Фраза, която мразя

• 1 218 021
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 3 750
 Виртуал и реал са доста отдавнашни, до степен да са приемлив жаргон в моите уши, макар и да не ги казвам.

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 22:39 от Вещица в чужбина

# 3 751
"от собствената си камбанария"

# 3 752
  • SF
А има хора, които за случки във форума и случки в живота използват "тук" и "отатък".

# 3 753
Не мразя, но ме дразнят:

"Много си зле", употребено като някаква обида.  hahaha Обикновено е в речника на простоватите кифли, които нямат лексика или дълбочина за друго.

"обран", като синоним на премерен, сдържан. Много е модерно през последните няколко години.

# 3 754
"обран", като синоним на премерен, сдържан. Много е модерно през последните няколко години.

В тази връзка - аз не харесвам също, модерния напоследък, израз "широко скроен".

# 3 755
"Пенявя". До последно не вярвах, че има такава дума и мислех, че е диалект.

# 3 756
  • ту тук, ту там

И в тази тема също, редом с "пазаря". Няма трета фраза, на която да сме отделили толкова много страници тук.  hahaha

# 3 757
Блу ми напомни за "фира". Една  позната настояваше, че тази дума е диалектна от моя край, никога никъде другаде не я била чувала.
Не понасям отзаде, отпреде - пишейки за нея се сетих, че така ги изговаряше.

# 3 758
Елени, несъпоставими са - от обран сме се подразнили само 15 души, а за пазаря са се отчели повече от 40.  Laughing

Пропуснах да отбележа, че ми стърже, когато прочета из форума "купа" вместо "купя" и други подобни "а"-та в глаголи, които завършват на "я" в 1 л. ед. ч. Чувала съм доста хора така да говорят, но пък и да го напишеш.  Rolling Eyes

# 3 759
Сега се сещам, че се изприщвам когато чуя някой да каже "терлЪци"вместо терлици.  ooooh!

# 3 760
  • ту тук, ту там
Леле, Ники, как я филтрира тази статистика?!  Laughing

Ох, замислих се да добавя нещо по темата, за да не е спам, ама не се сещам в момента!

# 3 761
Сега се сещам, че се изприщвам когато чуя някой да каже "терлЪци"вместо терлици.  ooooh!

Даже го изговарят като тЪрлЪк. Използва се "скъсан търлък" на жаргон, т.е. беден, неуспешен, нереализиран...

# 3 762

Даже го изговарят като тЪрлЪк. Използва се "скъсан търлък" на жаргон, т.е. беден, неуспешен, нереализиран...

Не само го изговарят.
Пишат го така. Naughty ТЪрлЪци! Rolling Eyes
Не ми се търсят цитати. Mr. Green

# 3 763
Не само го изговарят.
Пишат го така. Naughty ТЪрлЪци! Rolling Eyes
Не ми се търсят цитати. Mr. Green

Не съм го срещала, но ти вярвам. Mr. Green

# 3 764
Ако го мерна някъде, ще го постна.

Общи условия

Активация на акаунт