Фраза, която мразя

• 1 216 981
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 5 535
Не ми харесва:

Честит Рожден Ден ... на патерица.

Отвратително ми е.

След една седмица вече можеш да кажеш "ЧРД със закъснение" или нещо такова...

Но тия ПАТЕРИЦИ  Shocked !!! в едно изречение с хубавия повод  ooooh!

И мен много ме дразнят тия патерици! Naughty Никога не го ползвам като израз.

Живяли го употребявам понякога, без да го отчитам като грешка Embarassed, признавам си и аз без бой! Laughing

# 5 536
мразя В смисъл, каквото такова, знаеш ли какво, споко. Ей това като ми го кажат споко и ми идва да халосам някого. Като не съм спокойна има за какво.

# 5 537
  • София
Не ми харесва:

Честит Рожден Ден ... на патерица.

Отвратително ми е.
Обикновено, като закъснея, просто казвам ЧРД.
Идеята е, че годините са навършени, т.е. има РОЖДЕН ден.
Няма смисъл човек да се извинява за закъснението. Нормално е в нашето ежедневие да пропуснеш някого.
Според мен поне една седмица спокойно можеш да честитиш и без да обясняваш, че си закъснял.
След една седмица вече можеш да кажеш "ЧРД със закъснение" или нещо такова...

Но тия ПАТЕРИЦИ  Shocked !!! в едно изречение с хубавия повод  ooooh!

Абсолютно подкрепям. Ползвам "със закъснение"

# 5 538
Фнук.
Пак от Пловдив.

# 5 539
  • София
откъде идва изразът на патерица

Мекането е присъщо за западните говори, където се казва:
Аз (или по-скоро яз Grinning) правим
Ние правиме
Така говорят и сърбите, и македонците, няма нищо толкова чудно. Зная коя е граматическата норма в българския език и се старая да я спазвам, но в ежедневната реч понякога пропускам. Някак си на човек му идва по-благозвучно да завърши думата на гласна.
Всъщност не зная надолу към Благоевград и Петрич дали така говорят, но предполагам.

# 5 540
Фнук.
Пак от Пловдив.

И Фнимавам.

Аз съм ги писала тези думи в темата, ама то вече почнахме да се повтаряме. Sunglasses

# 5 541
Противна ми е употребата на "България" с малка буква, като символ на неуважение; също "Булгаристан" и "Абсурдистан". Хората, които ги употребяват, автоматично преминават някъде между бактерията и амебата в личната ми класация. Вярно е, че в повечето случаи тази употреба характеризира повече самия говорещ/пишещ, но аз просто не понасям такива хора.

# 5 542
Противна ми е употребата на "България" с малка буква, като символ на неуважение; също "Булгаристан" и "Абсурдистан". Хората, които ги употребяват, автоматично преминават някъде между бактерията и амебата в личната ми класация. Вярно е, че в повечето случаи тази употреба характеризира повече самия говорещ/пишещ, но аз просто не понасям такива хора.

Да, и аз така, включвам в класацията и употребяващите "хамериканци"

# 5 543
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

съгласявам се веднага и добавям "българска работа".
какво и на кого доказват не знам. Tired

# 5 544
съгласявам се веднага и добавям "българска работа".
какво и на кого доказват не знам. Tired
Или някой като каже - "Той не е човек с българско мислене".

# 5 545
  • София
в този смисъл ме дразни "това само в България може да стане".
ми не, тъпотии се случват и на много други места.

# 5 546
  • Пловдив
И на мен всичките тея изброените ми развалят мнението за употребяващия ги, с изключение на "хамерикански", което го употребявам и аз и не влагам презрение или каквото и да било от тоя сорт към хамериканците, а единствено лиготия.

И още едно изключение - България с малка буква, ако човекът си пише по принцип с малки букви в интернет, не виждам какъв проблем може да бъде. Ама всеки луд с номера си - за някои е проблем и тогава, или поне се правят, че е проблем за тях. Имам предвид не тук, а на други места.

# 5 547
И аз се включвам в подкрепа на последните коментари.
За Булгаристан, Абсурдистан, "Ние, Българите", "Българинът, едикакси е свикнал" и подобни.
Не трябва всички да се слагат под един знаменател, защото не е така.

Хамериканци ми звучи много просташко и циганско.
Бог да го прости Т. Колев го използваше, но превръщането му в жаргон не ми харесва.

# 5 548
Ей тази дума употребена вместо тези ме побърква буквално! Нищо лошо не виждам в употребяващия, но самата думичка я мразя.

# 5 549
"Отзаде, отпреде, напримерно". Ползва ги моя образована приятелка." Облеча"- учителката на детето...

Общи условия

Активация на акаунт