Фраза, която мразя

• 1 218 012
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 3 825
  • В Космоса
хахах, аз имам друг спомен подобен, но е тъп, де, сега като се замисля... Някъде не ни предлагаха терлици и ни поощряваха да шляпаме по чорапи (това го ненавиждам Sick) аз си мислех, че така е по-изискано и се срамувах, че вкъщи ползвахме, а бяха толкова топли и приятни, леки, не като гадните чехли сега... Laughing

# 3 826
  • Стара Загора
Ние в къщи все още си носим терлици има и пантофи,но като че ли с терличките ти е по лекичко на краката.Дори като ми остане свободно време си плета  и ако са в повече подарявам на приятели.Според мен няма нищо срамно да си носим терлички. Simple Smile

# 3 827
  • SF
Не, не, не е срамно. Даже и на улицата да излезеш с тях, не е срамно. Стига да не излезеш само по тях. Laughing
Аз казах, че не нося и не искам да нося такова нещо, както и никой около мене не носи. Иначе защо да е срамно, ако ви е удобно. Ние просто се чувстваме добре, обути в друго, което пак не е срамно. За всеки случай скъсани цървули не нося, за да ме е срам и да се чувствам неловко и странно.

# 3 828
Не нося терлици, защото не обичам да ми полепват прах, косми, трохи и прочие.
По същите съображения не ходя боса, или по чорапи.
Само с чехли, с твърда подметка,.

# 3 829
  • ту тук, ту там
Толкова съм зиморничава, че аз си слагам терлици в пантофите!  Blush
Кога ли ще ни се скарат, че спамим!  Embarassed

# 3 830
"А защо не?"
Защото така! Трябва ли да ти обяснявам защо точно ми харесва или не ми харесва?

# 3 831
Много ме дразни "Честито ти рожден ден!" или "Честито ти рожденик/чка"! Имам предвид несъгласуването на "честито" по род и число с повода за честитене, в случай че не става ясно!  Laughing

Това аз никога не го бях чувала, ама сега като го прочетох ме издразни грешката и ми стана смешно...

# 3 832
  • София
Ще ви изненадам, ама в търлък няма грешка, дублети са с терлик.
Именно, баба ми от Трънско ги наричаше така. Но в книжовния език мисля, че другата форма е надделяла.

# 3 833
Много ме дразни "Честито ти рожден ден!" или "Честито ти рожденик/чка"! Имам предвид несъгласуването на "честито" по род и число с повода за честитене, в случай че не става ясно!  Laughing

Това аз никога не го бях чувала, ама сега като го прочетох ме издразни грешката и ми стана смешно...

Това и мен много ме дразни, и във форума съм го срещала. Други харектерни за техния край оти и сменявам, ме докарват до тиха лудост  Stop

# 3 834
  • ту тук, ту там
За кого се отнася "от техния край"? За мен ли (защото аз съм посочила примера)? И ако да, как знаете от кой край съм? Явно грешите, защото по моя край не само не казват "оти" и "сменявам", ами повечето хора няма да разберат дори какво означава!

# 3 835
Много ме дразни "Честито ти рожден ден!" или "Честито ти рожденик/чка"! Имам предвид несъгласуването на "честито" по род и число с повода за честитене, в случай че не става ясно!  Laughing

Това и мен много ме дразни, и във форума съм го срещала. Други харектерни за техния край оти и сменявам, ме докарват до тиха лудост  Stop

Кое дразни?

# 3 836
Оти, сменявам и търлъци е от моя Кюстендилския край, както и на годежа казваме "честито". Диалект какво да се прави

# 3 837
  • ту тук, ту там
"Честито ти рожденик!" съм го чувала от хора от различни места, не мога да обобщя за определен край! Това за годежа и честито за пръв път го чувам, не мисля, че оттам идва горното - по-скоро много хора мислят, че "честито" е неизменяем по род и число поздрав.

# 3 838
  • Варна
Толкова съм зиморничава, че аз си слагам терлици в пантофите!  Blush
Кога ли ще ни се скарат, че спамим!  Embarassed
Може да идваш вкъщи спокойно.  Grinning Даже ще ти подаря-имам богата колекция.
През студените месеци не мога без терлици. Чехлите ме нервират-все трябва да ги издирваш.  Mr. Green
Майка ми ми плете и знае колко ги обичам. Още си спомням с умиление за една мартеница от мама-миниатюрни терлички.

# 3 839
Става дума, за кюстендилския край.  Аз там за първи път чух честито като "неизменяем по род и число поздрав". Както и другите две, които споменах

Yamato Nadeshiko, кое точно не разбра  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт