Фраза, която мразя

• 1 208 466
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 14 655
  • Пловдив
"Трик" се е утвърдило, нищо, че е чужда дума. Обаче има елемент на фокус и шоу в значението като че ли. "Хак" е по-тясно. Може и да не съм права. Иначе и аз не харесвам нито "хак", нито "кит" и не ги употребявам. Поне засега.

# 14 656
Хитрин(к)и.

# 14 657
Има тема за тийнейджърския жаргон. Почти всичко е английски думи с български окончания. Наистина голям зор да покажем колко сме отворени към света.

# 14 658
Не е точно дразнене, но никак не ми харесва форумското обръщение „авторке“. Срещам го предимно в СО, където някоя клета потребителка е имала неблагоразумието да сподели за проблем, ( дали съществен или не, не е важно.) И въпросното „авторке“ го усещам някак пренебрежително, неуважително, иронично и сякаш го чувам като „тъпа си“. Може и да не съм права и употребяващите го да не влагат негативен смъсъл, но на мен ми звучи гадно, защото след това обръщение,често следват не много ласкави думи за авторката.

# 14 659
  • Пловдив
Малко като натъртването "госпожо" на някоя проста, мърлява и често вреслива циганка, клиентка на "Социално подпомагане". Wink

Аз не го усещам така, но описанието за това ми напомни. То и на циганките може да не са им натъртвали, а така да  ми е звучало на мен.

# 14 660
Магдена, точно от натъртването ми идва усещането. При нормална комуникация се обръщат по ник, а в тези случаи с "авторке" сякаш я омаловажават - нея и проблема й.

# 14 661
  • София
Не е точно дразнене, но никак не ми харесва форумското обръщение „авторке“. Срещам го предимно в СО, където някоя клета потребителка е имала неблагоразумието да сподели за проблем, ( дали съществен или не, не е важно.)
"Авторке" ползвам, ако първо съм се обърнала към някоя друга съфорумка, а после отговарям на конкретния въпрос. Невинаги ми се разхожда до стр.1, за да видя ника на авторката.

# 14 662
За да вземеш отношение по даден казус, първо четеш първия пост, така мисля, а в първия пост се вижда и ника на автора. Макар че, и „автор“ ми звучи не на място във форум. Прави ли те автор писанието за гръмнала тенджера или за кривия поглед на свека? Свързвам авторството с по-серозен труд.  Това е мое мнение, не твърдя, че е меродавно

# 14 663
  • Пловдив
Ами не, автор, за разлика от английския език, на български не значи непременно автор на произведение (писател). Авторът на всяко писание си му е автор, дори на най-смотаното и глупаво.

П.П. Вярно, автор е само на своите постове, не на всичко в темата.

# 14 664
Преди години и мен ме дразнеше, но в един момент и аз  започнах да използвам авторката, не като обръщение, така не звучи добре, а като заместител на името.

# 14 665
  • В Космоса
От ден първи, та до сега (вряла и кипяла) не спират да ме дразнят подобни неща:

- "авторката" - голяма сложност е сякаш да назовеш ника ѝ, баси;

-  да отговаряш в множествено число - прочел си, че Пена казла нещо, но не се обръщаш директно към нея, ами все едно Пена е поне едно 30 човека - "Така като чета, смятате еди какво си за еди що си", а то само Пена така смятала;

- "само аз ли си мисля...", при положение, че почти всички преди нея и те така си мислят.

И въобще много мразя някой да не е прочел предните поне две страници и да каже същото нещо като 3-ма преди него, но с патос, все е дно е открил ваксината за ковид.

# 14 666
Това с "авторката" и според мен е много грозно. Звучи ми като "ей, шшш" или "ало, русата", примерно.

# 14 667
  • Пловдив
Акаша, мен също понякога ме мързи да пиша, копирам и т.н. никове, ако не е нужно за точна идентификация. Нормално е човек да спестява усилия във форум, тук е за развлечение.

# 14 668
  • София
Аз пиша на компютър, но с телефон е по-пипкаво и не бих обвинила никого, че не отива от 40-а на първа страница да види кой точно беше никът, а пише "авторке". Не виждам логика да приравняваш една нормална дума на "ей, чшшш". Страх ме хваща да не попадна на някоя толкова обидчива....авторка Simple Smile, засега не съм.

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 12:05 от Cuckoo

# 14 669
  • Пловдив
Хаха, аз често се сещам как някой написа (към Лиляна, към кого друг), че не иска да попада на училище с "такъв персонал", и друга потребителка се възмути, че учителите биват наричани "персонал" - явно и звучеше пренебрежително. А персонал са просто съвкупно хората, които работят на дадено място. Учителите също. Но хора разни и възприятия разни.

Общи условия

Активация на акаунт