НОЕМВРИйчета засмени се местят в "Родени"

• 49 681
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Да се отчетем, биха ни ваксина, но не 2 доза на шествалентната, ами пневмококова ваксина.
Плачка миличката много  Cry
Иначе е наддала 1.570кг. и е порастнала с 2см., малко се стреснах с това качване, миналият месец беше качила само 760гр. Доктора каза, че половин килограм повече от нормалното е качила, но няма нищо притеснително.
Относно неспането през деня, каза че е нормално да не спи, щом през ноща спи х10часа, че и повече. Другото потвърди, че е много активно бебе и общо взето всичко ни е ОК. Сега дано не вдигне температура само.

# 166
Sesil, плаче докато й издърпвам сополките, но няма начин, тя иначе не може да диша. Аз откакто пия антибиотика и не кърмя Бела е със запек, така се мъчи милото напълва, имали ли сте такъв случай и знаете ли нещо, което да я облекчи?
Steddy, след ваксината давах туя 30 сн по 3 гранулки в малко вода 6 дни от деня на биене, не е вдигала температура. Следващия месец ще й давам и три дни преди ваксината. Направих й копрес с реванол на мястото, където е бодната, за да я успокои.

# 167
  • София
Ох, и Боян е с хрема, по цяла нощ му хърка носа и дърпам сополи на всяко будене. Баткото и той е хванал нещо, за сега е без Т, но обмислям да го командировам при баба му за 1 седмица...

Ваксини още никакви не сме били, само тези от болницата. Явно ще вървим доста назад с ваксините.

Събирам идеи как да го науча да си спи в леглото  Crazy Вечер като заспи в ръцете на баща си, искам да го слагам в неговото си легло, поне до първото ядене, ама не - то маймунчето се буди а втората минута. Иначе като легна до него на спалнята, цокне 2 пъти и заспива като пън.

# 168
Животинче сложи в неговото легло някоя твоя блуза или тениска,която си носила.Просто да му мирише на теб.Бебетата имат много развито обоняние.Доста майчета успяха,когато съм им го казала.Дано се получи и при вас.

Бързо оздравяване на болните.

Ние другата седмица сме на консултация и ще обсъдим с педито ваксините.Ние имаме само първата,която е за хитатитБ.След като ни вливаха Имуновенин ни казаха да изчакаме 3 мес. за останалите.А иначе,коликите продължават с пълна сила.Вечер се събужда по 5-6 пъти с рев,през деня дремваме по 20-30 мин.

# 169
 wavey

Мойта бебка също спи до мен, върху мен на спалнята. Оставя ли я в креватчето и след малко се е събудила, а иначе си цоква няколко пъти и заспива... Те са ни още много малки бебета и си имат нужда от майчината топлинка и близост. Всякакви режими и самостоятелности след 6 месеца, поне това пишат по разни статии, който съм изчела. Така че, има надежда  Laughing
При нас коликите поизчезнаха и вече е доста по-спокойна. От играчки и дрънкалки започна да се впечатлява към средата на втория месец, сега вече дори играе с тях  Simple Smile

# 170
Събирам идеи как да го науча да си спи в леглото  Crazy Вечер като заспи в ръцете на баща си, искам да го слагам в неговото си легло, поне до първото ядене, ама не - то маймунчето се буди а втората минута. Иначе като легна до него на спалнята, цокне 2 пъти и заспива като пън.

И при нас е много трудно заспиването в нейното кошче. Сякаш не го харесва от самото начало. Заспива до мен на спалнята и е голяма хитруша, само отваря очите да ме види дали съм там, ако не е заспала дълбоко и види, че ме няма надава вой. Аз лягам, затварям очите и тя ме гледа, гледа, по някое време се унася, но само щом я сложа в кошчето и ги ококорва  Shocked

# 171
Хоп и аз да се запиша, макар и на 12-а страница.... Но сега открих темичката😊

# 172
Здравейте момичета,

И ние имаме проблем да спи в собственото си легло, всъщност досега не се е случвало... Ползваме само повивалника Sad Все се надявам да се научи, ще пробвам с дрешката и ще дам отчет!

# 173
Здравейте, майчета!

Относно проблема със заспиването и спането  като цяло и ние бяхме така - много ни беше страх че имаме ръчички и че и мърдат тези ръчички... Заспиваше само гушната,а когато си се размърда в кошчето се стряскаше и ако никой не не я вземе веднага заплакваше...

Педиатъра отдаде проблема на това че е зимно бебе и стряскането, наред с потенето (което също си го имаме в изобилие) бе начален признак на рахит. Ударихме един бърз курс Калций и започнах да и давам по 2 капки витамин Д.

Сега си нанка спокойно цяла вечер с 1 хапване в 3 часа и през деня още по-солидно си дремваме почти между всяко хранене.

Моля, когато е удобно добавете ни и нас:

27 г.,Ямбол, роди нормално бебе Галя 3700 гр., 50см.  на 20.11.2014г. (термин 29.11.2014 г.)

ще се радваме да ни включите и във фейсбуук Simple Smile

https://www.facebook.com/neli.bineva.5

Пожелавам на всички бебчовци да растат здрави и щастливи!

smile3522 smile3522 smile3522

# 174
И моят син не иска да си спи в леглото сам. През деня бавачката му го приспива на ръце и го оставя там, подпрян с разни одеала, за да му е уютно като в майчината утроба, но той се буди бързо. Най-много един час е откарвал. По-добре спи в люлката, дори когато тя не се люлее. Откакто спи добре денем (това блгодарение на бавачката, аз никога не можех да го приспя денем), спи по-добре и нощем.

Вечер аз го приспивам на гърда и го оставям в леглото му, което е без една страна и подпряно до нашето. Няма проблем да заспи, щом аз съм там. Спи по-добре, ако аз го докосвам - държа го за ръчичката или си слагам ръката под дупето му. Така всички спим. Струва ми се още абсурд да го отделя сам като е явно, че търси докосването на мама или татко.

Последна редакция: сб, 31 яну 2015, 19:50 от Hear Again

# 175
Здравейте мами, въпрос към майките с двуезични семейства.
Видях, че Октомврийките са засегнали тази тема и ми стана интересно и искам да чуя вашето мнение и практика.
На какъв език говорите на вашите бебчета? И няма ли общуването с детето на повече от един език да му сбъгяса малкото мозъче?
Аз лично й говоря предимно на български,но също така и на английски, татко й й говори на гръцки, понякога английски. Ние с него общуваме на английски в повечето случаи.
Определено искам и ще го направя, да науча дъщеря си на писмен и говорим български.

# 176
  • София
steddy, понеже се рових из форума покрай бавното проговаряне на баткото, знам че на някои двуезични дечица им е трудно. Но предполагам, че има деца, които без проблем се справят и с 2-та езика.
Ето тема , където въпросът е засегнат.
Надявам се, че твоето мъниче ще проговори добре и на 3-те езика Simple Smile

# 177
  • тук и там
Здравейте,момичета!Нашата кака изкара някакъв вирус-цяла седмица си беше в къщи,а сега е със бронхит-но,поне не успя да зарази бебето.За спането-Емил си спи в кошарата вечер,но през деня само ако е върху мен-като го оставя  и веднага отваря очички.Пробвала съм и със моя дреха-при нас и така не се получава.Понякога,макар и рядко спи и на спалнята през деня,но само ако аз съм легнала до него-отваря очи през няколко минути,за да види дали съм там.Вечер си спи самостоятелно и без да се буди -но си има нещо като режим-заспива винаги в 12,не по-рано. Коликите му намаляха също.Биберон не иска-купих и от препоръчаните от вас марки,но не ги харесва и тях .
За двуезичната среда-ние сме българи и двамата и съответно в къщи говорим само на български,каката си ходи във градина ,където се говори френски....И въпреки това- не говори много добре български,изостава малко и със френския,но определено се справя по-добре със него.Предполагам,че на по-късен етап ще  започне да говори еднакво добре и двата езика,но за сега -като се прибираме във Бг и започне да говори си личи че не живее там.Това от моят опит,при вас може да си говори и двата езика еднакво добре от самото начало. Peace
Купихме и ергономична раница..Сега поне спи във баща си ,като го сложи във нея..но при мен не иска да стои и плаче-когато го сложа в раницата-иска да си го нося само по старият начин.
Хубава и спокойна  седмица на всички! Hug

# 178
Здравейте момичета.Моята бебка е родена на 7 ноември 3.000 кг .без никакви усложнения .Притеснява ме това ,че все още държи свити юмручетата и палеца навътре.Отваря ръчички ,но през повечето време са свити и все още не посяга към играчки.На 9.02 сме на консултация и естествено ще говоря с педи,но ми се иска да чуя и вашето мнение. Дали е нормално все още да е така?Иначе е много жизнено бебе,смее се,гука,ритка.Обръща се по посока на играчка

# 179
Веси,ние сме родени на 14.11 и беше много стресово раждане и за двамата.Още с раждането ръцете му са в юмручета.Той тогава целия беше като свит,дори се съмняваха за ДЦП.Правиха му УЗ,консулт с невролог и доста изледвания.За щастие всичко е наред.Все още почти през цели ден е с юмручета и бях питала педито за тях,тъй като бях все още притеснена.Тя ме успокой,че е нормало.Децата се развиват различно и не можем да ги слагаме в калъп.

П.П.Момичета,замислих се,че скоро е време да пуснем тема за добре дошли на "Ноемврийки 2015"

Общи условия

Активация на акаунт