НОЕМВРИйчета засмени се местят в "Родени"

• 49 661
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • тук и там
И аз ще захранвам към 6-я месец.Моят син не спи през деня и това е.Нищо не мога да свърша през деня-нито да изчистя,нито да сготвя като хората,и на всичкото отгоре заспива и късно-към 12-1 ч чак.Чакам вечер мъжът ми да се прибере от работа и се чудя кое по-напред да направя,но тя и каката си е тогава в къщи и лудницата е пълна...,налага се да  го чакам да се прибере дори и за да вляза в банята  #Crazy

# 121
Каисиа и ие сме така.Вчера Алекс се наспа в 4ч сутринта и започна да гука.През деня спа общо около 20 мин,въпреки че бяхме навън 2ч.И снощи заспа чак в 23ч.Явно момчета не са от поспаливите.Аз готвя предимно на фурна,да не е нещо сложно и да изисква моето присъствие.Събота и неделя може нещо по-сложно докато таткото го гледа.

# 122
Каисия, мятай го в количката и парка  Laughing, това е положението  Laughing Ние навън спим непробудно, кърмя я в парка и продължаваме със спането. В къщи е пълен батак  ooooh!, ама чакам да се развали времето и да не става за излизане, та тогава ще оправям

# 123
  • тук и там
Страх ме е да го извеждам-доста студено ми се струва и все сме  вкъщи,само ходим да прибираме каката от градината от време на време.Каката е със астма и все е болна,и за това гледам поне в началото да го пазя.Закаляването е добре,ама аз самата съм зиморничева и не ми е комфортно навън,а и ако съм навън пак нищо няма да мога да свърша във къщи,поне да съм на топло Simple SmileТо ако сме само трима,все ще се оправя-поне вечер,когато таткото се е прибрал,ама сега освен всичко друго и  само вървя след каката,навсякъде трохи,пръстчета по стъклата,играчки навсякъде ooooh!

Последна редакция: чт, 22 яну 2015, 12:44 от Kaisia

# 124
Здравейте девойки,

Аз смятам да захранвам 6-я месец живот и здраве! Със зеленчуково пюренце - картофче с още нещо:) Сокове не смятам да давам преди това. Мисля, че всеки си избира кога и с какво да захрани. Педиатрите тук казват, че до 6-я месец само мляко се дава, после се захранва. Майка ми ме е захранила на месец и половина с кисело мляко и овесени ядки  Laughing

Моята девойка спи през деня, но само ако е в количката си и я люшкам докато заспи, иначе сама да си заспи не мога да си го представя даже Crazy

Ние излизаме навън всеки ден, понякога само за да приберем големите от училище, но тези дни не ми се струва много студено и поне един час циркулираме навън. Ходя и на пазар с бебето.

А иначе вечер впрягам всички подред да забавляват малката, за да мога да сготвя и т.н.  Joy

# 125
  • София
Аз готвя предимно на фурна,да не е нещо сложно и да изисква моето присъствие.
И аз не готвя много завъртяни неща защото нямам време и нерви.

От седмица имам тенджера под налягане и вече ме е яд защо толкова се ослушвах и не си взимах.
Котлоните ми са с таймер - слагам нещата в тенджерата и пускам брояча. И става много по-бързо всичко. Е трябва малко са свикна колко точно вода да слагам, но това е бял кахър.

# 126
Аз се ядосвам, че в кухнята ми е студено и не мога да водя малката там за да ме гледа докато приготвя продуктите. Само я дебна да заспи за малко за да изтичам и да сложа яденето, като гледам по прости неща да готвя, дето не искат присъствие. Лошото е че понякога покрай нея забравям че съм сложила нещо да готвя и аха да стане беля. Веднъж сложих да преваря вода, а после заспахме двете. Ставам след 2 ч. и тенджерата е готова за боклука.
Иначе и аз мисля да захранвам към 4-5 м. с картоф.

София прави един по дълъг сън през деня и после само придремва за кратко. Днес спахме сутринта от 7,30 до към 9 ч. Следобед излязохме на разходка с идеята да спи поне 2 ч. ама не - само 30 мин. дремна.

# 127
  • София
При нас са хол и кухня са заедно. Е трудно се маневрира заради играчките, но пък ми е лесно да ги наглеждам всичките.
Ей сега малкият си нареди колите в колона. И после изсипа и едно лего-криейтър на пода уж да реди. И не дава нищо да се прибира.

# 128
И аз ще захранвам след 5-6 месец с картофено пюре. Каката също я захраних на 5 м. така, като слагах в пюрето кърма. Исках дори на 6 м.,но трябваше да се връщам на работа и се наложи да избързам. Вода и сокчета не съм давала до тогава.

# 129
Днес съм като зомби  Mr. Green, снощи се събуди в 2.00 наспана  и край до сутринта игра и гукане, добре че поне не реве, а само мрънчи. Това се случва вече втора нощ и ако и стане навик, не знам ... Tired. Сега е заспала от сутринта непробудно, дори и яденето в 10.00 си пропусна  ooooh!, а аз през деня не мога да заспя, поне използвах времето да се изкъпя и да понашетам малко. След обед ще я изкарам навън, само че аз залитам от неспане  Laughing Laughing Laughing, ама това е положението.

Така като ви чета и май напълно се отказах да давам сокчета, макар нашата докторка да се опитва да ме убеди, че е много важно и полезно, да се дават  витамини и то на зимно бебе  Thinking, ама те пък едни витаминиии... по-скоро нитрати, знам ли и аз вече

# 130
Аз също смятам да захранвам от 6 месец, според мен е абсурдно даването на сокове ( плодове- захар, целулоза) на толкова малко бебе. То голям човек го дразни стоха като хапне плод, та какво остава за толкова малко човече.
Rapuncelll, това което тие казала лекарката аз лично не го приемам, единственото от което има нужда бебето е  кърма, в която има всичко от което детето има нужда във всеки един момент.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=759335.0 това са темите за захранването
Малко крайно и неизпълнимо ми се струва тази нова тендеция, до 1 година 80%от храната да е мляко, дори когато детето започне да яде твърда храна да са само няколко хапки и да си дояжда с мляко или кърма. Най - вероятно ще направя нещо средно, първо ще почета пък ще видим какъв акъл ще ми дойде докато дойде време за захранването.

# 131
Да споделя, че установих, че като ям сладко/шоколад и др. подобни беба въобще не спи и е много нервна. Онзи ден пробвах - не хапнах нищо сладко целия ден и тя беше съвършено спокойна, даже вечерта сама си заспа без люшкания, песнички и т.н. до припадък  Crazy Снощи хапнах две вафлички и няколко шоколадови бисквитки и тази сутрин няма заспиване. Сега се поуспокои малко и заспа, да видим до кога. Не вярвах, че може чак толкова сериозно да действа захарта и какаото на бебето през кърмата ми, ама на. Сега съм в депресия - сладкото ми беше единствената "глезотия", която си позволявах. Ама какво да се прави, ще се стиска.
И аз ще захранвам към 6-тия месец.
Габи, моята кака до 2 години почти нищо не ядеше от храната за хора. Караше я на кърма. Опитвах се да захранвам от 6-ти месец и съм й давала каквото поеме - зеленчуци, плодове, месо, хляб и т.н. по схемите, които препоръчват. Но в крайна сметка я опиташе по хапка-две от нещо, я не и си караше на кърма. След като навърши 1 години започна мааалко повечко да похапва друго и като направи 2 години вече си казах, че е крайно време да спирам кърменето и да си "заживява самостоятелно". Не че като спрях да я кърмя прояде особено много  ooooh! Така, че тази нова тенденция, за която говориш, беше съвсем естествена за първото ми дете, а сега ще видим второто какво ще мисли по въпроса  Laughing

# 132
Мами, едва сега успявам да се включа. От има-няма 2 седмици се опитвам да намеря време за форума, ама малката си знае нейното... Недоспиването ми вече е хронично  Shocked Придремва през деня, но нямам време дори да хапна както трябва, а през нощта ми отпуска по 2-3 часа само.... Коликите се бяха поуспокоили, но пак се завърнаха със страшна сила. Дано да не продължи дълго, отдавам го на т.нар. пик на плача в 6-8 седмица (е, наближаваме края  Praynig )

Иначе имаме няколко силиконови биберона и всичките много си ги обича (освен когато мнооого реве - тогава нищо не помага).
Започнах да следвам насоките на д-р Харви Карп за успокояване на ревящи бебета и мога да кажа, че не е без резултат  Peace

# 133
Вики, какви са тези насоки за успокояване на ревящо бебе? Не съм чувала. Моля те сподели   bouquet

# 134
  • тук и там
Нашата кака снощи се върна от градина със температура,днес пак е със температура и болки в гърлото.Само се молим да не зарази бебето Praynig

Общи условия

Активация на акаунт