Фраза, която мразя

• 1 208 019
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 13 500
  • София
"Грантаджия" като платен писач употребяват по адрес на соросоидите Simple Smile Защото Сорос подкрепя медиите не като собственик, а чрез дарения през "Америка за България". Иначе грант професионално се превежда "безвъзмездна финансова помощ", но е дългичко. Не е точно дарение, дарението предполага в странартния случай да е безусловно, или ограничено с някакво условие, докато грант се отпуска за нещо целенасочено, за конкретна дейност. Когато една фирма получи грант, тя го получава за конкретен проект, не "по принцип", да си има за харчене.

# 13 501
  • В градината...
Добре де, дарение с тежест. Ама пак дарение. Тази вечер ББ даже го каза, една журналистка се опита да го поправи, че не е точна думата, но видя, че той така си е решил човекът, така са му казали.

# 13 502
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
е той до вчера казваше "гранДове"... Sad
не е лесна тая работа. Wink
не знам какво му е на "целево финансиране", освен, че е по дълго, за сметка на това по-ясно разбираемо.

# 13 503
  • В градината...
Да, забравих да допълня - каза гранД.

# 13 504
  • София
Не знам дали някой е споменал "барам",  "не барай"  и производни. Днес чух един татко да говори на малкия си син: "Казах ти да не се бараш по лицето, бе тати!" . ☹️

# 13 505
Да, скоро пак я споменах, в топ дразнещите ми е.
Като го чуя пък от ръководител, съвсем ми пада в очите.
Имахме един инцидент и началничката питаше "кой е барал нещото". Rolling Eyes

# 13 506
Аз пък много мразя думата "плямпам". Също и любимата на мъжа ми "джам". Как пък един път не се обърка да каже прозорец!

# 13 507
Плямпам не ме дразни, но мохабет/правя мохабет, че и даже дрОбя мохабет, много.

# 13 508
МоХабетът го приемам като част от чара на Пловдив и не ме дразни. В Шумен казват мо'абет, но с малко по-различен нюанс - шумно събиране, банкет.

# 13 509
  • В градината...
И тук на банкета, събирането му казват някои моабет. По-ми харесва от парти Wink

# 13 510
Връщам се на темата, че видях дразнещи фрази - едната е “да си го премести” - бляк, повръща ми се, а другата само във форума съм я срещала - “офисен планктон” - интересно, никоя тук не е казала да работи на полето или да е продавачка в магазин, все в офиси работят, обаче иначе - “офисен планктон”...

# 13 511
  • В Космоса
Днес разбрах за "движи ти", вместо "отива ти". "Ходи ти", "тича ти" знам, но това не го бях чувала, а днес го прочетох точно 4 пъти в една и съща тема. Вече ми стана неприятна, сигурно защото така агресивно се сблъсках с тази новост за мен за толкова кратко време.

# 13 512
Много ме дразни думата джиросване. Толкова ли няма някоя по-приемлива дума за този термин?

# 13 513
Много ме дразни думата джиросване. Толкова ли няма някоя по-приемлива дума за този термин?

И мен. Звучи ми като джигосване.

# 13 514
Добри, подсети ме за друга масова грешка, която ужасно ме дразни - "записната заповед". Би трябвало правилното членуване да е "записът на заповед".

Ух, той пък коментарът на Добри изчезнал. Какво му беше?

Общи условия

Активация на акаунт