подобно твърдение не представлява ли подвеждаща информация, че можем, скрити зад никовете, да извършваме нарушения на авторските права докато сме във форума, защото отговорността ще носи друг?

Скрит текст:
Ще съм благородна и на юристите, ако посочат конкретни норми, които потвърждават думите на потребителя, с който влязох в спор. Допускам, че е възможно да греша. Поканиха ме поне три пъти да прочета закона, който съм чела, но пряк отговор на въпроса си не получих. Не открих и съдебна съдебна практика, потвърждаваща това твърдение.
За мен аргумент: „Явно не разбираш. Вземи отвори „Закон за авторски и сродни права“ и ще намериш отговор на въпросите си. По-добра обосновка от законът здраве му кажи.“, не е достатъчен.

# 187
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ето какво мисля аз- в сайт с правила и договорености между потребителите и администратора/собственика последният е длъжен да спазва И своите задължения, освен да изисква спазване на задълженията от страна на потребителите. В горния случай видяхме едно не особено елегантно измиване на ръце, съчетано с неуместен сарказъм и аура на самовластие. Щом толкова голям процент от потребителите в даден подфорум изпитва дискомфорт от един определен човек, щом този човек е заподозрян в предоставяне на невярна информация, щом тоа подозрение е предоставено на знанието на администратора, то той е длъжен да провери, а не да казва на засегнатите лица 'Докажете!". Защо, по дяволите, е администратор иначе?

# 188
  • Ямбол
Интересно колко е голям големият процент, при положение, че аз видях колкото негативни, толкова и положителни мнения.
И ако един администратор е проверил, каквото е трябвало да провери, смятам, че не е длъжен да запознава всички с резултатите на своята проверка.

# 189
"Проверих, няма нищо нередно" звучи доста по-добре от "Докажете". Звучи все едно сайта СЕ УПРАВЛЯВА от някого все пак. В момента това усещане за адекватен контрол липсва.

# 190
EXIT_HUMANITY, аз например не те знам, не те познавам и нямам никаква представа от творчеството ти. Предполагам, че малко след това включване, отново ще те забравя, защото интересното е там, където има взаимност, където хората се забавляват, където се опитват да се държат добре, дори и понякога да не им изнася нещо, където си помагат. Там тебе те няма и затова не съм те забелязала. Сигурна съм, че това важи и за много други хора. Илюзията, че всички ти обръщат внимание, обаче, предполагам трае кратко. И имаш нужда от още нова изява.
Така е и в реалността. Понякога, всред група хора, се намира един нещастник, който да седи отстрани и понякога си сваля гащите и си показва гъза. Интересно е, шокиращо, но кратко.  След това групата продължава, а този отстрани търси друго място, на което да си покаже гъза.
Joy
Онова с "Аз пръднах!" също е добро.
Гледам по-малко да вредя и повече да помагам. Рядко се включвам в много сериозни теми всъщност. Все още се заблуждавам, че се забавлявам. На мен лично много ми е помагано тук. Повече ми е помагано, отколкото обратното.

# 191
Пак изпитах носталгия по нет времената, когато всеки беше тотално анонимен. Това водеше най-вече до дискусия на самото мнение, а не след 3 контрааргумента да се намери услужлив потребител, който да сподели 2-3 лични детайла за пишещия.

Не че тези детайли правят аргумента невалиден, но го "отравят" и вече никой не коментира идеята, а човека.

# 192
buttinsky, жено, тъкмо бях забравила  hahaha

Пак изпитах носталгия по нет времената, когато всеки беше тотално анонимен. Това водеше най-вече до дискусия на самото мнение, а не след 3 контрааргумента да се намери услужлив потребител, който да сподели 2-3 лични детайла за пишещия.

Не че тези детайли правят аргумента невалиден, но го "отравят" и вече никой не коментира идеята, а човека.

Да!

По този повод искам да кажа - мили потребители, много ви моля да не ми пращате съобщения на ЛС с никакви детективски разследвания, никакви лични информации, никакви снимки и прочие.
Аз с когото искам да общувам, съм се свързала. И тук, и в реалния живот.
Не ме интересува кой, как, къде и защо живее извън споделената общодостъпна информация.
Бъдете така любезни!

Конкретно по нашумялата тема:

"Приятелските" намеци - "ако ти е помогнала, те разбирам" си ги спестете. Последните 10-12 години пътуванията ми не са били по-далече от Полски Тръмбеж.  Да, признавам на всеослушание, че Блед не я познавам, не я чета в На път, не пиша там и при все това, че от два дена знам за нея, тя ми е помогнала да си организирам круиз до Полски Тръмбеж.
С това смятам съм задоволила всяко любопитството на всички по темата Блед и я смятам за приключена.

# 193
.... щом това подозрение е предоставено на знанието на администратора, то той е длъжен да провери, а не да казва на засегнатите лица 'Докажете!". Защо, по дяволите, е администратор иначе?
     С написаното за спазване на задълженията съм съгласна. Дали е имало или нямало измиване на ръце  не е моя работа. Но с цитираното изречение не мога да се съглася. Не виждам от къде произтича задължението на администратора/собственика да защитава чужди права. Отделно, не виждам начин (ако авторът на правата не се е оплакал лично) някакъв администратор да направи проверката и да установи дали потребителят Х е нарушил чужда авторски права, дали някакъв друг сайт е нарушил авторските права на потребителя Х, или и другият сайт, и Х са нарушили нечии чужди права.
     Дори да се окаже законосъобразно (съмнявам се), смятам за несправедливо да се носи отговорност за чужди нарушения при липса на конкретни договорености в тази насока.

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 12:12 от Хърмаяни

# 194
Аз не говоря за авторските права, Хърмаяни. Говоря за правата на потребителите на сайта БГ-Мамма. Поне аз така го виждам- ако съзнателно в сайта се предоставя некоректна и подвеждаща информация, с това се вреди на неговите потребители и е работа на отговорните лица да прекратят подаването на въпросната информация. Ако няма такова подаване, съответно администраторът казва- "Съмненията ви са неоснователни" и с това случаят се прекратява. Аз такова нещо в конкретната случка не видях (това от позицията на съвсем страничен наблюдател, не знам въпросната Блед дали е измамница или не е).

Общи условия

Активация на акаунт