Фраза, която мразя

• 1 207 946
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 19 785
Може и да съм писала, но ще се повторя. Намразих "забавлявам се" . Гледам интервю с двама актьори/не им знам името/ в 100%будни. Повториха думата забавлявам и забавление поне 10 пъти. Всички се забавляват и всичко ги забавлява. Аз лично не ходя на театър, за да се забавлявам.

# 19 786
Току що прочетох това
"Обичайно си фейвъритвам"
Всяка английска дума ли ще побългаряваме?

# 19 787
А пък аз току-що чух по HGTV, би трябвало да е професионално преведено, че "инвентарът е празен, всичко е с депозит". По смисъл и от познанията ми по английски - "инвентарът" е списъкът с имоти, които се продават, депозитът е "капаро".
Този "инвентар" само в един случай знам, че е професионален термин (в рекламата) и се използва така:
"Контролиращото достъпа предприятие предоставя на всеки издател, на когото предоставя онлайн рекламни услуги, или на трети лица, упълномощени от издателите, по искане на издателя, безплатна и ежедневна информация за всяка реклама, показана в инвентара на издателя, относно:"
"

# 19 788
"Обичайно си фейвъритвам"
Всяка английска дума ли ще побългаряваме?
Laughing Laughing Laughing
не знам къде си го прочела, но е много подходящо за електронните магазини да слагаш в любими, особено сега, в месеца на черния петък
к'во да каже човек, че да бъде разбран правилно - слагам сърчице/ запазвам в любими? Stuck Out Tongue

# 19 789
  • Mars Hotel
Дразни ме "да проимам". Например "Когато проимаш деца, ще видиш." Нямам обяснение защо, просто не ми харесва.

# 19 790
Добре. Дали майките и бабите на тези, които фейвъритват, ги разбират. Ужасна дума. Ни българска, ни английска.

# 19 791
Аз слагам в Любими.

# 19 792
Не е фраза, но ужасно ме дразни ъкането. Слушах преди малко Антоанета Цонева по БНТ. Всяко изречение се накъсваше от ъ-ъ-ъ , докато се сети как да продължи. Ами като не можеш да говориш или се научи, или не се съгласявай да говориш публично. Не е ли  чула някога на запис участията си? И да се засрами.

# 19 793
И на мен ми е много неприятно това. Особено, когато се започва с "Ъ". Например Ъглавния Ъпрокурор ще бъде Ъизбран... Това е малко по-различен пример, ама пак "ъкат".

В тази връзка, в къщи се опитвам да огранича гледането на новини, но засега ми се получава с променлив успех. Не искам, като ставам да ме залива екранната помия и после като си лягам пак. Имам чувството, че поемам негативни вибрации и се тровя. Ми не-мерси.

# 19 794
Например,разбира се,маце ,пич много са думите ,които мразя.

# 19 795
Слушам една аудио книга, там няколко пъти повториха "тя ти приличаше" вместо "тя приличаше на теб". Първия път някак си го пропуснах покрай ушите Simple Smile ама след това започна да ме дразни.

# 19 796
Слушам една аудио книга, там няколко пъти повториха "тя ти приличаше" вместо "тя приличаше на теб". Първия път някак си го пропуснах покрай ушите Simple Smile ама след това започна да ме дразни.

Кое точно е дразнещо?

# 19 797

Ще стане като вече звучащото нормално "споделям ти". Правилното е "споделям с", а не "споделям на".

# 19 798
Да не са имали пред вид “ тя ти подхождаше”, защото варианта с приликата няма логика

Ползвали са някакъв ИИ преводач

# 19 799

Ползвали са някакъв ИИ преводач

Наскоро чух преведена фраза от зората на машинния превод - Шампионска купичка. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт