ДУБАЙ 8-ма тема

• 85 036
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • Lovech
ЗДРАВЕЙТЕ И АЗ ДА ПОПИТАМ ЗА ПРЕДСТОЯЩОТО ПЪТУВАНЕ, ИМАМЕ БИЛЕТИ ЗА ЗАЛЕЗА В 17:30Ч. А ЗА ЛЕЗА Е В 18:05, ДАЛИ ДА ПЛАТЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ЛОДКИТЕ И АКО ДА ЗА КОЛКО ЧАСА, СЛЕД КАТО ЗАЛЕЗА Е 18:05, ПРИМЕРНО ЗА 19:00 ДОБРЕ ЛИ Е? ЩОМ НА КРЪГЪЛ ЧАС Е НАЙ-ХУБАВО ШОУТО.
ИЛИ НАПРАВО НА МЯСТО МОЖЕ ДА СЕ ПЛАТИ?АКО Е НА МАСТО КЪДЕ СЕ ПЛАЩА ЗА ЛОДКАТА И ПО-СКЪПО ЛИ Е? И ПОСЛЕДЕН ВЪПРОС ЗА ЛОДКИТЕ, ЗА КОЛКО ЧОВЕКА СА? АКО Е ЗА 20МИНУТИ СИ ЗАСЛУЖАВА, НО ЗА 10 ПО-СКОРО НЕ....

ВЧЕРА КАТО СИ ПРОВЕРИХ ИЗВЛЕЧЕНИЕТО ОТ СМЕТКАТА СЕ ЗАЧУДИХ ЗАЩО СА ДРЪПНАЛИ ПО 205 ДИРХАМА НА ЧОВЕК, КАТО ПИШЕ ПО 125, НО ПОСЛЕ ПРОЧЕТОХ , ЧЕ 125 Е ДО 17..00Ч, СЛЕД 17.00 Е ПО 200, А НА МЕН ПО 205, 820 ЗА 4 ЧОВЕКА..НЕ СЪМ ЗА 4-ТЕ ДИРХАМА, НО И СКАХ ДА СИ НАПРАВЯ СМЕТКА КОЛКО ТОЧНО Е ДИРХАМА КЪМ МОМЕНТА СПРЯМО ЛЕВА И СЪОТВЕТНО МАЙ ЩЕ ПРОПУСНЕМ СЛЕДОБЕДНИЯ ЧАЙ В БУРЖ АЛА РАБ, ЧЕ Е ПО620 ДИРХАМА , КОЕТО Е ПО 285ЛВ, НИЕ СМЕ ДВАМА ЗА 600? НАЛИ ПРАВИЛНО СЪМ РАЗБРАЛА... newsm78 #Crazy
БЛАГОДАРЯ

# 181
  • sofia
Писането с големи букви се приема за крещене, защо викаш?

# 182
Абсолютно съм съгласна с Mayya-да споделяме това,което сме преживели,а всеки,който се интересува, сам си прави изводите, и си преценя възможностите.

# 183
Лодките са за  10 човека.Ти си прецени според програмата ви за колко часа да си запазиш.Ние имахме резервация за 9,00 последната вечер,това беше подходящ романтичен завършек на пътуването ни.Тъй като билетите се купуват от същото място като тези за кулата,предполагам,че принципът е същия.А билетите за кулата там бяха 400дирхама,т.е на място е доста по-скъпо.

Последна редакция: вт, 27 яну 2015, 19:47 от brazilia

# 184
  • София
Странна работа! Изчислявам колко струва таксито от летище Al Maktoum до Citymax Al Barsha и два калкулатора дават доста различни цени. Калкулаторът от официалния сайт на RTA/който е даден на първа страница под таксита изчислява към 142 AED, а http://www.taxifarefinder.com/main.php?city=Dubai-UAE&from=A … 5.203990999999974

дава около 97 AED макс.  newsm78. Някой да сподели колко е платил наскоро моля.
И за друго разстояние от 32 км ми дават 119 AED първият и 67 AED вторият. Хич не ми се връзват тези 1,71 AED/km на цените от официалния сайт.

# 185
От летището до Citymax Al Barsha  таксито ни взе около 100 дирхама, не е в никакъв случай 142 дирхама.... Внимавай какви таксита вземате, имат и луксозни с по-високи тарифи.. Вземете с шарените покриви - сини, зелени, жълти и т.н., еднакви са им цените... Peace
А имахме случай в Абу Даби когато ни вози и не ни взе пари, защото му се повредил апарата... Много готини хора са....  bouquet

# 186
  • София
lunna pateka   bouquet. Нещо се притесних, уж били евтини такситата, а точно официалният сайт ги дава почти двойни.

# 187
Евтини, евтини, но ако ги ползвате нон-стоп за тези големи разстояния в Дубай и Абу Даби, не излиза много евтино... Поне нашата сметка накрая показа това... Mr. Green Метрото излиза наистина много евтино и рент а кар също... Ние за цял ден обикаляне в Абу Даби заредихме за 17-18 дирхама общо бензин... А за такси от летището до Citymax Al Barsha (около 38км) платихме 100 дирхама... Така че таксита по-добре само за къси разстояния или когато сте с багаж.... Peace

# 188
  • sofia
На мен от хотела ми искаха 80лв за шатъл, а кола под наем 211 за 7 дни

# 189
 lyuba84, вие в Citymax Al Barsha ли ще бъдете? От там първо ми писаха, че цената на шатъла е 100 дирхама и аз се съгласих понеже излиза колкото таксито. Но когато им писах и пратих попълнената тяхна бланка, за да резервирам шатъла, те ми отговориха, че цената му е не 100 дирхама, а 200 дирхама в една посока.. #Crazy Въобще много некоректно постъпиха и ние се отказахме и ползвахме такси... Луда работа... Mr. Green

# 190
  • sofia
Не, в старата част ще сме, но според мен не ме разбраха за кое летище говоря Simple Smile
Как се справят с английския арабите? С хотела проведох.....труден разговор, а смея да кажа, че пиша и говоря повече от добре( не ми е майчин за това не се изкаазвам по-силно)

# 191
Нямат проблеми с английския, там се учи в училище... Но в Дубай има много работещи от други страни, от цял свят и може някои от тях да не знаят добре английски....  В такситата също говориха добър английски, а не бяха местни... Навсякъде надписи и менюта бяха на арабски и на английски...

# 192
  • София
Не, в старата част ще сме, но според мен не ме разбраха за кое летище говоря Simple Smile
Как се справят с английския арабите? С хотела проведох.....труден разговор, а смея да кажа, че пиша и говоря повече от добре( не ми е майчин за това не се изкаазвам по-силно)

Това да не те учудва. Обслужващият персонал е от къде ли не по света. На някои определено трудно им се разбира, най-вече заради произношението. Например: спийд бот се произнася като спедбол, сийт белс като сибе, много примери мога да дам, но няма смисъл. Странното за мен беше, че колкото по-неразбираемо говорят, толкова повече се дразнят, че не ги разбираш и питаш: екскюз ми   Laughing
Супер яко Mr. Green беше като в един рейс трябваше да превеждаме на англичани от Лийдс казаното от шофьора на автобуса.
В хотелите говорят разбираем английски, ама ако си започнала с перфектни времена, забрави. Peace
Въобще, давай по-леко. Peace

# 193
Здравейте,

Благодаря на всички ви за темата, аз се завърнах и се псравих чудесно благодарение на вас !

Та докато ми е в главата :
Добър плаж остава  Al Mamzar park beach , стигнахме със зелената линия до спирка Stadium и после такси под  20 беше в посока, но са добавили още един ден само за жени вече са понеделник и сряда, защото Jumerah park beach е затворен(и не само, затворени и са други части от този плаж).
На нас много ни хареса и  free плажа на Марината.

Пътувах самостоятелно с две деца и нямаше никави проблеми.
Мога да ви препоръчам да си взимате хотели със закуска, поне в нашия беше много добра.
Носих голямо количество живото-спасяващи лекарсива, които са само с протокол и никой не ме е спрял или попитал какво е това.
Адаптери има във всяко магазинче, включелно в малките, но има и в самите хотели, трудно ще намерите хотел,  в който да няма или да не ви дадат.
Това което ми направи впечатление, че минималната цена е 15 дрихами, Simple Smile топка сладолет 15~18, сок 18~25 и така.
Лодките в Дубай мол са не повече от 5~6 и ако искате да се возите на абра по добре го направете в арабската венеция, а не там и разбира се задължително на Greek канала.

Ако имате въпроси и мога да помогна съм насреща.
Последна забележка, разстоянита са наистина огроми просто да го отбележа и аз, не го вярвах докато не го видях.

# 194
MayyaI, ние бяхме с един тинейджър току що взел сетификат, много надъхан и се налагаше да им превеждаме.
Всички говорят английски, да не е добър , но е разбираем и се опитват да те разберет и помогнат.

Още нещо, като се връщахме с автобуса от Абу Даби имаше голяма опашка, първо жените се качват без да чакат , а ако случайно сте семейство с дете/деца се качвате и преди тях, цялото семейство.

Общи условия

Активация на акаунт