Фраза, която мразя

• 1 217 718
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 510
Започнаха да използват "килъри" покрай престъпната група Килърите. Преди това всички бяха просто убийци.

# 511

Нещо, което мразя от дете, е тъкмо когато обяснявам нещо много разпалено някой да ми каже: "Говори по-тихо!".

# 512
  • IT
И мен ме дразни-адски красив, забавен, хубав, грозен, тъп и т.н., адски дразнещо е  Joy.

# 513
  • UK
От "адски" мразя повече само "уникално".
Сещам се за нещо "уникално" и "адски" дразнещо - "Кво се прайш?"...
Също и обръщенията "брат ми", "баща ми" - много, много тъпи.

# 514
  • На изток от Рая
Става ми много тъпо , когато ме питат " К'во става с теб , още ли дишаш? "  ooooh!

# 515
А вместо брат ми какво предлагате? Бате може би?

# 516
  • Пазете Гор
Браточка! Толкова е интимно!

В наши дни, в последно време, в съвременния свят - все едри абстракции, ползвани от хора, които ще се затруднят да изведат в едно изречение общото от последните си две закуски.

# 517
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Моите синове си викат "браточка" и "брато" Joy Joy Joy
Започна като подигравка с едни съседи, които употребяваха тези обръщения и си остана като нещо трайно. Най-смешното е, че и на баща си викат така. Тримата са си "браточки".

# 518
  • UK

Имена нямат ли си? Какво има да се баткосват и братосват?

# 519
  • Down south

Тук ми стана интересно, че "баща ми", "брат ми", сестра ми" и пр. са дразнещи?

Вероятността, някой в общ разговор, да знае името на сестра ми или това на баща ми, е точно никаква.
 Ако кажа "Кристина е гледала този филм" едва ли събеседникът ми би разбрал кого визирам. От друга страна, казвайки "сестра ми", много точно обозначва кой имам предвид.

# 520

Тук ми стана интересно, че "баща ми", "брат ми", сестра ми" и пр. са дразнещи?

Вероятността, някой в общ разговор, да знае името на сестра ми или това на баща ми, е точно никаква.
 Ако кажа "Кристина е гледала този филм" едва ли събеседникът ми би разбрал кого визирам. От друга страна, казвайки "сестра ми", много точно обозначва кой имам предвид.

Да, само че тук ставаше дума за друго. А именно дали да кажеш: "Кристина, подай ми чашата с вода" или "Сестра ми, подай ми чашата с вода", или "Како /в горния пример - бате/, подай ми чашата с вода".

# 521
Ако брат ми или сестра ми са по големи от мен ще им казвам Батко и Кака. Все едно на майка си и баща си да казваш по име. Не мога да го възприема. Не, че понякога не съм казвала на родителите си и по име, ама постоянното обръщение към тях с "Петкане" и "Петканке" вместо майко и татко винаги ми се е виждало неуважително.

# 522

Нещо, което мразя от дете, е тъкмо когато обяснявам нещо много разпалено някой да ми каже: "Говори по-тихо!".

И аз така. На моменти съвсем неволно повишавам глас, когато обяснявам нещо, но то не е, защото съм ядосана, а защото съм развълнувана, превъзбудена или нещо такова. И много често се случва да чувам "Не ми се карай", "Не ми повишавай тон"... Милиони пъти съм обяснявала на близките си, че е неволно, но няма кой да ме чуе. И тогава вече наистина се ядосвам.

# 523
  • По-близо до звездите
Да се опитват да ти дадат/подарят/прибутат нещо  ползвано и ако - ах, защо ли! -се опиташ да го огледаш  хубаво и да прецениш дали ще ти върши работа, веднага да ти кажат "На харизан кон зъбите не се гледат!"

Да правиш комплимент на някого с искрена радост и да ти отговорят Оф, ако знаеш колко е старооо!" вместо "Благодаря!"
Също така: непознати или малко познати да ми казват някъде "мила", да ми говорят на "ти" (особено мобилните оператори или подобни)  или дори да се опитват да ме впечатлят с "муцка"  Naughty

# 524
Ще се върна да прочета още назад, но да си питам преди това...
Обръщението слънце дразни ли ви?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт