НОЕМВРИйчета засмени се местят в "Родени"

• 49 642
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
здравейте темата е супер моят термин беше на 07,11 но родих 13,11 в окръжна болница Пловдив .И да попитам другите мами в каква поза кърмят

Последна редакция: сб, 17 яну 2015, 16:30 от doroteq00083

# 106
  • Бургас
Бибката е голямо спасение и за мен! Много си я цоцка, още от родилното. И Николета и батко и са с бибки на Томи Типи 0-6м. , от тези на Авент и на двамата им се гади.
Напоследък малката много често ме хапи и то доста силно  Crossing Arms
Ехограф на коремни органи правихме още в болницата. Там има пакет изследвания за новородено - за диспалзия, ТФЕ, коремни орагани и преглед на очичките. Последния не сме го правили, защото трябвало да навърши 20 дни, но още не съм я завела...
Силни болки в гърдите и аз получавам понякога, когато ми слиза кърмата  Sunglasses
Честит Имен Ден на празнуващите днес!

# 107
Моят син смуче биберон на Авент. Започнах да му го давам, защото ревеше много като му сменях пелените и после започна да заспива с него. Той си смуче и ръцете (което било по-добре от биберон, според педиатъра), но те не го успокояват всеки път. Признавам си, че не мога да разбера поведението му на гърда. Понякога иска само да я дъвче и се дразни, ако тече мляко. Понякога иска само да е ДО гърдата и започва рев, ако го преместя или се опитам да му я дам. Биберонът много помага в тези случаи. Да ми е с часове на гърдите просто няма как да стане.

Искам да се похваля, че най-накрая спря да ме боли като кърмя! Само два месеца отне. Има надежда, момичета.  Hug

# 108
  • София
Искам да се похваля, че най-накрая спря да ме боли като кърмя! Само два месеца отне. Има надежда, момичета.  Hug
Супер Simple Smile

Понеже най-малкото магаре от раз започна да уцелва палеца, купих биби. Една каучукова биба на Нук и една силиконова, пак на Нук. Силиконовата е по-лека и може би заради това повече я харесва.
С каката имахме големи проблеми с палеца, не искам това да стане и с Ева и затова ще давам биба.

Най-добре ще е да не лапа ръцете и да не иска биба - баткото беше така.
Ама какво да се прави, няма пълно щастие  Whistling

# 109
Диана хич не иска биберон, въпреки че аз съм доста упорита. При баткото биберона беше спасение и затова не мисля да се предавам. Засега съм пробвала Авент и Нук, ще опитам и с Мам и Томи типи,  дано някой от тях и хареса.
Да се оплача снощи заспа в 5 ч и спа до 11, направо ме побърка  #Crazy. Иначе през деня спи доста. Опитвах се няколко пъти да я държа будна през деня, за да спи през нощта, но е мисия невъзможна.
И аз имам болки в гърдите, когато тръгва кърмата, но това е като засуче малката.
А за шоколада направо си прекалявах до преди седмица, сега гледам да ям по малко, но едвам се удържам. Пробвах и с бял шоколад, с него по-малко ме гризе съвестта като го ям.
Баткото го отделихме наскоро, но още го гушкаме и таткото спи при него в детската.
Не знам за вас, но аз съм супер разсеяна и постоянно забравям разни неща. Така бях и с баткото и чак като се върнах на работа се пооправих.

# 110
В петък бяхме на консултация, качила е 1200гр,  и е пораснала с 5см. Вече е 5110 и 60см, в събота направи 2 месеца. Биха й ваксините, много плака, до вечерта се жалваше, много беше гадно. Не е вдигала температура, само и се зачервиха ръчичките, сложих и компрес с реванол и на следващия ден беше само по- твърдо, но не и зачервено. След ваксините пие туя30 по 3 на ден. В петък бяхме  и на ехограф за тазобедрените стави, лекаря каза че има подобрение, но ще си ги носи още един месец стремената, както беше казал в началото.

# 111
Здравейте на всички мами. Да с ави живи и зрдави дечицата, да растат много щастливи и засмени. Аз станах майка за първи път юни месец 2014 (термин 9 юли). Все по-рядко влиам в бг-мама. Предимно се подвизавам в тайната фейсбук група. Постоянно разказвам на една приятелка, която роди ноември колко съм благодарна на всички мами там, за интересните дискусии и помощ. Тя няма профил във бг мамма. Има ли начин да я добавите във Фейсбук групата ви? Пращам ви линк към нейния профил.

https://www.facebook.com/kalina.genova?fref=ts

# 112
  • тук и там
Ние днес бяхме на ваксинация-сложиха му двете задължителни ваксини+Ротарикс.Изписаха му Парацетамол супозитории-и ми казаха да сложа половин свещичка,и в случай че вдигне температура над 38- пак половин вечерта.Давам и Туя от хомеопатичните-дано всичко е наред Praynig.Иначе на два месеца+4 дни мерките ни са-6,100 кг и 60 см(качил е 1,300 за един месец и 4см).За спането-Емил спи по 7-8 часа вечер,заспива към 12,30 обикновено- и се събужда към 8-8,30 часа,но през деня не спи почти-дремва по 30-ина минути  най-много и това е.Хубава седмица на всички!

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 14:21 от Kaisia

# 113
Здравейте искам да попитам ваксината ротарикс задължителна ли е на нас ни биха двете задължителни ваксини за тоя месец другия пак . Как мога да се включа в групата във фейсбук

# 114
  • тук и там
Ротарикс не е задължителна. Peace

# 115
Честит празник, момичета! Желая Ви много здраве, щастие, късмет, поводи за много усмивки и още малки съкровища!   bouquet

# 116
Здравейте момичета  Hug малко късно се включвам тук, дано ме приемете  Hug
Честит да ни е празника, да са ни живи и здрави мъниците  Heart Eyes

Имам една чуденка, да давам ли сокче на малката или да не давам Thinking, милион противоречиви мнения изчетах  newsm78. Изцяло на кърма е, до сега не съм я дохранвала с АМ никога. Вода не й давам, само понякога чайче ... та сега се чуда с тия сокове  ooooh!

# 117
  • София
За мен лично е рано за сокчета,мисля след петия месец да ги започна. Нашата педиатърка препоръча за бебе изцяло на кърма захранване от пети-шести месец и то със зеленчуково пюре. Смятам да я послушам.

# 118
  • Пловдив
Четох, че нагонът към сладко може да се дължи на липсата на хром и магнезий в организма. Бебето изсмуква повече с кърмата. Купих си един комбиниран препарат с магнезий, калций, D3 и цинк,особено подходящ за бременни и кърмачки, а имало и хром в съединенията им. Има ефект, сведох шоколада до 1-2 седмично, преди-почти всеки ден  Embarassed За десерт правя предимно пудинги, нямам време, пък  и не са много сладки. отвреме-навреме и бисквитки.
Обаче, двата месеца откак кърмя, непрекъснато имам запек.

# 119
  • София
Имам една чуденка, да давам ли сокче на малката или да не давам Thinking, милион противоречиви мнения изчетах  newsm78. Изцяло на кърма е, до сега не съм я дохранвала с АМ никога. Вода не й давам, само понякога чайче ... та сега се чуда с тия сокове  ooooh!
Не бих дала сок. Аз ще захранвам като tedi8904 - зеленчук към 5-6 месец.

Големите пак така ги захраних - на 6м с тиква.
Каката е злояда и ми къса нервите. Баткото се държи прилично и си хапва доста неща.

Общи условия

Активация на акаунт