ДУБАЙ 8-ма тема

• 85 038
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • Русе
Да, така излизат сметките.  Peace

Когато пристигнете на летището в Дубай, обменете някаква сума на чейнч бюрото. А след това останалите пари ги сменете в моловете, където курса е по-изгоден. При пазаруване с дебитна карта не съм имала проблем.

# 166
Ние имахме проблем с теглене от банкомат с дебитна карта... Нашите дебитни карти са от белгийска банка, пробвахме една от БГ ДСК Маестро и тя не стана... Но с кредитни карти Виза нямаше проблеми... Така че с МАЕСТРО дебитни карти на банкомат не се знае дали ще може да изтеглите пари там... Иначе там може да обмените и евро, не сменяйте в Бг за долари и после там в дирхами, ще загубите от разликата.... От БГ купувайте долари или дирхами ако разполагате само с БГ лева... Другите валути - направо там сменяйте за дирхами...

# 167
мисля че ако предварително предупредите банката в коя страна ще ползвате картата,няма да имате проблем. Поне в нашия случай беше така. Английски дебитни карти на Лойдс-просто се обадих да ги отключат за седмица за Дубай. Това са мерки за сигурност за злоупотреби,но не знам дали с всички карти е така.

# 168
Здравейте, благодаря за отличните теми за Дубай и с риск да получа неодобрение ще попитам някой пътувал ли с налични лекарства от посочения списък по линка:

Някои лекарства и субстанции са забранени/контролирани при внасяне:
http://www.uaeinteract.com/travel/drug.asp

Ако се налага да ги носите с вас, трябва да имате предварително разрешение от МЗ на ОАЕ:
http://www.uaeinteract.com/travel/drugs.pdf

При намиране на лекарство от посочения списък как действат Дубайските власти.  Това с рецептите, медицинските експертизи ми се струва доста страшно, лекарството се купува в България без рецепта, но  е в списъка.

Моля Ви за отговор, полетът ми е на 31.01.2015 г.

# 169
  • sofia
Аз искам да попитам как стои въпроса с паркирането около суковете в центъра? Има ли паркинги или какви са правилата, за да спра на улицата?
Благодаря

# 170
За лекарствата, слагаш ги в куфара между дрехите и никой няма да се интересува какви са точно...  Mr. Green
Ако сте само с ръчен багаж - същото... Еее предполагам са по 1-2 блистера, а не цяла торба лекарства... Аз носих лекарства за всеки случай в един несесер в дамската ми чанта и никой не ме е питал, нито ми ги е вадил и проверявал... А чантата ми мина през скенера.... Даже капки за нос имах...

# 171
С дебитните карти има проблем само ако искате да теглите,за плащане няма разлика кредитна или дебитна.

# 172
Във връзка с лодката във фонтаните-на 100% си струва,особено вечер.Усещането е съвсем различно.Да не говорим пък,че гледаш представлението на фонтаните от първия ред.Всеки сам си преценява,разбира се,но все пак,нека да изказват мнение хора,които са го направили.Хубаво е това да се отнася за всичко-който е посетил нещо,той да казва струва ли си или не.И дори тогава пак трябва да не се приема на 100%,защото всичко е субективно.

# 173
Във връзка с лодката във фонтаните-на 100% си струва,особено вечер.Усещането е съвсем различно.Да не говорим пък,че гледаш представлението на фонтаните от първия ред.Всеки сам си преценява,разбира се,но все пак,нека да изказват мнение хора,които са го направили.Хубаво е това да се отнася за всичко-който е посетил нещо,той да казва струва ли си или не.И дори тогава пак трябва да не се приема на 100%,защото всичко е субективно.

До колкото си спомням по време на представлението,разходката с лодка е приключила

# 174
  • sofia

До колкото си спомням по време на представлението,разходката с лодка е приключила
http://www.burjkhalifa.ae/en/DowntownDubai/TheDubaiFountainLakeride.aspx
Бъркаш
Имам билети, та за това съм сигурна

# 175

http://www.burjkhalifa.ae/en/DowntownDubai/TheDubaiFountainLakeride.aspx
Бъркаш
Имам билети, та за това съм сигурна

Ok,но пак казвам че лодката ще е спряла  Peace
Не случайно първата разходка започва в 17.45,а първото представление е от 18.00

# 176
И аз мисля, че по време на шоуто на фонтаните лодките не се движат.... То и няма как и къде да се движат между фонтаните... newsm78 А и не ги видях... Те се движеха през другото време,  напред-назад... Mr. Green Само не разбрах колко време те возят за тези 65 дирхама?

# 177
И аз мисля, че по време на шоуто на фонтаните лодките не се движат.... То и няма как и къде да се движат между фонтаните... newsm78 А и не ги видях... Те се движеха през другото време,  напред-назад... Mr. Green Само не разбрах колко време те возят за тези 65 дирхама?

До колкото си спомням не повече от 10 мин

# 178
Разбира се,че не се движат по време на шоуто,но какво от това?Преди това те разхождат в езерото и до места, където няма достъп пеш.Вечер е много красиво,има огньове във водата.Спират на средата и лодкаря ти прави снимки на фона на кулата.И най-важното,по време на шоуто са встрани,но на средата на линията на фонтаните,картината е  различна,бях ги гледала 2 вечери вече.Разходката не е приключила,много добре си спомням,защото бях там преди 20 дни.Около 20минути возят за 70дирхама.Толкова струва и лодката в Мадинат Джумейра горе-долу за същото време-нима и това не си струва?Никого не убеждавам,всеки си решава,хубаво е,ако имате възможност.Не бих изказвала мнение,ако не съм го преживяла. Намирам за странна тази насмешка-движели се напред-назад..-а как по точно да се движи лодка в езеро?Пак казвам,никого не убеждавам,но ние имахме възможност да сравним гледката встрани и във фонтаните,и всички бяхме много впечатлени.Затова го предлагам като възможност,пък който иска да порасъждава.

# 179
  • София
Не съм била в лодка  в езерото пред Мол Дубай/и Бурж Кхалифа/. Но бих препоръчала на всички, които могат да изживеят това удоволствие. Нали за това отиваме тук и там. И ако може , всички да споделят отзиви. На един ще му хареса, на друг-не. Peace   

Общи условия

Активация на акаунт