Интериорен стил по аматьорски - 29

• 68 781
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Моите външни щори са от тези дебелите алуминиевите с полиуретанова пяна в тях( подобни на врати за гараж).Проблема при тях е че имат две положения отворено и затворено.Има и едно с дупки,но нито влиза достатъчно светлина нито се проветрява .Абе за нищо не става и не го броя.И те са с дупка в дограмата за механизма обаче.
Тези щори стават за зимата и нощем евентуално като изолиране на студ или шум но са неудачни за регулиране на светлинния поток.Него го регулирам лятото с тенти зимата с ламелните щори.
Значи без перде няма да е голо ?А вътршните щори какъв тип?От вън не мисля че е редно да слагам нищо по фасадата ,за да не вляза в някакви закононарушения.

Има изнесен монтаж без дупчене на дограмата, отвора е в стената. Аз съм с такива щори и съм доволна, при мен не са с положение отворено затворено, мога да ги спусна на каквото разстояние искам, мога да позиционирам спускането по желание, освен това все пак са и някаква защита против крадци, поне ще ги забавят, а и шум ще се вдигне Simple Smile

За фугите, според мен се чистят добре, аз понякога пръскам с белина и оставям малко да постои просто светват, но това е по стените все пак, за пода нямам наблюдения.

# 241
  • Русе, България
съпружка, честит рожден ден! Бъдете здрави и щастливи! А ти не спирай да се вдъхновяваш и да създаваш уют в своето гнезденце!

mamamari, в детската стая у дома имаме текстилни ролетни щори с водачи. Изглеждат подобно:

Нашите са бели (защото стаята е тъмна), с бял цвят на лайсните. Платовете и цветовете им варират и изборът е голям. Вярно, че не отговарят много на твоите условия - трябва да се пробие дограмата от вътрешната страна, за да се поставят, и са от цяло парче плат, а не отделни части. Но имат предимства - по-тънък плат пропуска светлина, но спира ярки блясъци; съвсем не се цапат толкова и едно забърсване с влажна кърпа е достатъчно. Някои дни през зимата се оказва, че през нощта се е образувал конденз на прозореца, но това е много специфично и зависи не само от щорите. Също така мисля, че са популярни като вид сред чужденци. Не възпрепятстват по никакъв начин слагането на перде.

# 242
Съпружка, честит рожден ден! Да си жива и здрава и много щастлива в новия дом! bouquet  
В дневната ви дюшемето преди не беше обработено. Сега с какво е обработено, понеже цветът ми се вижда непроменен?

И да ви питам - новодомките, които скоро сте избирали дюшемета и паркети, в момента изобщо предлагат ли се тънки и дълги дъски, понеже ми прави впечатление, че все много широки дъски се рекламират и показват по каталозите на фирмите?

По въпроса за щорите, които да се чистят с прахосмукачка, не разбрах какво пречи да се сложат пердета, които се перат в пералня? Simple Smile)))

# 243
  • Варна
Предлагат се различни дъски:

http://foresttrade.bg/bg/products/solid-oak-flooring/lightly-brushed-and-oiled/

Берг предлагат по 135мм ширина.

Чам има и по 70-90 мм.

# 244
Това имах в предвид пуснати ,полу-пуснати или съвсем малко но все пак или плътно или открито за външните.
Забравих да отбележа ,че ако някой се е насочил към такива за щори над квадрат и половина  да не го мисли а да взема с моторче,че стават много тежки за управление У дома стената е 60 см зидария дялан камък отвън +плътна тухла отвътре отвора в стената не беше възможен.Ако е висок етаж в блок може и да има някаква охранителна функция поради това че е високо и неудобно,но близо до земята не.Дебело е само някакви 2 см и това е по-дебелия вариант.
Охраната е само сот + застраховка иначе си е направо наивно да си мислим че една щора ще ни опази имота според мен де.

За чамово дюшеме стандарта е 68 мм видима част+около7мм зъбче,което влиза в съседната и не се вижда. Ако не ви устройва вижте обиколете складовете за дървен материал и разпитайте за възможност за поръчка. Хората имат машини и нищо не отказват на мен са ми правили какво ли не.
! Важно е материала да е добре съхраняван  за да не е изметнат и да няма дървояди. Хубаво трябва да се гледа ,че после няма оправяне .Има и специфика в обработката .

# 245
  • Варна
Под охранителна функция имах предвид, че разбиването на щората ще затрудни крадците дотолкова, че ще отнеме някоя и друга минута ще се вдигне шум и съседите ще забележат. Преди години докато ни няма са спрели камион, пробили дупка в прозореца откъм улицата, отворили са го и са взели телевизора дори без да влизат в къщи...
Един вид звукова аларма Simple Smile

Да допълня, че завиждам за зида  Embarassed От това по-добра изолация здраве му кажи. Във Варна старият архив е с такъв 60 см зид - зима - лято температурата варира много малко.

# 246
  • Варна
Съпружка, Честит рожден ден и от мен! Много слънчеви моменти в новия дом!

# 247
Може ли някой да ми препоръча фирма/човек за интериорни подпрозоречни первази от камък - врачански, мрамор, гранит?  Praynig

Уж имах разни контакти, обаче ме правят на луда - кажат ми първо уж крайна цена на лин. метър, а като се стигне до оферта тръгват да ми калкулират труд и т.н., и става двойно  ooooh!
Що не си ги казват от началото тия неща не знам....

# 248
  • SF

Аз имам такива в спалнята. Но отдолу се счупиха "ушичките" и кукичките, които държат едни пластмасови ламели. Т.е. трябва ми нов шнур, както и някои от счупените ламелки. Да знаете как и от къде мога да се снабдя с резервни части за такива щори?
Оказва се, че някои са направени от некачествена пластмаса и се чупят едни много крехки детайлчета. Сега на някои места шнура се провлачва по земята. Така води до чупенето на съседните ламелки и така...

# 249
Само да не са французи. Twisted Evil
Какво им е на французите?

Съпружка, честит рожден ден! Много радист и подаръци Gift

# 250
Имахме наематели французи,не искам да разводнявам темата,но просто бяха ужасни хора! ooooh! След тях англичанин-ми нищо общо,чудесен човек.

# 251
Да допълня, че завиждам за зида  Embarassed От това по-добра изолация здраве му кажи. Във Варна старият а
рхив е с такъв 60 см зид - зима - лято температурата варира много малко.
Да явно е било стандарт на строене в определени години,но си има и своите недостатъци.Не могат да се бутат стени,защото всичко е носещо и си притиснат да се съобразиш с разпределението предвидено при строежа.Ще видя у дома френски прозорци само ако бутна къщата и построя нова  ooooh!.Има един проект за зимна градина  от стъкло над част от една от терасите(цялата е около 100 кв,но ще струва колкото гарсониера в Столицата и нищо чудно и да си остане само проект  Tired.Стаите(15-25кв)
са малки по стандартите от 70-80г,но утехата до колкото е утеха е че сравнени с новото са направо големи.
Това за температурата е така ,но пък по стената се катерят всякакви животинки(в това число змии)  без каквито и да било проблеми,което налага метални мрежи на прозорци и балконски врати задължително.

Esmee, бихте ли споделили фирмата от която сте получили щорите!

# 252
Mamamari, Doris, мерси. Да видим какво ще намеря тук. Thinking

Англоговорящите, нещо не мога да налучкам кой е популярният израз на английски за "тон върху тон" (от френски "ton sur ton"). Искам понякога да го търся в Гугъл, но не ми излизат много резултати и не съм доволна, а ми е любим ефект и мощно средство срещу смачкани и плоски цветове. Може ли помощ?  bouquet

# 253
Момичета, благодаря за хубавите пожелания!

Ние имаме външна ролетна щора с дистанционно в предишния ап. - може да се позоционира на каквото ниво искаш. Аз лично предпочитам пердета или пердета и външната щора. А най-предпочитам пердета и дървени капаци.  Mr. Green

Аз имам бели плочки засега нямам проблеми с чистенето, но ги ползвам от скоро.

Барба, дюшемето е намазано с безцветен лак и реално не е променило цвета си, а е с естествения си цвят. По другия ти въпрос - да има и тънки и дебели дъски - ние имаме и от двата вида - спалните са с тънки дъски, а дневната и вестибюла са с широки - ако искаш мога да снимам отблизо.

# 254
Barba, идва ми на ум само лейърс, което различно, но тон върх тон не знам Thinking за пръв път се замислям даже. Друг ще помага, ще ми е интересно.

Барба, това открих http://dictionary.reverso.net/french-english/ton-sur-ton

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 18:14 от so what?

Общи условия

Активация на акаунт