Фраза, която мразя

• 1 217 618
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 4 395
  • SF
На мене пък ми е много смешно, когато всичко е "чанта" - от найлонова торбичка (както й казвам аз) до куфар.
Имах едни приятели от Плевен, пътуваха си често и като кажеха "чанта", голямо объркване наставаше. "Къде ми е чантата?". И аз се оглеждам за чанта. Търся нещо закачено за облегалката, твърдя, че е дошъл без чанта... Той питал за найлонова торбичка (плик) с покупки. Зарядното му било в чантата. Как може зарядното при ягодите!! - за куфара ставало въпрос. В магазина на касата - бира, фанта, дъвки, шоколад и една чанта, ако обичате. Ами те там чанти не продават.  Laughing
Ще купуваме плодове и зеленчуци от пазара. - Ау... забравил да вземе чантичка. - Спокойно, аз имам пари! И той имал. Телефонът ли ти е вътре? - Не бе! Трябва ни чанта за нещата! В ръце ли ще ги носим!   Rolling Eyes Crazy - Найлонов плик за бананите и салатата му трябва. Чанта!  Joy

# 4 396
Те да не би на български да се поздравяват?

Превод от сръбски: Приятно ми е.

Да, знам смисъла.
"Драго ми" е и на български се използва. Драго ми е да те видя. Това ми звучи добре.
Но баш ми е драго, вече ми бие на турски и ме дразни.

# 4 397
  • SF
Баш ми е драго много, много и на сръбски не се използва. Има свободна употреба, не е характерно за даден регион, по-скоро за определени хора. Тръгва уж на майтап, защото смешно звучи, после постепенно започва да набива в речника и става популярно. Има много хора, които поздравяват с Мараба! После ми говорят на "мадам" - последно, на турци или на французи се правят!? - и на "вие", въпреки че отношенията ни не предполагат учтив разговор, смеят се, лигавят се... това им е маниерът на общуване.

# 4 398
  • София
Разбирам да сте мъже - да не ви кефи думата с "м", но една жена би трябвало да е претръпнала.
Не я ползвам непрекъснато, но е далече по-нормална от превзетото "гости от Ч.бряг".

# 4 399
Разбирам да сте мъже - да не ви кефи думата с "м", но една жена би трябвало да е претръпнала.
Не я ползвам непрекъснато, но е далече по-нормална от превзетото "гости от Ч.бряг".
Или форумската тъпотия - "лелката"  hahaha
Изобщо не ме смущава думата мензис, най-нормално я приемам.

# 4 400
  • Австрия
Или форумската тъпотия - "лелката"  hahaha

За това и досега се чудя  newsm78 А не е да не съм питала из форума  Blush Та, откъде идва и защо точно тъй?

# 4 401
Обяснено е в темата, ако ти се чете назад.
От английски израз.
Казано накратко. Wink

Cuckoo, точно защото съм чувала от мъже, да я използват в подигравателен и обиден смисъл, я мразя.

# 4 402
  • DE
На вас ви е чудно, но аз бях   Shocked наскоро. Превеждам китайски сериал от руски на бг. като в един разговор се споменава "лелката" с обяснение от руският преводач, че става въпрос за цикъла  Mr. Green

# 4 403
  • Австрия
Обяснено е в темата, ако ти се чете назад.

Зависи колко.. последните десетина страници или 200..

Нищо, де. Пак ще си остана непросветена: една тъпотия по-малко в главата ми  Wink

# 4 404
Не е последните десетина.
Иначе щях да ти намеря цитат. Wink

# 4 405
  • Австрия
Не ми било писано  Joy

Нищо, мерси  Wink

# 4 406
дразня се,когато паркирам някой да ми направи забележка,че съм оставил голямо разстояние до съседната кола.Обичам да си отварям широко вратите,да има лично пространство.Това е индивидуално решение-гледам да има поне 1м настрани.

# 4 407
дразня се,когато паркирам някой да ми направи забележка,че съм оставил голямо разстояние до съседната кола.Обичам да си отварям широко вратите,да има лично пространство.Това е индивидуално решение-гледам да има поне 1м настрани.

Това каква фраза е? Mr. Green

DimS, дано някоя по-паметлива душа се притече на помощ. Heart Eyes

# 4 408
  • София
Не ми било писано  Joy
Нищо, мерси  Wink
Ааа, как ще си останеш непросветена  Laughing
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=aunt+flo

Научих нещо ново покрай aunt flo - red wings  Sick Кой ме караше да цъкам на линка...

# 4 409
Ето, има такива добри души! Grinning
Cuckoo! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт