Интериорен стил по аматьорски - 29

• 68 815
  • 753
  •   1
Отговори
# 135

Бинго  Hug Как не се сетих, а наистина харесвам слонова кост. Само дето имам вече купена бяла боя, но нищо, все ще й измисля приложение по-нататък. Благодаря, Барб   bouquet

7no6ti (ти нямаш ли по-лесно име, това докато го напиша  Laughing), по принцип след третиране в цвят, не ти е нужен лак отгоре, ако не държиш да лъска, да кажем, или пък предметът ще е подложен на сериозно натоварване  Peace А масло няма как да се положи след боя, просто защото дървото е вече "запушено", а маслото прониква навътре и в случая това няма как да стане. Та зависи какво искаш като визия - ако е само лек нюанс, а същевременно и да прозира фладера на дървото - масло или лак, ако искаш цвят - боя (препоръчително е да е на водна основа, защото е по-безвредна  Wink)

# 136
Danon,  таванът е скосен - над ваната е по-нисък.
Ема, трудно се чисти - поставката на банята все белее, личат си следи, но красотата иска жертви. Grinning
Гадамер, ще снимам другата баня и ще кача и нея - тези снимки са от освещаването, а другата баня я няма.
Дневната:

Скрит текст:

Съпружка, всичко много ми харесва. Поздравления. И снимките са ти много хубави. Може ли малко подробности за масата - от какво дърво е, кой я изработи и, ако е удобно, колко струва? И ние се стремим към подобна маса и пейка, но при нас металните профили са обърнати на 90 градуса и са с широката страна навън. От много мислене за плота накрая измислихме, че ще ни го израбoтят в Мебели Нене (от където са ни 2та шкафа) и ще е от същия материал като другите мебели - ПДЧ с дъбов фурнир. Дано да стане красиво. Ако не съм съвсем доволна от резултата поне след време мога лесно да го сменя.

Харесват ми и ретро столчетата с подлакътниците. И ние имаме такива в мазето и скоро исках да ги ползвам за едно събиране, но се оказа, че не са съхранявани добре и са ги нападнали някакви гадинки. Целите бяха в малки дупчици и кой знае какво живее вътре. Много ме е яд, че сме ги оставили да се съсипят.

Лилз, добър избор на паркет, но и аз съм на мнение, че трябва да се отървеш от тапетите.

Не съм сигурна дали е обсъждано, но повдигам въпроса за ползване на щендер със закачалки вместо гардероб. Намирате ли го за красиво и практично? Как е решен проблемът със съхранението на дрехи при вас?
https://www.dropbox.com/s/uq3ow45ggafjtzp/Freshome-Sweeden-apart … t-26.jpg.jpg?dl=0

# 137
Дами връщам се от посещение при един познат . Целият му под бе направен с шлайфан(полиран) бетон и седеше брутааааално добре с белите му стени ! какво мислите по този повод вие ?Аз съм малко на настроения и от ден до пладне ми хрумват поне по 5 идеи . ясно е че може би ще е "студен" пода , но не мисля че това ще е проблем за мен . По скоро ме притеснява чистенето му , понеже събира много прах - дали може да се мие с подочистачка ?

# 138
  • София
И аз не знам какво искам, Rallichka, чудя се още, но имам стотици цветове акрилни бои в наличност, та се замислих за тънък слой и после масло, но ако не става - лак мат. Иначе си е сериозна инвестиция за цветно Осмо, а крилната боя се трие безпроблемно със спирт за горене  и лесно биха се поправили "грешки", но това е  само на теория и май е по-скоро за темата за реставриране на мебели.

Danon, това с откритите щендери вместо гардероби ми се струва изключително непрактично, освен ако не става въпрос за студентска квартира. Всичко ще се праши, а и ще е на показ нон стоп   #Crazy
Но пък, всичко е въпрос на личен избор.

# 139
Щендерите не са непрактични, стига да не се разчита само на тях. Определено са по-удачни от стола за трупане. Но и при тях си трябва подреждане. Иначе и те стават като стола
Скрит текст:
Mr. Green

# 140
  • Варна
Данон, от една фирма във Велинград ми дадоха оферта за плот от масив дъб с размер 180/90 и 2 см дебел с рамка пак 2 см, за да изглежда общо 4 см дебел - 360 лв. Омаслен. Изпращат с Еконт, доставка около 40 лв.

Майсторът от Троян ми даде цена за същият плот, но 4 см дебел целия, дъб омаслен - около 400 и няколко лв. Не помня добре, тъй като по телефон го обсъждахме.

Дали си заслужава да е ПДЧ с фурнир?  Thinking

Съпружка, на сестра ми кухнята е от масив. Софийска фирма й взе не малко пари, като искаха също 4000 лв. за дрешник. Обаче, дошли някакви троянски майстори да монтират кухнята и сестра ми ги изнудила да дадат координати. На после й направиха цена за въпросния дрешник почти наполовина.

# 141
  • DE
Светлия паркет е страхотен. В моята всекидневна е такъв и не бих сменила цвета за нищо на света. Друг е въпроса колко ненавиждам ламинат въпреки, че е ниско бюджетно решение  Peace

Съпружка, впечатлих се от трапезата  eat Може ли рецептата за рулцата със звездички и сърчица  Heart Eyes

# 142
  • Варна
Лейди Април, съпружка, много красиво у вас  Hug

Лилз, хубав ламинат. И аз силно се надявам да си се отказала от тапета.

По повод вратите - аз харесвам различните. Интериорните са бели, входната - дъб фурнир май беше.

# 143
Здравейте, момичета, от толкова четене на темата, както и на старите, съм изумена колко ми се повлия вкуса. В началото не исках и да си помислям за бяла кухня, сега мечтата ми е да е в бял гланц всичко  Heart Eyes
При нас само банята е завършена, а в спалнята тапетите ни са наполовина  Mr. Green, чакаме по-топли времена, за да довършим.
Апартаментът ни е с тъмно кафява дограма (венге? Sick) + същия цвят входна, и достатъчно малък, че да се открояват страшно много интериорните врати, ако изберем различен нюанс. Затова решихме всички да са такива, вратата на банята - фолирано ПВЦ, което имитира дърво. Тя също е малка и ще се мокри обилно, така че за мен беше най-практичното решение. Нагледала съм се на раздути и мухлясали (вярно, и стари) дървени врати. Не, благодаря.  Stop
Много ми харесват домовете ви, няма да изброявам поименно Grinning

А, за дрешниците - според мен е най-удобно на закачалки всичко що е блуза, рокля, риза... но задължително затворен. Тези открити стелажи много биха ме дразнили. 
Съпружка, цветните стенни лампи и аз ги гледах наскоро, но могат ли да светят достатъчно като за основно осветление? Мисля си за коридора нещо подобно (всичките ни лампи са само по стените), но коридорът ни и без това е тъмен, та не знам...

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 18:48 от Oфeлия

# 144
Нашия дрешник е открит и няма такава прах по дрехите,съжалявам,че не направих всичко в гардероби с врати,

# 145
 Съпружка, добър финал  Heart Eyes
Лейди, Данон - много хубаво и при вас.

ДХЗ, тъкмо мислих да откачам вратите на единия дрешник за повече място. Thinking

# 146
  • София

Съпружка, цветните стенни лампи и аз ги гледах наскоро, но могат ли да светят достатъчно като за основно осветление? Мисля си за коридора нещо подобно (всичките ни лампи са само по стените), но коридорът ни и без това е тъмен, та не знам...

Офелия, зависи за какви лампи става въпрос (и колко ватови крушки им сложиш). Напълно възможно е. Понеже имам доста опит с подобни лампи, само трябва да се има предвид, че колкото по-слаба е крушката, толкова по-красиви са "цветните петна", които светлината "хвърля" по стените и тавана. Ако сложиш, обаче по-силна крушка, тогава няма да имаш тези отблясъци, ще ти е светло и ефектът ще е самата лампа и начинът по който светлината минава през нея.

Това ни беше лампата в хола на родителите ми, преди баща ми да я продаде преди десетина години.
Всички стени ставаха цветни.
Скрит текст:

# 147
Rallichka, Simple Smile

Арчо, аз харесвам под от полиран бетон. Peace Това е индустриална настилка, използва се по халета и цехове, та може да се мие не само с моп, ами и с всякакви препарати, бензин, киселина и т.н. Mr. Green Яка работа е това, не мисля, че точно поддръжката може да му е проблем.

Птица, Laughing добре си го казала! У нас нямаме гардероби в спалните. Всички гардероби сме изнесли в третата спалня за гости, но са си класически - затворени. В спалнята имаме малък щендер и нито един стол. Нарочна стратегия е това. Laughing

Снощи, много е хубава старата ви лампа, жалко, че сте се разделили с нея.

# 148
Данон, Дането, ще ви пиша на лични за масата и рецептата.

Лейди, ако имаш координатите на тези майстори, ще се радвам да споделиш. Аз ще питам още на едно две места за гардероба и библиотеката и ще реша какво ще правя. Стилистиката на библиотеката искам да е като тази от тук - http://nicety.livejournal.com/1624047.html

Офелия, лампата в момента свети много слабо - по скоро е интересна заради цветния ефект, но за осветление не може да се разчита. ММ ще сменя крушката и ще пиша как е тогава.

Аз също предпочитам открит щендер вместо стол. Иначе в дрешника нямам врата, а перде.

# 149
  • София
Баща ми редовно ни "спряташе" подобни номера. Вкъщи винаги е било като галерия - всичко е временно (картини, лампи, скулптури, витражи, даже и мебели понякога). От една страна е гадно като си свикнал с нещо, но пък съм видяла много по-голямо разнообразие.

Съпружке, имай предвид, че като сложите по-силна крушка ще изчезне този цветен ефект по тавана и стените, но пък ще ти е по-светло.

Общи условия

Активация на акаунт