Интериорен стил по аматьорски - 29

• 68 838
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Съпружка, честита баня, прекрасна е. Относно чистенето, не се притенсявай, просто си вземи хубава парочистачка и нямаш никакви грижи. За сватбата, ми нашите ни подариха апартамент в Пловдив, в който 12 години бяха живели други хора. Няма да ти разправям какво чистене падна. Тези като че ли 12 години не бяха чистили, но както и да е. Финансите не ни позволиха ремонт и затова почистихме и сменихме само основни неща. Малко по малко с времето ще стане, а и в нашият случай е нещо като вила, понеже ходим там рядко. Нооо парочистачката свърши чудеса.

Лейди, прекрасни маси. Понеже писа за омасляването на плота, колко ръце масло сложи и Осмо или някое друго? И периодично ли се омаслява, или еднократно (на 2 ръце)?

Данон, прекрасно се получава при теб, браво.

Относно банята, имам ЛОШ опит с MDF  #Crazy и повече май никога няма да избера MDF за баня, без значение дали става въпрос за врата или за шкаф.

# 106
Да, това с первазите мен ме притеснява, определено. Не намирам за удачно да платя 300+ лева за врата, на която до година-две ще й се влоши визията  Confused Така или иначе съм свикнала да мия банята, поливайки си с  душа и опо стените, и по пода, така, че 100% ще я оливам.
Archo, да не би да са с по-особено покритие тези врати  Thinking

# 107
  • Варна
Благодаря на всички за идеите и мненията Simple Smile

Продължаваме с нови сили да решаваме жълто-сивата ни афера!

Във връзка с предишния пост за вратите се зачудих да ви питам - вашите врати за баня от какъв материал са. Навсякъде ни казаха ПВЦ, но не ми харесват - предлагаха ни с бели, боядисани, с огледала.

В крайна сметка ще е ПВЦ, но ми е интересно при вас как е Simple Smile
lilz аз и друг път съм изказвала мнение, че чак толкова не ми е важна спалнята, обикновено я обитавам на тъмно Simple Smile Та както и да е, но ако оставиш в този вариант си представи и завивките, винаги ли ще има кувертюра спалнята? Ако я оставяте по спално бельо, ще е доста шаренко, но пък какво като цъкнеш лампата...

# 108
  • София
За мен е красиво всички врати да са в един цвят - интериорните и входната.

# 109
Благодаря, Ваяна  Hug Така може би е и по-лесно и варианта за грешка се свежда до минимум  Grinning

# 110
Съпружка банята ли изцяло ли е плочки или има ли латекс?

# 111
Rallichka  и според мен е по - красиво с еднакъв цвят врати. У дома входната беше даденост, а не исках интериорните да са същия цвят. Пак става, но си е заигравка с обзавеждането на антрето.

По отношение избора на врати за баня, аз предпочитам да са същите като останалите също. За 8 г. в три санитарни помещения, само на едната  MDF фурнирована врата има едва забележими поражения в долната част след няколко теча от разместена връзка на душкабина.

# 112
Значи вратите са мдф,но със специален лак отгире,против влагата.Первазите за лесни за подмяна,просто не се сетих като ги слагаха и ги рязаха по размер,да ги боядисам отдолу,където опират пода.Те затова цъфнаха леко там.Но подът на банята ни не се мокри,освен когато децата е разплискат вида от ваната(те и затова се раздуха первазите ).ПВЦ няма как да сложа никога.Simple Smile

# 113
Съпружка, много хубава баня!  Heart Eyes И дневната ми хареса, има потенциал, както се казва..  Flutter

Раличка, ние имаме МДФ врати, даже не знам и такива ли са, някакви брутални боклуци излязоха, гадни и грозни, но.. та, вратата на банята също е такава, понякога се мокри, до сега година и малко не съм имала други проблеми с нея. Откъсна се част от канта, но това отдавам по - скоро на скапаните врати, отколкото на банята. (При другите се случи същото).

# 114
Ralichka вратите на сестра ми са със лак против влага за който говори ДХ3 . Вратите при родителите ми са най-обикновенно МДФ , но на пода има електрическо подово + един конвектор на стената точно до вратата - предполагам това е причината все още да им няма нищо на тия врати , бързо изсъхва всичко и почти не остава влага

# 115
Ами може да зависи и от качеството на МДФ-а всъщност  newsm78 Нашите ще са на Classen, не са евтини, и пак като че ли не ми се рискува, освен ако ДХЗ не сподели за лака - вие ли го добавяхте, или така си беше фабрично? Това е идея - да мина с таклъв лак первазите и повърхността от страната на банята.
Первазите за лесни за подмяна,просто не се сетих като ги слагаха и ги рязаха по размер,да ги боядисам отдолу,където опират пода.

Лесни, лесни - колко да са лесни - само касата и первазите са ни по 220 на врата (без крилото). За някой може да е нищо това, но аз очаквам поне 10-15 години да се разбираме безпроблемно  Laughing

Откъсна се част от канта, но това отдавам по - скоро на скапаните врати, отколкото на банята. (При другите се случи същото).

Ами аз като обикалях да гледам врати, на някои още в магазина им бяха разлепени кантовете, на други - фолиото задрано, ужас...

А, Арчо, сподели и ти за лака  Praynig

# 116
А дървена врата с подходяща боя или лак не е ли удачен вариант за баня?

Съпружка, холчето е супер! Много е приятно всичко.

# 117
Бефана, банята е с плочки до горе.

Детайлите:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 12:36 от съпружка

# 118
качеството на MDF-a определено е от значение за вратите . ако купувате готови врати , би трябвало там където ще ги правят да ви предложат и полиуретанов лак с който да обработят после вратата .

При сестра ми майстора препоръча да вземем гол суров MDF, който след обработката напръска три ръце с полиуретанов изолатор, после го шлайфа , пръска се с бял полиуретанов грунд, шлайфа се отново, след това вече се пръска с полиуретанова боя. Предполагам, че може и акрилна, дори металик. Така каза човека че се получава истинска защита от влага и вода.

# 119
Оо, то си е доста солидна подготовка, Арчо. Нашите казаха, че ги правят в момента, в който ги поръчаме, да, но нямат вариант за друго покритие, освен фабричното такова, стандартното им. Остава варианта ние да се опитаме да третираме отгоре, ще проуча по въпроса.

А дървена врата с подходяща боя или лак не е ли удачен вариант за баня?

Сигурно е удачен, но ако всички врати са дървени. поне така ми се струва, че ще стои странно на фона на другите, или по-скоро те ще простеят на неин фон  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт