НОЕМВРИйчета засмени се местят в "Родени"

• 49 668
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Нашата кака вече изкара един вирус още декември. Нас обаче не успя да зарази. Сега аз карам нещо грипоподобно. От къде го намерих не знам. Другите малки и големи наоколо не проявяват още признаци. Дано не цъфнат и те, че какво ще правя не знам.

# 136
Харви Карп и ние го практикувахме и ме спаси. Преди да го повиваме се будеше страшно ядосан по 15 хиляди пъти нощем и ми беше много трудно да го накърмя и издишах емоционално. След като започна да спи повит спря да се буди толкова и скоро след това започна да прави почивка от 6 часа. Вече не го повивам, защото няма повивала негов размер и е готов да се обърне настрани (тогава повиването става опасно). Пак си спи 6 часа нощем, но му е малко по-трудно да заспи, затова аз се гушкам до него.

Бял шум ни помагаше също, а люлката я пусках на максимум. Свекърва ми беше ужасена от тези методи. Според нея люлката се люлее лекичко, а на бебето се пее тихичко Simple Smile

Ако ще повивате, имайте предвид, че бебе повито с обикновено одеало, се разповива лесно и може да си го метне на лицето, което е опасно. Затова трябва да се наглежда докато спи така.

# 137
  • София
Ох, от 3 дена не мога да се наглася да пиша...

Искам да се похваля, че най-накрая спря да ме боли като кърмя! Само два месеца отне. Има надежда, момичета.  Hug
Честито! Искрено се радвам за теб, защото много добре разбирам какво е.  Hug

Боян пък от 2 дена се опитва да си направи режим на хранене през 4 часа и аз съм супер хепи  Sunglasses
Всеки ден ходим поне по 2 часа навън и той после продължава да си спи в количката.

Вчера бяхме на консултация и официално е 6.250кг, 59.5см на 3 месеца и 2 дена. За месец и една седмица е качил 1.800  Crazy
Ваксини ще слагаме другата седмица, че таткото беше болен тия дни и искам да съм сигурна, че малкият е ок.

За спането - Боян за това спи по корем, че иначе му пречат ръцете, но напоследък и това се променя. Като го накърмя и той е заспал (нощем, щото през деня спането ни е драма) и си остава настрани, като по някое време се завърта по гръб и спи така 2-3 часа. После промрънква, аз го обръщам по корем и спи още 2-3 часа. Така си прави 5-6 часа пауза нощем, но не всяка нощ де Crazy
Биберон така и не пожела да ползва, но и аз не съм настоятелна де, то ще ми се върне обаче - много трудно заспива денем, ако не е в количката...

# 138
  • София
Така като ви чета моето май е от най-поспаливите през деня. Като излезе навън заспива като пън и след това вкъщи продължава. По дълга пауза от 4-5 часа прави вечер в повечето случаи, но след това през нощта спи горе долу като изключим буденето когато огладнее. Ако не си вземе съня е ужасно кисел и хленчи.

Kaisia, защо не пробваш да го сложиш на балкона добре облечен в чувалче дори и за 20 мин. Навън повечето деца спят много добре. След това като го внесеш вътре го разсъбличаш лекичко докато спи.
Аз май нещо се разболявам. Взех си осцилококцинум, дано утре съм по-добре.

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 23:00 от ~Саня~

# 139
Здравейте, мами!
Срам не срам, ама да се запиша и аз в новата ни тема па макар и на 10-та страница Simple Smile Но просто ми е по-лесно във фейса да влизам и да пиша
Не съм чела какво сте писали, но се надявам всички бебенца да са добре, а мамите спокойни и щастливи.
Темата е чудесна!  bouquet

# 140
Момичета от снощи съм с температура и болки в гърлото, и мускулите. На 38,2 ме втресе, след 1 парацетамол свалих малко, но цяла нощ си поддържах. След малко ще ида на лекар да ме прегледа и да каже какво мога да пия друго. Дано само да не зарязя и малката.  Sad

# 141
  • Бургас
И аз съм болна, но поне нямам температура. Адски много обаче ме дразни гърлото. Пия чай с много мед и се надявам да мине бързо, без да заразя някой вкъщи.  Tired
Николета спи много малко през деня, има около 2-3 дрямки за по 30 мин. Ако сме на разходка си спи през цялото време, но влезе ли си вкъщи сме "А-гу"ь още от врата Heart Eyes
През нощта продължавам да кърмя и нямам намерение да ограничавам нощното хранене поне до около 6-ти месец, когато мисля да захраня с оризова безмлечна каша.  Peace
 jivotinche, вие направо ме разбихте с наддаването на юнака- пу пу пу  Hug
На Kaili, Жи и дъщеричката на  Kaisia бързо оздравяване!

# 142
И аз се доредих най-накрая... На всички болни - гуш и бързо оправяне.
Като чета бебоците ви какви са кукуряци, моята девойка е точно обратното.... Храним се на 3 часа и м/у храненята и се събира макс 1 - 1:30 часа да будува, само спи. Като новородено е  Whistling
Някоя мама беше писала за коликите, че са се върнали, еми и ние така. Мислех да спирам капките, защото седмица не беше ревала грам, от два дена обаче е ад... и през ноща почна да реве, което до сега не беше правила Sad

# 143
Вики, какви са тези насоки за успокояване на ревящо бебе? Не съм чувала. Моля те сподели   bouquet
Жи, ето инфо тук:
http://www.namama.bg/article-metodut-na-d-r-karp-bebetata-vse-pa … -uspokoyavane/162
http://www.namama.bg/article-povivaneto-nai-vazhnata-chast-ot-us … stlivoto-bebe/262
 Peace

# 144
Книгата на Харви Карп я прочетох още докато бях бременна, повивахме на няколко пъти, ефект наистина има. Но след като откриха проблема с тазобедрените стави  първото, което ни попита лекаря е дали е била повивана, проблема при нея е от седалищното полжение, но ако повивате се надявам че сте ходили на ортопед и нямате проблем със ставите, защото повиването може само да влоши нещата.
И при нас коликите се завръщат, бяха отшумяли. Вчера плака цял ден, направо ме побърка. Навън спи като път, но времето е ужасно и тя е със сополи, така че тези дни не сме излизали. И аз пия осцилококцинум, че усетих че започвам да се разболявам, но го пресякох. Бързо оздравяване на всички, дано да няма болни бебета.

# 145
  • Бургас
.

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 16:55 от *Sesil*

# 146
Има начини да се повиват само ръцете, а краката да останат свободни. Има и специални чувалчета за целта.

# 147
Има начини да се повиват само ръцете, а краката да останат свободни. Има и специални чувалчета за целта.

Доколкото знам се повиват само и единствено ръцете. Крачетата трябва да са свободни или леко разкрачени.
И на нас ни пречат ръцете. Много бича да си смуче ръкавицата или пръстите, но и много им се ядосва и се нервира.  Редовно за приспиване й прибирам ръцете, особено лявата - само нея смуче.
Вики мерси за линковете. Аз явно съвсем несъзнателно ползвам тези методи, просто от опит съм ги установила, но не винаги действат.
Аз вече съм сериозно болна (температура 39 и зверска кашлица  ooooh!) и само се надявам да не заразя никого наоколо. Praynig

# 148
хмм някой ли ми изтри поста???

# 149
хмм някой ли ми изтри поста???
Никой не го е трил,просто си писала в предната тема.Явно по погрешка.

Общи условия

Активация на акаунт