Дума дупка не прави, но за дума се гони до дупка

• 14 324
  • 214
  •   1
Отговори
# 15
Астрид Линдгрен също вече е цензурирана

# 16
Войната "БХК" - Мартин Карбовски е стара. Още от 2002-2003, когато беше във "Всяка неделя". И ако това е война на ценности, аз определено съм на страната на Карбовски. За женичките от БХК имам много особено мнение, което - като човек с добро възпитание, и от хигиенни съображения ще спестя.
Жалкото са не техните напъни (те все пак трябва да си заработят финансирането), а че КЗД (която се финансира от държавата, респ. данъкоплатците!!!) им играе по свирката. Ау, казах свирка... Това дали не е дискриминационен намек за извършване на унизителни орално-сексуални действия  Thinking

Друго не мога да разбера. Наистина ли има хора, които биха се обидили от тази толкова широко използвана метафора - политиката като "лека жена"  Thinking И още по-широко използваното "в перманентен цикъл"  Thinking
За мен е в пъти по-обидно и дискриминационно всички жени да бъдат поставени в категорията "леки". И смешно, колко много жени го правят доброволно в коментарите под статията.
Не че четенето с разбиране някога ни е било силна страна  Laughing

# 17
  • n/a
Нали? И друга мисъл ми минава. Ако една жена
действително се определя като лека, тя, позна-
вайки невзгодите на битието си, със сигурност
ще се съгласи, че не е никак добре да е в пер-
манентен цикъл - клиентела се губи  Laughing

# 18
И друго! Aко бях лекa женa, a нa тях рядко им липсвa нaтурaлизъм и болезненa откровеност, със сигурност щях дa се съглaся, че политикaтa е именно кaто мен, продaжнa лекa женa! И в тaзи хипотезa, пaк не бих се обидилa!  hahaha

# 19
По тази причина трябва да изгорят всяко томче на Буковски, Керуак, Бъроуз и т.н, и т.н.
Да няма нито едно непристойно сравнение, което може да обиди някого

Peace Кандид отива ли на кладата или заради Волтер ще го пощадим? 

За по-сигурно направо всички, да няма пет-шест  Laughing

# 20
Изказването му е вулгарно и не ми допада.

Обаче много ме дразни, как ако някой даде сравнение или друго веднага наскачат разни феминистки да се обясняват.
Колкото и сексистко да звучи все си представям разните му там обидени феминистки като стари моми с много котки.  Mr. Green И нямам предвид пишещите в темата, а попринцип.

# 21
Дори да е сексистко/вулгарно, трябва ли да бъде забранено, цензурирано, наказано ?
Предполага се, че хората могат да направят преценка според личните си виждания - Ето, този е такъв, това не ми харесва, не му симпатизирам и...толкова.

Убедена съм, че не всички мисли и реакции на всеки са напълно толерантни към всички останали  Wink

# 22
  • Варна
Как така думите не правят дупки?
Бетер от куршуми могат да са.

# 23
В ефира си има цензура и кой да следи затова, не сме ние хората, които трябва да го решаваме. Трябва да има свобода на словото, но по телевизията не може всеки да си говори с каквито думи му хрумнат, трябва да се съобразява, че може и малки деца да гледат. Както цензурират псувни и прочие епитети, така могат да цензурират и това, в прочем не ми пука.
Аз лично гласувам, че "Не" трябва да се цензурира.

# 24
В ефира си има цензура и кой да следи затова, не сме ние хората, които трябва да го решаваме. Трябва да има свобода на словото, но по телевизията не може всеки да си говори с каквито думи му хрумнат, трябва да се съобразява, че може и малки деца да гледат. Както цензурират псувни и прочие епитети, така могат да цензурират и това, в прочем не ми пука.
Аз лично гласувам, че "Не" трябва да се цензурира.

Сиси, може би не си разбрала, но не става въпрос за телевизионно изявление, а за материал в сайт. Във въпросния сайт на много видно място са дадени авторите (Карбовски, Венци Мицов,  Ангел Джамбазки, Албена Вулева, Марчела)  и се предполага, че всеки може да прецени дали има интерес да чете и изобщо какво прави в този сайт.

# 25
Да, явно не съм разбрала, защото се ориентирах по темата само от вашите мнения.
И пак да кажа, не мисля, че трябва да го глобяват или цензурират, особено пък като е онлайн, където всеки пише какво ли не.

# 26
Карбовски трябваше да направи по-уместно сравнение, като:

"Политиката е като мъж - по цял ден седи на дивана, пърди и си чеше топките. Тоест, съвсем безполезна".

А вие верно ли смърдите по време на цикъл?

# 27
Да бе, в цикъл, без цикъл.. всякак! Ако ти е замирисало, да знаеш, че е от нас, надали ще е от твоя ауспух.
 hahaha

# 28
  • София
Карбовски някога имаше сполучливи попадения, по времето на Егоист може би.
Не виждам как може да ме обиди някой, хеле пък дупки да ми направи с отнесено- метафорични писания без особена художествена стойност.
От друга страна, винаги съм се чудела на тълпите възмутени и огорчени потребители в тоя форум, които скачат като ужилени, защото са се асоциирали с лирическия герой от нечие мнение. Tired

Отделно, ако глобят Карбовски и му резнат възможността да се изявява, ще означава ли, че и аз няма да мога да го наглася какъв комплексар е, грозноват, очевидно прилична мадама няма да му върже, освен срещу заплащане, съответно с възрастта все по-нескопосани му се получават писанията? Ще глобят и мен ли тогава? Не, мерси.

# 29
  • Galaxy 13197853088
Мдам , подготвям  една жалба, против един
куп  реклами в които тенденциозно мъжете
са показани като не особено умни,мърляви,
индивиди,трудно справящи се дори с ядене
на обикновен сандвич. Че обидно е мааму!!
 Joy

Общи условия

Активация на акаунт