За мамите, които работят 24/7

• 14 838
  • 251
  •   1
Отговори
# 15
Както каза наскоро една приятелка, която има бебе: Чудех се преди защо като тръгнете за някъде носите толкова много багаж. Е, като родих и  разбрах Simple Smile

Та, който не го е преживял или не му се налага да се грижи за дете, не може да го разбере отстрани.

Моето дете много плачеше като бебе и недоспиването направо ме съсипваше. Слагах я да спи върху мен понякога, защото така се успокояваше. После се будех цялата схваната и в болки.
До две години  се будеше нощем от колики,  зъби или за ядене. Имало е случаи, в които сме обикаляли улиците с колата, за да може да заспи.

# 16
Малкият беше доста спокоен като бебе, но предимно се гушкахме. И в тоалетната го водех с мен, защото повръщаше много и умирах от ужас да не се задуши, докато се изпи...я.
Като стана на 3 и малко, буквално за 1 мин., си счупи главата Joy . Оправяме се с мъжа ми да излизаме, беше 8 март, аз в банята, баща му в коридора - чува се неистов писък примесен със захласване Crazy - не бях чувала такова нещо.... Въртил се в кръг човека, залитнал и си цепнал главата на масата Laughing .
И докато си вкъщи пак е приемливо - каквото и да стане си вкъщи, а като тръгнеш на работа Crazy Crazy Crazy - чакам всеки  момент да ми се обадят, че е болен, чудя се дали ще си го взема здрав и утре ще мога пак да отида на работа.
Сложно е, много!

# 17
Излиза, че офисът много прилича на рай! Така че на кого му е по-трудно – на мъжа, който работи, или на майката, която си стои вкъщи?

И на двамата им е трудно, защо изобщо трябва да се сравняват двете неща ?

Каква е целта на темата, да нахокаме мъжете ?

# 18
Именно! И двете дейности трябва да се оценяват- и работата на мъжа, и тази на майката. Често обаче се случва хора без деца да задават въпроси от сорта: чудя се какво правиш по цял ден и как издържаш нищо да не правиш?

# 19
  • където ми харесва
Изобщо не е с цел да се нахокват мъжете. Както сама виждаш, има и жени, които си мислят, че майките, гледащи децата си, стоят по цял ден във форума и само крак връз крак... и репликата "кво се оплакваш, нали не ходиш на работа" е доста обидна понякога.

# 20
Дам, темата е вечна и стара, колкото Лили Иванова.

Много стара тема значи, има няма 70-80 годишна на фона на 200 000 години Хомо Сапиенс.

# 21
  • при късмета
Определено само който не е гледал дете може да каже, че някой който го прави е свободен и нищо не прави по цял ден. И по мои наблюдения, точно споделящите тази гл. точка, като дойде до тяхната глава са най-оплакващите се и най-несправящите се.

Добре, че и голяма част от мъжете вече не го мислят. Не знам на какво се дължи, може би на това, че сега се включват много по-активно в отглеждането на децата, от преди поколение- две примерно.

# 22
Не съм съгласна само с едно - че гледането на дете се определя като работа. За мен е грижа, денонощна, начин на живот и мислене е.

# 23
Изобщо не е с цел да се нахокват мъжете. Както сама виждаш, има и жени, които си мислят, че майките, гледащи децата си, стоят по цял ден във форума и само крак връз крак... и репликата "кво се оплакваш, нали не ходиш на работа" е доста обидна понякога.
Меко казано обидна реплика,някои направо упрекват.Изречена от мърла,която по цял ден през раб.време излиза да си свърши нещо.Тръгва си по-рано,защото са ги пуснали,понеже са имали мнооого работа и вече са я свършили?!Не работи на норма,има си раб.време,което щом не се спазва,значи не им е толкова отговорна държавната службица.Среща те на улицата и казва:а,ти се разхождаш...ох,аз се скапах ,отивам да си почивам.

# 24
Работата ми е натоварена, изнервяща, с 24-часови дежурства, без почивка след дежурство, свързана с тежки житейски събития. Мислех, че няма по-трудно и нечовешко нещо от нея, но откакто съм майка, за себе си разбрах, че по-трудно нещо от майчинството не ми се е случвало до сега  Joy Разбира се, може една жена доста да улесни този период от живота си като го дава да го гледат баби, като не кърми, като не му обръща особено внимание и т.н., но не следвам тази "приятна философия" и се озорвам денонощно Simple Smile А как само лъжат рекламите със свежи, спокойни майки, смеещи се и спящи бебета  Joy
П.П. Таткото ни е при нас само събота и неделя, майка ми живее в друг град, приятелките ми също. Помощ, че дори едно излизане и приказка на ден - йок! Изперкала съм вече...  Crazy

# 25
  • сф
леле, чувствам се късметлийка отвсякъде, след като прочетох първия пост и линка в него Simple Smile
нито детето ми е някакъв тиранин (на 2 е), нито пък от мъжа ми някога съм получавала неразбиране или непомагане. всъщност след като се прибере от работа, основно той се занимава с него, и то още с влизането вкъщи.
гледането на дете за мен не е някакво наказание нечовешко - през повечето време се справям и сме що-годе спокойни (при все че съм вече в напреднала втора бременност). детето ми е доста сговорчиво, разбираме се някак. е, има и трудни моменти, но аз не знам нещо, в което да няма трудни моменти. и в работата ми имаше, и занапред ще има като се върна. иначе работя като ръководител на ИТ екип от около 50 души.
досега детето не е било гледано от никого освен мен и баща му, нито за час. с второто пак ще е така.

# 26
И аз не мислех, че ще е толкова сложно да гледаш бебе. Разликата да ходиш на работа и да гледаш бебе е следната: колкото и да е напрегнато и натоварено на работа, може просто да излезеш да изпушиш една цигара за минута и да изключиш всички мисли за работата. На обяд просто обядваш, говориш с колегите и всички задачи си ги оставил настрани. Докато когато гледаш бебе, нито яденето ядене, нито спането е спане,нито почивката е почивка. Вечно си нащрек, вечно за нещо се оглеждаш и си на повикване буквално 24 часа. Липсва качествена почивка, съчетано с малко или много изолация, особено зимата. Никой не казва, че на мъжете им е лесно и че да се ходи на работа е голям кеф. Тук се обсъжда това, че повечето мъже мислят, че жената по цял ден гледа  филми и сериали, клати си краката и се оплаква. И който не се е грижил за бебе 24 часа наистина не може да го разбере и аз не го разбирах. Има бебета, които са кротки, послушни, спят доста и такива, като моето, което не спи почти през деня, трудно заспива. Като е буден иска внимание, иска някой да стои до него, ако може и на ръце да го разнася. От сега ми е сложно да свърша, каквото и да е било у дома, а не знам като проходи... Сама виждам разликата има дни, в които спи повече и тогава мога да свърша всичко у дома, но в повечето дни, не успявам дори да се нахраня....

# 27
Но, проходило дете, което е хала си е точно 24/7.

до към 2+ си е точно така.
Днес като се обърна назад се чудя, как съм се справяла с два броя, сама. Тежах 56 кг /над 172 см съм, през пременността бях почти 100кг/ и исках само да спя. Blush

# 28
Абсолютно споделям мнението на искамбебе. За да се разбере по-ясно, ще кажа, че преди майчинството работех на две места, но като се приберях вечер бях свободна да почина. Лягах рано и спях 8ч непрекъснат сън. Сега съм скапана, детето не е от спящите, през деня не спи повече от 1 час, вечер става през час, напоследък я слагам до мен, така спи малко по-дълго, примерно става през около 3 часа, обаче ме рита където свари. Нямам помощ от баби, защото са далеко. Таткото е на работа по цял ден, събота и неделя се занимава с детето за да мога да изчистя, да изгладя и т.н. Не за да си почина. Което ме скапва. Но съм стиснала зъби с надеждата, че малко остана. Като тръгне на ясла, се надявам да имам време за мен си. Толкова уморена не съм била през целият си живот. Няма как да се разбере, ако не се изпита на гърба си. Докато не беше проходила беше добре, но сега е ужас.
С ММ сме имали сме разправии за неизмити чинии примерно, хем казва - Да, виждам, че няма време с детето да свършиш нищо. И пак мърмори.

# 29
Тези чинии са в неговия дом, не в комшийския. Като види нещо, което има за вършене - запретва ръкави и го прави. Другото са лиготии.

Общи условия

Активация на акаунт